10+ 1 πράγματα που αποδεικνύουν πόσο καλή beauty μαθήτρια είσαι και πόσα ξέρεις για τον ήλιο!

Μικρή είχα το σύνδρομο της καλής μαθήτριας. Μεγαλώνοντας το σύνδρομο παρέμεινε αλλά πήρε beauty προεκτάσεις!

Αν στα παραπάνω βρήκες κάτι με το οποίο ταυτίστηκες απόλυτα, τότε εμείς και η Clinique έχουμε κάτι για σένα που θα σε κάνει α) να διασκεδάσεις β) να επιβεβαιώσεις πόσο τέλεια μαθήτρια παραμένεις και γ) να κάνεις cross check πόσο έτοιμη είσαι να βγεις στον ήλιο! Ακολουθούν, λοιπόν, 10+ 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν βγεις στον ήλιο!

1. Αυτό είναι το κριτήριο για να αγοράσω το αντηλιακό μου

Είναι το ερώτημα που κάνεις κάθε χρόνο τέτοια εποχή στον εαυτό σου, αλλά γνωρίζεις πολύ καλά την απάντηση: “Από όλα αυτά τα αντηλιακά που υπάρχουν εκεί έξω, ποιο να επιλέξω;”. Το αντηλιακό σου πρέπει να πληροί κάποιες προδιαγραφές οι οποίες είναι ο δείκτης προστασίας, η υφή, η διάρκεια και η αίσθηση. Και όχι, η τιμή δεν πρέπει να είναι ένα από αυτά ούτε το άρωμα. Ή, καλύτερα, το άρωμα από μόνο του!

2. …και αυτή είναι η συχνή χρήση για να το επαναλάβω!

Αν είσαι καλή μαθήτρια θα γνωρίζεις πολύ καλά ότι πρέπει να επαναλαμβάνεις τη χρήση αντηλιακού σου κάθε δύο ώρες οπωσδήποτε και πως δεν αρκεί να βάλεις μια φορά! Από την άλλη, δεν χρειάζεται να περιμένεις να καείς για να επαναλάβεις την χρήση! Των φρονίμων τα παιδιά… και είναι κάτι που ισχύει και εδώ.

3. Under my umbrella 

Αν παρακολουθείς εντατικά αυτήν εδώ τη στήλη το γνωρίζεις ήδη: οι ακτίνες UVA (A= Aging) διαπερνούν τα σύννεφα, τα τζάμια, την ομπρέλα και φτάνουν στην επιδερμίδα σου… έτοιμες να σε γεράσουν. Άρα, όχι, δεν είσαι προστατευμένη κάτω από την ομπρέλα (ακόμη και αν φοράς μπλούζα και καπέλο) και ναι, χρειάζεσαι αντηλιακό ακόμη και όταν κάθεσαι κάτω από την ομπρέλα.

4. Προστατευμένη σε κάθε σημείο

Υπάρχουν περιοχές οι οποίες χρειάζονται επίσης αντηλιακή προστασία αλλά εμείς συχνά παραμελούμε. Τέτοιες περιοχές είναι η περιοχή κάτω από τα μάτια, τα χείλη, τα αφτιά, τα τατουάζ ή τυχόν ουλές που έχουμε. Για όλες αυτές τις περιοχές υπάρχει και το Clinique Targeted Protection Stick SPF35 που είναι ένα αντηλιακό σε μορφή stick. Βεβαίως, αν είσαι καλή beauty μαθήτρια, αυτό είναι κάτι που ήδη γνωρίζεις.

5. Τι γίνεται με το περσινό αντηλιακό;

Τα αντηλιακά έχουν οξείδια και οξειδώνονται, οπότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το περσινό σου αντηλιακό. Αλλά αν αγόρασες πέρυσι το αντηλιακό σου, δεν το έχεις ανοίξει και δεν έχει περάσει η Ημερομηνία Ελάχιστης Διατηρησιμότητας μπορείς να το φορέσεις!

6. Φοβάμαι ότι το αντηλιακό θα μου προκαλέσει σπυράκια!

Αν ξέρεις δε φοβάσαι! Ξέρεις ότι το να μη φοράς αντηλιακό δεν είναι λύση. Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως είναι να επιλέξεις το σωστό! Η αντηλιακή σειρά Clinique Sun έχει συνθέσεις oilfree , που δεν προκαλούν μαύρα στίγματα.

7. Αυτή είναι η σωστή ποσότητα αντηλιακού!

Ok, αυτή η ερώτηση μπορεί να είναι λίγο tricky και είναι η ερώτηση που θα σου δώσει beauty αριστείο! Η σωστή απάντηση στο πρόσωπο μια κουταλιά του γλυκού (περίπου 5ml) και στο σώμα περίπου 30ml.

8. Αντηλιακά με φυσικά φίλτρα: πού θα τα βρω;

Φυσικά… what? Να μια απάντηση που εσύ δεν θα έδινες ποτέ. Η απάντηση είναι ότι μπορείς να βρεις αντηλιακό με μόνο φυσικά φίλτρα και εξαιρετική υφή. Μπορείς να επισκεφτείς ένα ένα counter Clinique για να μάθεις περισσότερα ή το Clinique.gr

9. Βήμα ένα: ενυδατική. Βήμα δύο: αντηλιακή

Η επιδερμίδα μας έχει πολλαπλές ανάγκες. Και χάρη στα αντηλιακά Clinique και την λεπτόρρευστη υφή τους μπορείς να καλύψεις και τα δύο. Άρα, ενυδατική ως πρώτο step, αντηλιακή ως δεύτερο και μην φοβάσαι μήπως βαρύνει η επιδερμίδα σου! Γιατί, όχι, δεν θα βαρύνει!

10. Και με το μαύρισμα τι γίνεται; 

Προστασία και φυσικό μαύρισμα μπορεί να υπάρχει και είναι κάτι που γνωρίζεις πολύ καλά. Ή, μάλλον, είναι κάτι που μπορείς να αποδείξεις και στους άλλους περιφέροντας το υπέροχο μαύρισμά σου στα νησιά κάθε καλοκαίρι!

11. Στην παραλία μπορούμε να φοράμε τα «αντηλιακά πόλης»;

Σαφώς όχι. Τα αντηλιακά προϊόντα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να έχουν αντοχή στο νερό και στον ιδρώτα!

Και αφού πέρασες με άριστα τα θεωρητικά μαθήματα, ιδού και μερικά πρακτικά παρακάτω. Ή, με άλλα λόγια, τα αντηλιακά με τα οποία θα περάσεις (και) φέτος το καλοκαίρι σου.

1.Αντηλιακή κρέμα προσώπου SPF40

2.Αντηλιακό σε μορφή stick SPF35

3.Αντηλιακή κρέμα προσώπου και σώματος SPF15

4.Αντηλιακό προσώπου Mineral SPF50

Επισκεφτείτε Clinique.gr και ακολουθειστε @clinique_greece

 

Read More

And More