Chanel Νο 5: Το θρυλικό άρωμα γιορτάζει τα εκατό του χρόνια με νέες ονειρεμένες συσκευασίες

Όταν η Gabrielle Chanel δημιούργησε το θρυλικό  Νο 5, το 1921 ίσως δεν γνώριζε πως ξεκίνησε μια νέα εποχή στα αρώματα. Η Mademoiselle έσπασε όλους τους κανόνες χαρίζοντας σε κάθε γυναίκα τη δυνατότητα να αποκτήσει μια μοναδική αίσθηση κομψότητας. Και τώρα που το εμβληματικό άρωμα συμπληρώνει 100 χρόνια από τη δημιουργία του ο οίκος λανσάρει μια συλλεκτική έκδοση υπενθυμίζοντας τη μοναδικότητα της Coco Chanel.

Τόσο το εμβληματικό μπουκάλι όσο και η συσκευασία ακολουθούν τη φιλοσοφία της, σε μια μοναδική όμως εκδοχή του Νο 5 Eau de Parfum. Για πρώτη φορά το μπουκάλι είναι από ανακυκλώσιμο γυαλί διατηρώντας τη λάμψη και την απόλυτη διαφάνεια. Η συσκευσία είναι επίσης από βιοδιασπώμενο χαρτί που αγκαλιάζει τρυφερά το περιεχόμενο. Ο τυχερός αριθμός της Mademoiselle Coco είναι χαραγμένος με χρυσό χρώμα ενώ στο επίσης αγαπημένο N°5 L’Eau με ασημί. 

Εκτός από τις συγκεκριμένες συσκευασίες, δημιουργήθηκε μία ακόμη ακόμη πιο σπάνια. Πρόκειται για N°5 Grand Extrait Baccarat 2021ML που κυκλοφορεί σε 55 μόνο κομμάτια, αριθμημένα στο χέρι. Είναι η μεγαλύτερη συσκευασία που έχει λανσάρει ποτέ ο οίκος και όλα όσα έχουν να κάνουν με αυτό κρύβουν ξεχωριστούς συμβολισμούς. Τα ml έχουν να κάνουν με τη χρονιά που διανύουμε και τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ενώ το άθροισμα των τεσσάρων ψηφίων (2021) ισούται με το νούμερο 5. 

Το κρυστάλλινο μπουκάλι Baccarat είναι κομμένο σαν διαμάντι ακολουθώντας τη μοναδική τεχνική του οίκου ο οποίος μένοντας πιστός στο αρχικό σχέδιο είναι διακοσμημένο με λευκή ετικέτα και στέφεται με ένα πολύπλευρο cabochon. Το υπέροχο μπουκάλι συνδυάζεται με ένα κρυστάλλινο ραβδί Baccarat για ακριβή εφαρμογή στα σημεία παλμών: πίσω από το λοβό του αυτιού, το λαιμό και το εσωτερικό του καρπού.

Read More

And More