Sex and the City: Πως η θρυλική σειρά άλλαξε το γυναικείο στιλ και επηρέασε τις τάσεις

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το Sex and the City! Ήταν και συνεχίζει να είναι η πιο επιτυχημένη γυναικεία σειρά που έχει παιχτεί στη μικρή οθόνη, η οποία είχε να μας διδάξει πολλά. Μαθήματα περί ερωτικών και φιλικών σχέσεων, αισιοδοξίας και γυναικείου δυναμισμού, και ποικίλες στιλιστικές ιδέες που άλλαξαν εντελώς τον τρόπο που ντυνόμαστε ακόμα και σήμερα.

Αφού λοιπόν, η συγκεκριμένη σειρά κλείνει 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησε το πρώτο επεισόδιο, κάνουμε ένα tribute για να τιμήσουμε όλα όσα μας έμαθε περί στιλ, την επιρροή της στα γυναικεία outfits, καθώς και στις τάσεις που βλέπουμε τις τελευταίες σεζόν. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το styling όλα αυτά τα χρόνια επιμελούνταν η Patricia Field, αλλά καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο τρόπος που κατάφεραν οι πρωταγωνίστριες να υποστηρίξουν όλα αυτά τα ultra – stylish σύνολα.

Προς τα κάτω λοιπόν, ακολουθούν όλες αυτές οι πληροφορίες για να θυμούνται οι παλιές και να μαθαίνουν οι πιο νέες!

 

Οι τούλινες φούστες δεν είναι μόνο για τις μπαλαρίνες

Η Sarah Jessica Parker κατάφερε να αλλάξει την άποψή μας για τις τούλινες φούστες κι εκεί που πιστεύαμε ότι ταιριάζουν σε μπαλαρίνες ή πριγκίπισσες, ξεκινήσαμε να τις φοράμε. Η Sarah την φορούσε στους τίτλους αρχής της σειράς με ένα ροζ τοπ και μεταλλικά πέδιλα, ενώ όλες θυμόμαστε τη σκηνή που βρίσκεται στο Παρίσι κι έχει φορέσει μια τούλινη φούστα με ένα σακάκι και πέδιλα.

Το συγκεκριμένο item το έχουν εντάξει στις τελευταίες τους συλλογές οι οίκοι Dior και Calvin Klein, ενώ όλες θυμόμαστε την εντυπωσιακή εμφάνιση της Nicole Kidman στις Κάννες το 2017 που είχε φορέσει μια σε λευκό χρώμα σε συνδυασμό με ένα μαύρο τοπ.

 

Ροζ από την κορυφή μέχρι τα νύχια

Φαίνεται πως η Charlotte φορούσε ροζ από την κορυφή έως τα νύχια πολύ πριν από εμάς. Εξάλλου η cute φυσιογνωμία της “έδενε” τέλεια με αυτό το χρώμα που τότε μας θύμιζε μόνο την Barbie. Εκείνα τα χρόνια το φορέσαμε δειλά – δειλά, αλλά πλέον μπορούμε να πούμε ότι έχει γίνει το αγαπημένο μας χρώμα.

Το βλέπουμε στα street styles συνδυασμένο με ευφάνταστα αξεσουάρ, αλλά και σε πολλά catwalks με φανατικούς οπαδούς τον σχεδιαστή Tom Ford και τον οίκο Lanvin!

 

Το κοστούμι είναι βασικό κομμάτι της γυναικείας ντουλάπας

Η Samantha, μια δυναμική γυναίκα και πολύ επιτυχημένη στη δουλειά της, ήταν οπαδός των κοστουμιών και όχι τυχαία. Το κοστούμι κάνει τη γυναίκα να φαίνεται πιο δυνατή και αφοσιωμένη στους στόχους της, δίνοντάς της πολλές φορές το κύρος ενός άνδρα. Αυτή ήταν η αφορμή για να το εντάξουμε στα δικά μας σύνολα, αφού πρώτα επηρεαστήκαμε από τα catwalks των Tom Ford, Paul Smith, Chanel και πολλών ακόμα.

Μας αρέσει γιατί με δύο μόνο κομμάτια (σακάκι – παντελόνι) έχουμε “ξεμπερδέψει” και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να νιώσουμε στιλάτες.

 

Χρησιμοποίησε το όνομά σου σαν “logo”

Η Carrie φορούσε πάντα στο λαιμό της ένα κολιέ που έγραφε το όνομα της. Αυτό το έχουμε φορέσει κι εμείς σε κολιέ ή βραχιόλι και έχει γίνει αναπόσπαστο σημείο του… σώματός μας, μιας και με δυσκολία το αποχωριζόμασταν ή το αποχωριζόμαστε.

Οι οίκοι Burberry, Fendi, Dior το πήγαν ένα βήμα παραπέρα και πλέον τυπώνουν πάνω στα ρούχα τους τα αρχικά της κάθε πελάτισσας. Η Cara Delevingne έχει ήδη στην κατοχή της μια καρό κάπα Burberry που γράφει πάνω τα αρχικά της “CJD”, δηλαδή Cara Jocelyn Delevingne που είναι ολόκληρο το όνομά της.

 

Το color block πάντα κάνει τη διαφορά

Η Samantha ήταν από τις πολύ τολμηρές πρωταγωνίστριες που φορούσαν πολλά και έντονα χρώματα συνδυασμένα μεταξύ τους. Όλο αυτό το styling ανήκει στο concept που σου προανέφερα, ότι δηλαδή είναι μια τολμηρή και δυναμική γυναίκα που δεν φοβάται. Αυτήν την τάση την έχουμε φορέσει κι εμείς αρκετά, την έχουμε δει σε street styles, αλλά και σε catwalks του Balenciaga, Victoria Beckham και πολλών ακόμα.

 

Οι γούνες ταιριάζουν σε κάθε περίσταση

Η γούνα εδώ και δεκαετίες είναι ένα κομψό κομμάτι που εντάσσεται μόνο σε κομψά σύνολα. Αυτόν τον κανόνα “έσπασε” η Sarah Jessica όταν φόρεσε τη γούνα της με τις πιτζάμες, ένα κολιέ με πέρλες και γόβες και επισκέφθηκε την Miranda στο σπίτι της.

Οι οίκοι πλέον λανσάρουν μόνο οικολογικές γούνες κι έχουμε δει να τις εντάσσουν τόσο σε κομψά, όσο και σε athleisure σύνολα, με μεγάλους οπαδούς τον Fendi και τα Vetements.

Read More

And More