Οι πιο stylish ρετρό τάσεις που έχουν επιστρέψει δυναμικά και αξίζει να δοκιμάσεις!

Οι τάσεις έρχονται, φεύγουν και μετά από χρόνια κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι! Όπως έχουμε πει η μόδα “ανακυκλώνεται” και πολλές από τις τάσεις που φοράμε και αγαπάμε τώρα στο παρόν, έχουν υπάρξει huge trend και στο παρελθόν… δηλαδή τύπου 70’s, 80’s, 90’s και ακόμα πιο παλιά.

Όπως πολύ καλά έχεις καταλάβει, στο σημερινό θέμα θα αναλύσουμε τις τάσεις που έχουν ενταχθεί στο στιλ μας και στην ντουλάπα μας αυτήν τη σεζόν, μόνο που πριν από αρκετά χρόνια και δεκαετίες τις είχαμε δει στις εμφανίσεις των σταρ. Ανάμεσα τους η αγαπημένη straw bag που λάτρευε η Jane Birkin, τα newspapper prints που λάνσαρε η Elsa Schiaparelli, το κοστούμι που είχε αδυναμία η Bianca Jagger και που τώρα φοράμε όλες, και πολλά ακόμα trends.

Τα μαθήματα μόδας ξεκινούν. Μετακινήσου προς τα κάτω και δες…

 

STRAW BAGS

Οι ψάθινες και ξύλινες τσάντες ήταν και είναι το αγαπημένο αξεσουάρ των Γαλλίδων, ειδικά της Jane Birkin που το φορούσε non stop τη δεκαετία του ’70. Για τα Parisian girls η straw bag δεν είναι μια τάση, είναι ένα must have αξεσουάρ που έχουν κληρονομήσει από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες τους. Εμείς έχουμε εντάξει αυτό το τέλειο αξεσουάρ στο στιλ μας, αφού πρώτα το είδαμε στα steet styles και στα catwalks, όπως στη Sonia Rykiel.

 

BANANA BAGS

Οι τσάντες σε στιλ “μπανάνα”, έκαναν την εμφάνισή τους περίπου το 1979 όταν η Donna Summer ξεκίνησε να τις συνδυάζει με κομψά φορέματα για να τονίσει τη μέση της. Έπειτα, είδαμε αυτές τις τσάντες στα 90’s και στα 00’s να τις εντάσσουν στο στιλ τους πολλές pop star, όπως οι Spice Girls, και πλέον τις φοράμε ξανά αφού οι οίκοι Gucci, Miu Miu και Marc Jacobs τις έβαλαν και πάλι στο παιχνίδι.

 

COIN PENDANT

Αν κάνεις μια “βόλτα” στο instagram και στο pinterest θα δεις ότι τα περισσότερα κορίτσια φορούν minimal αλυσίδες από τις οποίες κρέμονται χρυσά νομίσματα. Αυτή είναι μια vintage τάση στα κοσμήματα που φόρεσε η μαμά σου ή γιαγιά σου και που λάτρευαν οι σταρ στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όπως η ηθοποιός Candice Bergen.

 

ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Αυτό το ανδρικό σύνολο μας έχει βγάλει πολλές φορές ασπροπρόσωπες. Σε γάμους, βαφτίσεις, καλέσματα, είναι από τις πρώτες επιλογές που έχουμε, αφού με ένα – δύο απλά βήματα μπορούμε να έχουμε ένα μοναδικό outfit. Η Bianca Jagger ήταν από τις διάσημες που του είχαν αδυναμία στη δεκαετία του ’70, ενώ πλέον η βασίλισσα του κοστουμιού θεωρείται η Victoria Beckham.

 

ΚΡΙΚΟΙ

Το 1979 η Diana Ross ήξερε ότι το μοναδικό κόσμημα που χρειαζόταν για να κάνει τη διαφορά ήταν ένα ζευγάρι κρίκοι. Αυτό ισχύει και για την εποχή που διανύουμε, αφού οι διάσημες, όπως η Khloe Kardashian, αλλά κι εμείς, τους θεωρούμε το ιδανικό κόσμημα για θηλυκό αποτέλεσμα σε ένα look.

 

NEWSPAPER PRINT

Το 1935, η Elsa Schiaparelli μετέτρεψε τις εφημερίδες σε ρούχα. Η ίδια φορούσε με τα αγαπημένα της σακάκια φουλάρια που ήταν τυπωμένα με άρθρα της εποχής. Την ίδια τάση ακριβώς είδαμε και στο catwalk του οίκου Balenciaga για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018, ο οποίος δημιούργησε τοπ με το ίδιο μοτίβο.

 

CHUNKY SNEAKERS

Αυτά τα sneakers που τα βλέπουμε πλέον στα περισσότερα street styles αλλά και catwalks (Louis Vuitton, Marc Jacobs, Balenciaga) ήταν μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που είδαμε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και του ’90. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τη Melanie Griffith στην ταινία Working Girl το 1988 να τα φοράει με ένα ταγιέρ; Πλέον τους έχουν ιδιαίτερη αδυναμία και οι διάσημες, με τις μεγαλύτερες fan την Bella Hadid και την Hailey Baldwin.

 

ΜΑΥΡΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ

Η Brigitte Bardot είχε αδυναμία στη μαύρη κορδέλα που συγκρατούσε τα μαλλιά της, ενώ το ίδιο trend ήρθε στην επιφάνεια και τη δεκαετία του ’90. Όπως όλα δείχνουν αυτό το αξεσουάρ για τα μαλλιά θα το φορέσουμε και την ερχόμενη σεζόν, αφού ο σχεδιαστής Tom Ford το λανσάρει ξανά στην Autumn – Winter συλλογή του για το 2018/19. Φυσικά αν βρεις κάτι τέτοιο στην αγορά μπορείς να το φορέσεις και από τώρα.

 

POP ART PRINTS

O Gianni Versace όσο βρισκόταν στη ζωή, σχεδίασε πολύχρωμα prints τα οποία πρωταγωνιστούσαν στα looks από πάνω μέχρι κάτω. Τα συγκεκριμένα μοτίβα είχαν επιρροές από τα σχέδια και τα χρώματα που λάνσαρε ο Andy Warhol, και όπως φαίνεται ο οίκος Versace τα φέρνει ξανά στις τάσεις, στα ρούχα και τα αξεσουάρ.

Read More

And More