Όταν η μόδα κάνει το στιλ σου… κρόσσια!

Πολλές φορές όταν ακούς τη λέξη κρόσσια (πέρα από τα νεύρα σου που γίνονται κρόσια ουκ ολίγες φορές) δεν είσαι σίγουρη για το τι ακριβώς πρέπει να σκεφτείς. Τι είναι αυτό το στιλ, αναρωτιέσαι, και πως το φοράς και που πας βασικά φορώντας… κρόσσια!

Κι όμως, πας παντού! Από βόλτα στην πόλη, στην παραλία (σίγουρα όχι σε αυτή στο Κουφονήσι), στο bar, το εστιατόριο για φαγητό, στο club για χορό μέχρι και στο γραφείο.

Τα κρόσσια έχουν τόσο έντονη κίνηση που σαγηνεύουν αυτόματα, δίνουν αέρα και μπορούν να δημιουργήσουν πολλά διαφορετικά στιλ. Φέτος το χειμώνα θα κατακλύσουν τις boutique και ως προέκταση την γκαρνταρόμπα σου. Μάθε λοιπόν όλα όσα πρέπει να ξέρεις απο το πού και πώς να τα φορέσεις μέχρι τι στιλ κρόσσια έιναι στη μόδα και υιοθέτησε το hot trend από τώρα!

ΦΟΡΕΜΑΤΑ

Kαι τα δύο looks στις φωτογραφίες είναι Louis Vuitton.

Tα φορέματα με κρόσια μπορούν να διαχωριστούν σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες. Το κλασικό, και ίσως το πρώτο που έρχεται στο μυαλό είναι τα φορέματα σε ύφος τσάρλεστον. Τα φορέματα αυτά είναι σε ίσια γραμμή μέχρι τη μέση της γάμπας κι ενώ μας αρέσουν πολύ δυσκολευόμαστε να τα υιοθετήσουμε.

Εάν το τολμήσεις, ένα είναι σίγουρο, πως οι στροφές γύρω από τον εαυτό σου θα είναι το highlight της βραδιάς. Ένα στιλ βραδινό πολύ εντυπωσιακό που για να μην περάσει τη λεπτή γραμμή εντυπωσιακού – κιτς πρέπει να συνδυαστεί με απλά αξεσουάρ και χτενίσματα. Ο οίκος Louis Vuitton παρουσίασε αρκετά κομμάτια σε αυτό το στιλ δίνοντας μια πιο vamp διάθεση σε εκείνες που τον ακολουθούν.

TIP: Φόρεσέ το με λεπτά ψηλά πέδιλα σε natural αποχρώσεις.
TIP: Απέφυγε τα βαριά κοσμήματα και αξεσουάρ.

ΜΑΧΙ ΦΟΡΕΜΑΤΑ

Τα looks στις φωτογραφίες είναι απο αριστερά, Versace και Alexander McQueen

Τα μακριά φορέματα δίνουν αίσθηση fame fatale. Έχουν αέρα μοιραίου θηλυκού και αν και φαίνονται δίσχρηστα εάν συνδυαστούν σωστά, αποφεύγοντας τις υπερβολές, μπορούν να δημιουργήσουν το απόλυτο trend για όλες τις εποχές.


TIP:
Φόρεσέ το με μονόχρωμα t-shirt σπάζοντας έτσι το έντονα επίσημο στιλ

TIP: Απέφυγε τα βαριά κοσμήματα και αξεσουάρ

ΜΙΝΙ ΦΟΡΕΜΑΤΑ

Τα looks στις φωτογραφίες είναι απο αριστερά Loewe και Versace

Τα mini φορέματα, σίγουρα πιο πρακτικά, έχουν παιχνιδιάρικη διάθεση και μπορούν να φορεθούν από το club μέχρι και σε κάποια επίσημη εκδήλωση.

ΤIP: Επέλεξε έντονα χρώματα για να δημιουργήσεις μια πιο girlie διάθεση για το καλοκαίρι.
TIP: Απέφυγε τα βαριά κοσμήματα και αξεσουάρ.

GLAM ROCK CHIC

Kαι τα δύο φορέματα στις φωτογραφίες είναι Chanel

Τα mini φορέματα σου δίνουν τη δυνατότητα εάν κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς να μεταμορφωθείς σε glam rock chic.

TIP: Mάζεψε τα μαλλιά σου πίσω και κάνε έντονο μακιγιάζ στα μάτια δημιουργώντας απόλυτα glam rock διάθεση.
TIP: Φόρεσε έντονα βραχιόλα στο χέρι σε χρώμα χρυσό και μαύρο.
TIP: Διάλεξε σκληρά παπούτσια όπως τα ankle boots.

