Βασιλιάς Κάρολος: Το dress code της ιστορικής στέψης

Σήμερα γίνεται η μεγαλοπρεπή στέψη του Βασιλιά Καρόλου, ένα ιστορικό γεγονός που θα έχει πολλούς καλεσμένους και παγκόσμια προβολή! Το Tlife θα σου μεταδώσει όλη την τελετή με λεπτομέρειες και αναλυτικό ρεπορτάζ.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Παρόλο που στην αρχή υπήρχαν φήμες ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα κάνει την ανατροπή και θα φορέσει την στρατιωτική του στολή στην τελετή, οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν να έχει αλλάξει γνώμη.

‘Eτσι όλα δείχνουν ότι μένοντας πιστοί στην παράδοση και τους κανόνες που ορίζει το Πρωτόκολλο, Κάρολος και Καμίλα θα φορέσουν ο καθένας δύο διαφορετικές Ρόμπες κατά τη διάρκεια της στέψης: την Βασιλική Ρόμπα, την οποία οι μονάρχες φορούν σε επίσημες και ειδικές εκδηλώσεις και την Κληρονομική Ρόμπα, η οποία αφορά αποκλειστικά την τελετή στέψης. Οι πρώτες συνηθίζεται να φοριούνται κατά την άφιξη στο Αβαείο του Westminster, ενώ οι δεύτερες επιλέγονται κατά την αναχώρηση και είναι παραδοσιακά πιο προσωπικές.

Η Βασιλική Πολιτειακή Ρόμπα είναι κατασκευασμένη από βυσσινί βελούδο και φορέθηκε από τον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, τον παππού του βασιλιά Καρόλου, κατά τη στέψη του 1937. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη στέψη, η Βασιλική Σχολή Χειροτεχνίας συντήρησε το βελούδο, ενώ η φόδρα και η χρυσή δαντέλα αποτελεί δημιουργία του οίκου Ede & Ravenscroft.

Για τη δεύτερη ρόμπα της τελετής στέψης, ο βασιλιάς Κάρολος θα φορέσει τη βασιλική ρόμπα του Estate, κατασκευασμένη από πορφυρό μεταξωτό βελούδο κεντημένο με χρυσό, ένδυμα που φόρεσε επίσης ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄ το 1937.

Με τη σειρά της, η Καμίλα θα φορέσει την Πολιτειακή Ρόμπα που είχε αρχικά φτιαχτεί για τη βασίλισσα Ελισάβετ, μητέρα του βασιλιά Καρόλου, για τη στέψη της το 1953. Είναι κατασκευασμένη από βυσσινί βελούδο και έχει συντηρηθεί με προσαρμογές που έγιναν από τους Ede και Ravenscroft πριν από τη στέψη, μία κίνηση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς η Καμίλα ετοιμάζεται να φορέσει ένα ένδυμα που συνόδευσε την βασίλισσα Ελισάβετ στην δική της ιστορική τελετή στέψης. 

Τι θα φορέσουν οι καλεσμένοι

Σύμφωνα με τον πρώην μπάτλερ του βασιλιά Καρόλου, Grant Harrold, το dress code θα επιφέρει μια “τεράστια αλλαγή στο βασιλικό πρωτόκολλο” με ένα μοντέρνο twist με τον ενδυματολογικό κώδικα να προτάσσει το “day dress”.

O Grant Harrold ανέφερε ότι οι περισσότεροι βασιλείς θα φορέσουν επίσημα κοστούμια και όχι ειδικά σχεδιασμένα ράσα. “Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή στο βασιλικό πρωτόκολλο. Τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποφασίζουν για τη βασιλική εθιμοτυπία και το dress code – αλλάζουν πάντα την εθιμοτυπία, καθώς είναι αυτοί που αποφασίζουν όλες τις αλλαγές, οι οποίες στη συνέχεια θα γίνουν αποδεκτές ως μία μικρή αλλαγή εντός του βασιλικού πρωτοκόλλου“.

Την ίδια στιγμή, η Kate Middleton ενδέχεται να μην φορέσει τιάρα στην επίσημη τελετή στέψης και αντί αυτού να επιλέξει μία πιο χαμηλών τόνων πρόταση, όπως ένα μεγάλο καπέλο. 

Φωτογραφίες Reuters

 

 

 

Read More

And More