Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017/2018: Οι τάσεις της νέας σεζόν (part 1)

Μπορεί το καλοκαίρι να μην μας έχει αποχαιρετήσει ακόμα, αλλά οσονούπω θα το κάνει! Αυτό σημαίνει ότι θα έρθουμε αντιμέτωπες με άλλες καιρικές συνθήκες, θα χρειαστούμε άλλα ρούχα και φυσικά άλλα αξεσουάρ που θα διακοσμήσουν τα σύνολά μας. Και εννοείται πως θα έρθουμε αντιμέτωπες με άλλες τάσεις, μιας και τα trends αλλάζουν κάθε σεζόν, ως γνωστών!

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου τις νέες τάσεις που θα μας απασχολήσουν το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2017-2018. Γιατί πρώτον πρέπει να γνωρίζεις τα στιλιστικά δρώμενα και δεύτερον πρέπει να έχεις ένα fashion guide για τις νέες σου αγορές.

Προς τα κάτω λοιπόν θα βρεις τα πιο ισχυρά trends που πρέπει να ξέρεις. Και αυτό είναι το πρώτο μέρος, καθώς αύριο θα επιστρέψω με το part two. Ναι, οι τάσεις της σεζόν είναι πολλές και σίγουρα κάποιες από αυτές τις φόρεσες και πέρσι. Κάποιες άλλες όμως έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση και μας προκαλούν να τις δοκιμάσουμε.

Πάμε να δούμε τα trends που προσέξαμε στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της μόδας!

ΚΑΡΟ

Μια από τις κυρίαρχες τάσεις της σεζόν που εύκολα θα τη φορέσουμε. Το καρό δίνει το παρών κυρίως σε πανωφόρια και κοστούμια σε σκούρες αποχρώσεις και γκρι. Τη συγκεκριμένη τάση υποστήριξαν θερμά οι οίκοι Dior, Balenciaga, Michael Kors, ενώ Nicolas Ghesquiére αποφάσισε να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη τάση σε αποχρώσεις του μπλε, του κίτρινου και του κόκκινου.


ΚΟΚΚΙΝΟ

Το καλοκαίρι είχαμε το ροζ, αλλά αυτή τη σεζόν θα έχουμε το κόκκινο. Αν λατρεύεις το συγκεκριμένο χρώμα μπορείς να το φορέσεις από την κορυφή έως τα νύχια, όπως έκανες και με το ροζ δηλαδή. Αν από την άλλη δεν είσαι θερμός υποστηρικτής σε παροτρύνουμε να το τολμήσεις. Είναι θηλυκό, είναι sexy και σίγουρα εντυπωσιακό. Το προτείνουν οι οίκοι Versace, Prada, Fendi, Giambattista Valli.


METALLICS

Το φόρεσες πέρσι πολύ, αλλά θα το φορέσεις και φέτος. Το μεταλλικό μοτίβο έχει την τιμητική του για ακόμα μια φορά και υπόσχεται να κάνει ακόμα πιο glam τα σύνολά μας. Το συγκεκριμένο fabric θα μας απασχολήσει σε χρώματα όπως ασημί, μαύρο, χρυσό και “προωθήθηκε” κυρίως από τους οίκους J. W. Anderson, Mugler, Loewe.


ΒΕΛΟΥΔΟ

Μια ακόμα τάση που φόρεσες πέρσι και θα φορέσεις και φέτος. Το εντυπωσιακό είναι ότι εκτός από μαύρο ή μπορντό, την εμφάνισή τους έκαναν βελούδινα ρούχα σε κίτρινο και τιρκουάζ. Αυτό το χειμερινό ύφασμα είναι ιδανικό για εμφανίσεις σε ιδιαίτερες περιστάσεις και χαιρόμαστε που έκανε comeback. Οι οίκοι που λανσάρουν αυτήν την τάση είναι Erdem, Jason Wu και Dior.


