THE BIG MUST! Tα παντελόνια φέτος έχουν γυρισμένα τα ρεβέρ…

Σε κάθε σεζόν οι σχεδιαστές φροντίζουν να φέρνουν νέα πράγματα και στοιχεία στις collection τους. Αυτό που αναμφισβήτητα συμβαίνει όμως και θα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ αν παρακολουθείς από κοντά τις fashion εξελίξεις είναι πως η μόδα ανακυκλώνει τα trends της προσαρμόζοντας πάντα τα παλιά στα καινούρια. Και τι εννοώ με αυτό; Μπορεί φέτος να έχεις δει στα φορέματα μια διάθεση 60s στα σακάκια, μία τάση από τα 40s, αλλά αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι πως αυτές οι πολύ μοδάτες τάσεις που έρχονται από προηγούμενες δεκαετίες προσαρμόζονται πάντα στον αέρα του σήμερα.

Έτσι λοιπόν με αυτήν τη διάθεση της ανακύκλωσης των trends θέλω να σου θυμήσω ότι πριν από χρόνια, το 2000 πρέπει να ήτανε – τα ρεβερ των παντελονιών μας ήταν γυρισμένα μέχρι τη μέση της γάμπας. Φέτος, λοιπόν αυτή η τάση επιστρέφει και μπορεί ακόμη να μην είσαι σίγουρη για το πως θα φορεθεί ή να μην την έχεις προσέξει, επειδή όμως παρατηρώ κάθε είδους λεπτομέρεια δεν μπορώ να μην μοιραστώ μαζί σου και να σοου συγκεντρώσω τα παντελόνια της σεζόν που θέλουν να μας κάνουν να γυρίσουμε το πατζάκι μας μέχρι και δύο φορές!

Ο πειρασμός να γυρίσω τα ρεβέρ στο παντελόνι μου σε μένα έπιασε! Εσύ; Ακόμη να το γυρίσεις;

Chanel

Αναμφισβήτητα η πρώτη φορά που το γυρισμένο πατζάκι μαγνήτισε την προσοχή σου ήταν στη συλλογή Chanel! Ο Karl Lagerfeld ήταν ο πρώτος που επανέφερε το trend στη φετινή χειμερινή σεζόν και το ενδιαφέρον είναι πως όταν το κάνουν οίκοι που φτιάχνουν μόδα, όπως ο Chanel, είναι σχεδόν απίθανο να μην σε κάνουν να σκεφτείς να το υιοθετήσεις σίγα σιγά.

Αυτό που ίσως να μην είχες φανταστεί, είναι πως εκτός του έντονα ανδρόγυνου στιλ της Chanel θα το δεις φορεμένο σε παντελόνια υφασμάτινα σε ανοιχτή γραμμή που με τίποτα δεν προδίδουν κάτι casual ή “σκληρό”.

Από αριστερά: Giorgio Armani, Giorgio Armani, Brioni

Τα υφασμάτινα πανετλόνια σε φαρδιά γραμμή έχουν κι αυτά το ρεβέρ τους γυρισμένο μία φορά, ενώ είναι ψηλόμεσα. Οφείλω να σε ενημερώσω πως το συγκεριμένο στιλ είναι αυτό που κολακεύει καλύτερα οποιαδήποτε σιλουέτα αφού ο αέρας του παντελονιού στα πόδια αφαιρεί πόντους ενώ το ψηλόμεσο καβάλο προσθέτει ύψος σου.

Το συγκεκριμένο στιλ παντελονιού αν σου κάνει πιο κλασικό και ότι είναι είναι περισσότερο για μεγαλύτερες γυναίκες θα σου προτείνω να το δοκιμάσεις με ένα casual t-shirt και ψηλά ankle boots.

Πρόσεξε! To συγκεκριμένο στιλ θέλει για να γυριστεί σωστά το ρεβέρ να το επιμεληθεί επαγγελματίας. Οπότε αν δεν το επιθυμείς μπορείς να διατηρήσεις το μήκος από το παντελόνι σου.


Από αριστερά: Αrmani, Roberto Cavalli, Chisato

Τα κοστούμια είναι απόλυτα επίκαιρα ενώ το γυρισμένο ρεβέρ δίνει αμέσως μία πιο ανάλαφρη διάθεση στο σύνολό σου αφού αφήνει εκτεθιμένο ένα μέρος από τον αστράγαλό σου.

Το συγκεκριμένο στιλ είναι κι ένα πολύ καλό tip για τα κορίτσια που μπορεί να έχουν μερικά κιλάκια παραπάνω αφού φοράς το κοστούμι σου, γυρνάς το ρεβέρ στο ύψος του αστράγαλου και το συνδυάζεις με ένα παπούτσι σε λεπτή γραμμή ώστε να φαίνεται το πόδι και πιο μακρύ και πιο λεπτό.


Από αριστερά: Paul Smith, Dolce&Gabanna, Fendi

Φυσικά το στιλ ταιριάζει και σε πολύ πιο casual εμφανίσεις αφού το να γυρίσεις το ρεβέρ από το τζιν σου μία φορά και να το συνδυάσεις με παπούτσια oxfords ή ακόμη και ψηλά θα σε αναδείξουν αυτόματα σε κορίτσι που ξέρει από μόδα.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα υφασμάτινα αλλά συνάμα σε πιο χαλαρό στιλ παντελόνια σου. Αν το κάνεις, δοκίμασε να το συνδυάσεις με μια φαρδιά oversized μπλούζα ή ζακέτα. Το στιλ αυτό μπορεί να σε συνοδεύσει από βόλτα για καφέ με τις φίλες σου μέχρι για ποτό το βράδυ.


Από αριστερά: Fendi, Antonio Berardi, Vivienne Westwood

Nα θυμάσαι πως όποιο στιλ κι αν επιλέξεις πήγαινε δύο βήματα πίσω όταν κοιτάς το είδωλό σου στον καθρέφτη ώστε να είσαι σίγουρη πως το ύψος κι από τα δύο σου πατζάκια είναι ίσο. Μην ξεχάσεις να το δεις από όλες τις πλευρές!

Read More

And More