7 προϊόντα αυτομαυρίσματος και πώς να το κάνεις σωστά!

Είναι αυτή η εποχή της πρώτης φοράς. Πρώτη φορά βγάζεις τα πόδια σου σε κοινή θέα μετά από έναν χρόνο περίπου. Πρώτη φορά θα φορέσεις μαγιό. Και επίσης είναι η πρώτη φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να αισθάνεται τόσο άβολα. Η τελευταία ίδια… πρώτη φορά ήταν έναν χρόνο πριν, για τον ίδιο λόγο: γιατί η επιδερμίδα σου ήταν κατάλευκη πράγμα που λειτουργεί ως μεγεθυντικός φακός σε σχέση με τις ατέλειές σου (το μαύρο κόβει! Όλες το ξέρουμε!).

Η απάντηση σε όλες αυτές τις πρώτες φορές είναι το self tan, δηλαδή τα προϊόντα αυτομαυρίσματος που σου δίνουν μέσα σε λίγες ώρες το μαύρισμα που θέλεις και το οποίο διαρκεί συνήθως επτά μέρες. Άρα πρέπει να το ανανεώνεις ανά επτά μέρες αν θέλεις να διατηρήσεις αυτό το αποτέλεσμα.

Και αν βάζεις για πρώτη φορά self tan, ιδού μερικά έξυπνα βήματα για να μην καταλήξεις με patches. Διάβασέ τα και έπειτα μπορείς να περάσεις στο επόμενο σκέλος του θέματος: τα αγαπημένα μας self tan που δεν πορτοκαλίζουν καθόλου!

Πώς να απλώνεις σωστά το self tan χωρίς να κάνεις στάμπες!

  • Αρχικά διώξε όλα αυτά τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα που υπάρχουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας σου αλλιώς το self tan δεν θα βγει ποτέ ομοιόμορφο. Για να το πετύχεις, επίλεξε ένα scrub και άπλωσέ το με κυκλικές κινήσεις.
  • Ενυδατώσου! Είναι το αμέσως επόμενο απαραίτητο βήμα! Όταν είναι αφυδατωμένο το πρόσωπό μας το makeup δεν στρώνει σωστά. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί και το self tan μόνο που στην δεύτερη περίπτωση αν δεν στρώσει σωστά δεν θα μπορείς να το αφαιρέσεις απλώς με γαλάκτωμα.
  • Δώσε χρόνο στο σώμα σου να στεγνώσει σωστά. Δεν γίνεται να ντυθείς αμέσως και δεν γίνεται να ξαπλώσεις αμέσως. Aκόμη και αν χρησιμοποιείς το καλύτερο προϊόν της αγοράς θα κάνεις patches!
  • Χρησιμοποίησε ένα ειδικό γάντι για να απλώσεις ομοιόμορφα το self tan ή ένα σφουγγάρι. Έτσι, θα γίνει ομοιόμορφη κατανομή του προϊόντος. Δούλεψε με κυκλικές κινήσεις και σε μικρές περιοχές.
  • Πλύνε τα χέρια σου αμέσως μετά! Αν δεν τα πλύνεις θα καταλάβεις γιατί!
  • Στρώσε μια σκούρα πετσέτα και στάσου πάνω σε αυτήν για να απλώσεις το self tan σου ειδικά αν είναι σε spray. Ομοίως, αν δεν στρώσεις θα καταλάβεις γιατί!

Τα αγαπημένα μας self tan

 

L’eau tan Chanel. Από πέρυσι υπάρχει αυτή η τεχνολογία νερού στα spray tan. Στην Ελλάδα την έφερε πρώτη ο οίκος Chanel και αυτό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας προϊόντα. Είναι σε spray αλλά δεν πρόκειται να βάψει το πάτωμα του μπάνιου σου!

Bronze Express self tan, beauty-hall.gr, €24.80. Αυτή είναι η πρώτη αυτομαυριστική λοσιόν που δημιουργήθηκε το 1960 και έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας! Χαρίζει ένα άμεσο φυσικό μαύρισμα στην επιδερμίδα με ομοιόμορφο αποτέλεσμα, μέσα σε 2-3 ώρες ώρες ενώ το χρώμα που περιέχει βοηθά στο να απλώνεται ομοιόμορφα καλύπτοντας κάθε σημείο του σώματος. Κατάλληλο και για το πρόσωπο.

Instant Smooth Self Tanning, Clarins, €27.78. Αν έχεις ανοιχτή επιδερμίδα και δεν θέλεις να μοιάζεις σαν να γύρισες από διακοπές στην Αφρική σε… δύο ώρες αυτό το self tan είναι τέλειο! Είναι ιδανικό για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, plus η υφή του δεν κολλάει!

 

Self Tan Advanced Bronzing Mousse, St Tropez, €25.50, Sephora. Σε αυτό το kit περιέχονται δύο απαραίτητα προϊόντα για τέλειο και ομοιόμορφο μαύρισμα: self tan σε μορφή mousse και γάντι! Αυτό που αγαπάμε σε αυτό το best selling προϊόν είναι ότι μπορείς να το φτάσεις εκεί που θέλεις εσύ: Ελαφρύ μαύρισμα (μία ώρα), χρυσαφένιο μαύρισμα (δύο ώρες), έντονο μαύρισμα (τρεις ώρες).

Instant body Jelly, Lancaster, €25.16. Η Lancaster έχει απίστευτο expertise στα αντηλιακά και στα προϊόντα μαυρίσματος. Αυτό το προϊόν είναι ένα από τα αγαπημένα μας: σε μορφή gel, χρειάζεσαι ελάχιστη ποσότητα και κάτι που αγαπώ να κάνω είναι να το αναμειγνύω με το body lotion μου για να “σπάει” σταδιακά το λευκό από τις αρχές της άνοιξης ακόμη!

BT Cosmetics Jet Set Sun, €20.99, Make Me Up. Πρώτο στη λίστα με τα self tan προϊόντα που δεν μαυρίζουν είναι αυτό εδώ σε μορφή spray. Δίνει στο σώμα σου το τέλειο φυσικό αποτέλεσμα κι επιπλέον χάρη στην τεχνολογία του προσαρμόζεται σε κάθε τόνο επιδερμίδας: από τις πιο ανοιχτόχρωμες μέχρι τις πιο σκούρες.

Beautyblender Pro-Black, €17.95. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα σφουγγαράκι ειδικά αν πρόκειται να απλώσεις το self tan στην περιοχή του προσώπου. Το συγκεκριμένο είναι σε μαύρο χρώμα ώστε να μην αποτυπώνεται το self tan πάνω του και ο τρόπος χρήσης του είναι ο εξής: το βρέχεις, στραγγίζεις για να φύγει η περιττή ποσότητα και απλώνεις με κυκλικές κινήσεις σε όλο σου το σώμα και το πρόσωπο.

 

Read More

And More