WESTERN

Suede ρούχα με cow prints, denim, αστέρια και αξεσουάρ που παραπέμπουν σε cow girl, όπως καπέλα, μπότες και μπαντάνες. Αυτή είναι η western τάση και είναι μπορείς εύκολα να την υιοθετήσεις σε casual εμφανίσεις. Κυρίαρχα χρώματα είναι το μπλε, το κόκκινο και το neutral και οι οίκοι που την υποστήριξαν είναι οι Balmain, Tommy Hilfiger και House of Holland.


ATHLIESURE

Όταν τα ρούχα του γυμναστηρίου βγαίνουν έξω από αυτόν το χώρο, τότε το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Την athliesure τάση τη γνωρίσαμε πέρσι, όχι μόνο στο κομμάτι του fashion αλλά και του beauty. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να φοράμε oversized φόρμες, hoodies, κολάν και sneakers ακόμα και όταν πάμε για καφέ ή βόλτα. Θερμοί υποστηρικτές της τάσης είναι οι Μarc Jacobs, Versace, Chloe, Yeezy.


ΕΝΤΟΝΟΙ ΩΜΟΙ

Μια ακόμα τάση που συναντήσαμε και πέρσι. Οι οίκοι Saint Laurent, Alexander Wang και Isabel Marant προτείνουν πανωφόρια, τοπ και jackets με oversized ώμους που προσθέτουν όγκο και στιλ στο πάνω μέρος. Σύμφωνα με τους παραπάνω οίκους μπορείς να επιλέξεις αυτήν την τάση και να τη φορέσεις με masculine τρόπο, όπως το να αφήσεις ελεύθερο το ρούχο ή να προσθέσεις μια ζώνη και να τονίσεις τη μέση σου.


FOLKLORE

Τα folklore prints αποκτούν έντονα και neon χρώματα και αποτυπώνονται πάνω σε μαύρο φόντο. Θα συναντήσεις αυτήν την τάση κυρίως σε σακάκια και πανωφόρια από σταθερό ύφασμα διακοσμημένα με pom poms και κρόσσια, ή ακόμα και σε αέρινα φορέματα. Οι οίκοι Alexander McQueen, Maison Margiela και Gucci λάνσαραν αυτήν την τάση και παρομοίασαν τα μοντέλα που τη φόρεσαν ως Russian Dolls.


TOTAL DENIM

Το ντένιμ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για ακόμα μια σεζόν. Την τάση αυτήν την είδαμε κυρίως στους οίκους Dior, Calvin Klein και Stella McCartney και αυτό που προσέξαμε είναι ότι το φετινό χειμώνα δεν θα φορέσουμε μόνο τζιν παντελόνι με τζιν πουκάμισο ή τζάκετ, αλλά θα τολμήσουμε να δοκιμάσουμε και ολόσωμη φόρμα από ντένιμ texture.


SPACE

Η διαστημική τάση υιοθετεί πολλά στοιχεία από τα metallics, μόνο που δεν τα αποτυπώνει με τόσο glam αισθητική. Ο οίκος Chloe προώθησε το trend με fashion items διακοσμημένα με αστέρια και πλανήτες, ο οίκος Chanel προτίμησε να εντάξει μεταλλικά στοιχεία σε chic σύνολα δημιουργώντας κάτι παρεμφερές με στολή αστροναύτη, ενώ η σχεδιάστρια Isabel Marant διατήρησε πιο minimal αισθητική.


ΡΟΖ

Το ροζ δεν θα μπορούσε να λείπει από τα χειμερινά trends, μιας και ήταν το αγαπημένο μας χρώμα το καλοκαίρι. Θα το φορέσεις λοιπόν και τώρα σε πιο σταθερά αλλά και αέρινα κομμάτια και μπορείς να το εντάξεις στο στιλ σαν λεπτομέρεια ή total look. Κάθε απόχρωση του ροζ είναι must, από την πιο έντονη μέχρι την πιο απαλή. Οι οίκοι που την αγαπούν είναι κυρίως ο Pucci, Emporio Armani και Prada.

Φωτογραφίες: © Getty Images / Ideal Image

Κράτα το

Read More

And More