6 iconic beauty brands που δημιουργήθηκαν από γυναίκες και τι πρέπει να αγοράσεις από το καθένα!

Θέλω να ρίξεις μια ματιά στο νεσεσέρ σου και να τσεκάρεις αν μέσα υπάρχει κάποιο από αυτά τα brands και αν δεν υπάρχει να το προσθέσεις: Chanel, Estee Lauder, Laura Mercier, Bobbi Brown, Glossier, Fenty (τα δύο τελευταία δυστυχώς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα). Τα συγκεκριμένα δεν είναι απλώς brands, είναι γυναίκες που ζούσαν/ζουν ανάμεσά μας, που μια μέρα είχαν μια φοβερή ιδέα στο μυαλό τους και δεν έμεινανσ την φοβερή ιδέα αλλά την έκαναν πράξη. Κι έτσι γεννήθηκαν όλα αυτά τα beauty goodies που σε μεταμορφώνουν κάθε μέρα και ήρθε η στιγμή να μάθεις την ιστορία που κρύβεται πίσω από καθένα από αυτά!

Coco Chanel

Τι πρέπει να ξέρεις: Η Coco (Gabrielle, όπως είναι το παγματικό της όνομα) Chanel μπορεί να απέκτησε τεράστια φήμη μεγαλώνοντας αλλά τα πρώτα χρόνια της ζωής της ήταν πραγματικά δύσκολα. Σε πολύ μικρή ηλικία έχασε τη μητέρα της κι έτσι μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο μέχρι τα 18 της. Εκεί, όμως, ήταν που έμαθε να ράβει. Η καριέρα της Chanel ξεκίνησε φτιάχνοντας καπέλα. Το 1913 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Παρίσι ενώ η πιο δυνατή στιγμή της ήταν το 1920 οπότε και μας σύστησε- μύησε στο μικρό μαύρο φόρεμα. Το 1921 λάνσαρε το Chanel No5, το πρώτο άρωμα που έφερε στον τίτλο του το όνομα του σχεδιαστή και όχι κάποιου λουλουδιού που είχε ως βασικό του χαρακτηριστικό. Όμως, γιατί… 5; Κάποιοι λένε γιατί ήταν το πέμπτο άρωμα που μύρισε κατά σειρά ενώ σύμφωνα με την Guardian ένας μελλοντολόγος της είχε πει πως το 5 ήταν το τυχερό της νούμερο, οπότε η επιλογή αυτού του ονόματος ήταν μονόδρομος.  H Coco Chanel έφυγε στις 10 Ιανουαρίου 1971 στο ξενοδοχείο Ritz μετά από μια βόλτα της.

Αγαπημένο quote:“I’ve never done things by halves. I either like them or I don’t.”

Τι πρέπει να αποκτήσεις: Το Gabrielle Chanel! Γιατί είναι το πρώτο άρωμα του οίκου μετά από 15 χρόνια, γιατί φέρει το πραγματικό όνομα της Chanel, γιατί έχει τέλειο μπουκάλι και γιατί αυτή είναι η μυρωδιά που θέλεις να σε χαρακτηρίζει: πρόκειται για ένα άρωμα που ανήκει στην κατηγορία των floral και στηρίζει τη σύνθεσή του στα λευκά άνθη και πιο συγκεκριμένα ylang- ylang, γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς και tuberose. Το credit για το άρωμα ανήκει στον αρωματοποιό του οίκου, Olivier Polges, ο οποίος το 2013 διαδέχτηκε τον πατέρα του, επί χρόνια αρωματοποιό της Chanel, Jacques Polges.

Estée Lauder

Τι πρέπει να ξέρεις: Η Estée Lauder γεννήθηκε Josephine Esther Mentzer και μεγάλωσε στο Queens της Νέας Υόρκης. Το όνομα Estée αποτελεί μια παραλλαγή του nickname της, Esty. Στα τέλη των 20’s γνώρισε τον Joseph Lauter με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1930. Το ζευγάρι άλλαξε το όνομά του σε Lauder για να κάνει πιο… γαλλικό. Η Estée ξεκίνησε να πουλάει προϊόντα skincare και μακιγιάζ σε beauty salons, δειγματίζοντάς τα στις γυναίκες την ώρα που χτενίζονταν. Το 1946 ήταν η χρονιά που λάνσαραν επίσημα την εταιρία τους και έναν χρόνο μετά πήραν την πρώτη τους μεγάλη παραγγελία αξίας $800 από την Saks Fifth Avenue. Το 1982 η Estée Lauder δημιούργησε τον πρώτο ορό συστήνοντας μας σε μια ολοκαίνουρια κατηγορία προϊόντων που σήμερα έχει παρουσιάσει μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις ακόμη και σε σχέση με τις κρέμες.

Αγαπημένο quote: “I never dreamed about success. I worked for it.”

Τι πρέπει να αποκτήσεις: Φυσικά τον ορό Advanced Night Repair (€84.00) που είναι το πιο nourishing προϊόν που έχεις φορέσει ποτέ στην επιδερμίδα σου!

Laura Mercier

Τι πρέπει να ξέρεις: Η Laura Mercier γεννήθηκε στην Προβηγκία και σε ηλικία 17 ετών μπήκε στη σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι. Η αγάπη της για την ομορφιά και το μακιγιάζ την έκανε να εγκαταλείψει τις σπουδές της και να ξεκινήσει εκ νέου στο Carita Beauty School. Το 1985 μετακόμισε στην Νέα Υόρκη όπου αμέσως ξεκίνησε την συνεργασία της με κορυφαίους τίτλους περιοδικών και έγινε η makeup artist της Madonna, της Celine Dion, της Sarah Jessica Parker, της Julia Roberts και πολλών ακόμη stars πρώτης γραμμής. Το 1996 ξεκίνησε το brand της το οποίο συγκέντρωνε προϊόντα τα οποία υπηρετούσαν τέλεια την φιλοσοφία της για το flawless skin. Επίσης, ήταν η πρώτη που δημιούργησε το πρώτο primer!