MINI ΦΟΥΣΤΑ

Τα looks στις φωτογραφίες είναι απο αριστερά Loewe και Gucci

Οι φούστες με κρόσσια δίνουν πολύ happy νεανική διάθεση. Είναι χωρίς αμφιβολία μια πιο βατή επιλογή να φορέσεις την τάση.

TIP: Εάν επιλέξεις φούστα με κρόσσια φρόντισε να την συνδυάσεις με ένα μονόχρωμο απλό top.
Θα συμβούλευα η γραμμή του να μην εφαρμόζει απόλυτα επάνω στο σώμα.

ΠΑΡΑΛΙΑ

Tα looks στις φωτογραφίες είναι απο αριστερά Leonard και Gucci

Στην παραλία μπορείς να φορέσεις λευκές μακριές μπλούζες με έντονα κοψίματα και κρόσσια στο τελείωμά τους όπως αυτή του οίκου Leonard. Ένα στιλ που παραπέμπει στη παιδική μας ηλικία όταν στις διακοπές φορούσαμε φορέματα μακό με στάμπα φοίνικα και κρόσσια στο τέλος.

TIP: Συνδύασέ το με δερμάτινα σανδάλια τύπου gladiator.

ΤΙP: Στην παραλία και στο beach bar μπορείς να επιλέξεις και top με μεγάλες τρύπες και κρόσσια στο τελείωμά του.

JACKETS

Tα looks στις φωτογραφίες είναι απο αριστερά Ralph Lauren και Gucci

Κρόσσια απο δέρμα. Μόνο που το σκέφτεσαι βγάζεις σπυριά από τη ζέστη αλλά σε λίγους μόνο μήνες από τώρα το δερμάτινο jacket θα σου είναι αναπόσπαστο κομμάτι.

TIP: Σε αυτή τη περίπτωση επέλεξε μονόχρωμα jacket αφού η extra κίνηση δημιουργεί την αποθέωση του στιλ.

CASUAL COWBOY CHIC

Και τα δύο looks στις φωτογραφίες είναι Ralph Lauren

Μπορείς να κάνεις και πιο casual chic συνδυασμούς βγάζοντας την cowboy που κρύβεις μέσα σου. Αποκτώντας ένα δερμάτινο ή σουέντ μπουφάν ή γιλέκο αυτόματα και λανσάρεις το look και μπορεί να το φορέσεις παντού.

TIP: Θα συμβούλευα επειδή δεν θα βγεις στη πασαρέλα αλλά θα κυκλοφορήσεις ανάμεσά μας να κρατήσεις τόνους minimal στο υπόλοιπο look.

TIP: Φόρεσέ το με τζιν και λευκό πουκάμισο. Μια απλή αλλά απόλυτα chic επιλογή.

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ – ΖΑΚΕΤΑ

Τα looks στις φωτογραφλιες είναι απο αριστερά Roberto Cavalli και Εtro

Μπορείς να επιλέξεις ώστε να τελειοποιήσεις την εμφάνιση σου αλλά και να ικανοποιλησεις τη fashionista που κρύβεις μέσα σου αποκτώντας ένα ζακετάκι με έντονα κρόσια στο τελείωμά του όπως ο οίκος Etro. Το ζακετάκι το φοράς παντού σε όλες τις περιστάσεις και εποχές.

Τα παντελόνια με κρόσσια επίσης είναι στη μόδα. Μπορεί να ακούγονται πολύ μοντέρνα και να εξιτάρουν αλλά είναι τα πιο επικίνδυνα από όλα. Αφού ο συνδυασμός μπορεί να καταλήξει πολύ εύκολα σε ναυάγιο. Άμα δεν είσαι σίγουρη για το πώς να το φορέσεις είναι καλύτερο να το αποφύγεις.

TIP: Εάν το τολμήσεις απαγορεύεται να φορέσεις οτιδήποτε άλλο με κρόσσια, φανταχτερό ή υπερβολικό.
ΤΙP: Φορεσέ το με λευκό t-shirt.

CHECK THIS!
Αγαπημένο αξεσουάρ με κρόσσια η πασμίνα στο χρώμα της άμμου με έντονα κρόσια στην άκρη δημιουργεί αμέσως στιλ και εξυπηρετεί τις ανάγκες του καλοκαιριού.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Όταν φοράμε φόρεμα με κρόσια δεν κρατάμε αξεσουάρ με κρόσσια.

Read More

And More