Αγαπημένο quote: “What makes you unique makes you beautiful.”

Τι πρέπει να αποκτήσεις: Το Foundation Primer Laura Mercier (€39.30) που είναι ένα από τα iconic προϊόντα εκεί έξω. Και μην ξεχνάς: το πρώτο primer που δημιουργήθηκε πο-τέ!

Bobbi Brown

Τι πρέπει να ξέρεις: Η καριέρα της ξεκίνησε το 1980 όταν πήρε το πτυχίο θεατρικού μακιγιάζ από το Emerson College. Το 1981 έκανε το πρώτο της μακιγιάζ για το Glamour και το 1987 το πρώτο της εξώφυλλο στην Vogue με φωτογράφο τον Patrick Demarchelier και μοντέλο την Naomi Campbell. Το 1990 συνεργάστηκε με έναν χημικό και έβγαλε δέκα κραγιόν τα οποία έναν χρόνο μετά ξεκίνησε να πουλάει door to door. Είχε υπολογίσει να πουλήσει 100 κραγιόν σε ένα μήνα. Τα πούλησε την πρώτη μέρα. Το 1996 όταν ακόμη δεν γνωρίζαμε τι είναι internet εκείνη δημιούργησε το www.bobbibrown.com. H εταιρία της εξαγοράστηκε από την Estee Lauder από την οποία η ίδια πλέον έχει αποχωρίσει.

Αγαπημένο quote: Beauty isn’t about looking perfect. It’s about celebrating your individuality.

Τι πρέπει να αποκτήσεις: To θρυλικό Shimmer Brick για λάμψεις και σκιά. Δημιουργήθηκε το 2003 και μέχρι σήμερα πωλείται ένα κάθε λεπτό!

 

Emily Weiss- Glossier

   

Τι πρέπει να ξέρεις: Η Emily Weiss ξεκίνησε την καριέρα της ως intern της Teen Vogue. Έπειτα δούλεψε για το W και την Vogue αλλά η δουλειά της δεν την ικανοποιούσε και αποφάσισε να ανοίξει το δικό της blog. Το Into The Gloss, χωρίς να ξέρει πώς, κέρδισε 1.000.000 view το μήνα. Τα Glossier είναι η αναπόφευκτη συνέχεια του Into The Gloss, ένα brand καλλυντικών με ένα πολύ δυναμικό λανσάρισμα κάθε μήνα (η Emily Weiss δεν μας τα έδωσε όλα αμέσως!) ενώ στα Όσκαρ που έγιναν μερικές μέρες πριν κάθε χολιγουντιανή star φορούσε στα μάτια της τις ολοκαίνουριες Glossier σκιές Lidstar Duo κάνοντας με τον τρόπο αυτό την πιο έξυπνη διαφήμιση! Τα Glossier είναι πολλά περισσότερα από ένα brand ομορφιάς. Είναι το coolest brand ever που πρέπει να αποκτήσεις για να είσαι εξίσου cool. Αυτό μας έχει περάσει τόσο στο υποσυνείδητό μας ώστε βάζουμε λυτούς και δεμένους για να βρούμε τρόπο να φτάσουν στα χέρια μας! Σ.Σ.: δεν έρχονται στην Ελλάδα! Για την ακρίβεια, διατίθενται μόνο στην Αμερική και στην Αγγλία (online).

Αγαπημένο quote: “Skin first, makeup second, smile always!”.

Τι πρέπει να αποκτήσεις: To Cloud Paint ($18) είναι το πιο τέλειο κρεμώδες ρουζ που δοκίμασες ποτέ και σου δίνει τα τελειότερα αναψοκοκκινισμένα μάγουλα που είχες ποτέ!

 

 

Rihanna- Fenty

Τι πρέπει να ξέρεις: To όνομα της Rihanna είναι Robyn Rihanna Fenty και είναι μόλις 30 χρονών. Την περασμένη χρονιά αποφάσισε να λανσάρει τα Fenty (τώρα ξέρεις πώς προέκυψε και το όνομα) τα οποία έφεραν την επανάσταση στον beauty κόσμο. Βασική αρχή της σειράς είναι πως απευθύνεται σε πολλά και διαφορετικά κορίτσια, με διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας, απόχρωση και όχι μόνο. Τα Pro Filtr’ Foundation κυκλοφορούν σε 40 διαφορετικές αποχρώσεις και έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές ενώ εταιρίες έσπευσαν να πουν ότι εκείνες ανέκαθεν είχαν αντίστοιχη γκάμα αποχρώσεων. Η στάση της Rihanna ήταν: ας το είχαν επικοινωνήσει καλύτερα! Πράγματι! Ας το είχαν επικοινωνήσει καλύτερα από την Rihanna που πήρε το μεγαλύτερο beauty trend της εποχής, το individuality, και το έκανε σημαία!

Αγαπημένο quote: “Make up is there for you to play. It’s there for you to have fun with. It should never feel like pressure and it should never feel like a uniform!”.

Τι πρέπει να αποκτήσεις: Τα τρία τέλεια highlighter σε στικ και με μαγνήτη στη συσκευασία, Match Stix Trio ($54) . Εξακολουθώ να θέλω να δοκιμάζω το foundation μου σε κατάστημα!

 

 

Read More

And More