Home spa: Είναι η καλύτερη ιδέα αν μείνεις σπίτι

Βρισκόμαστε στα μέσα σχεδόν του Οκτωβρίου, ο καιρός είναι μουντός, το πιθανότερο είναι να τακτοποιείς τα καλοκαιρινά σου ρούχα και παπούτσια και αύριο να μείνεις σπίτι ώστε να χαλαρώσεις. Έχω μια τέλεια πρόταση μιας και δεν θα βγεις, Home spa. Τι σημαίνει αυτό; Θα μεταμορφώσεις το σπίτι σου σε spa και θα περιποιηθείς πρόσωπο και σώμα ώστε να προετοιμαστείς για την δύσκολη εβδομάδα που έρχεται. 

Από που θα ξεκινήσεις; Δοκίμασε το dry brushing. Είναι ο καλύτερος τρόπος να απομακρύνεις φυσικά τα νεκρά κύτταρα από το σώμα χαρίζοντας απαλότητα στο δέρμα και βελτιώνοντας την μικροκυκλοφορία.  Παράλληλα, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και την ελαστικότητα. Καλό είναι να κάνεις dry brushing πριν από το ντους. 

Ντους και μάσκες: Αν έχεις χρόνο μπορείς να γεμίσεις τη μπανιέρα με χλιαρό νερό με έλαια από δεντρολίβανο ή χαμομήλι. Το άρωμα θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις ενώ παράλληλα θα αναζωογονήσουν το δέρμα στο σώμα και θα χαρίσουν μοναδική απαλότητα. Ενώ είσαι στη μπανιέρα, άπλωσε μια ενυδατική μάσκα στο πρόσωπο και άφησε την να δράσει για 15 τουλάχιστον λεπτά. 

Χέρια: Είναι ένα από τα σημεία του σώματος που παραμελείς. Μια ενυδατική κρέμα με shea butter και φυσικά έλαια θα σε βοηθήσει, ειδικά αν τη χρησιμοποιήσεις ως μάσκα. Άπλωσε μια γενναία δόση στα χέρια σου και φόρεσε γάντια για μισή περίπου ώρα. Στη συνέχεια τα αφαιρείς και κάνεις απαλό μασάζ.

Bath bomb: Ναι είναι η στιγμή να χρησιμοποιήσεις τις πολύχρωμες μπάλες που έχεις κρυμμένες. θα τις ρίξεις μέσα στη μπανιέρα και θα απολαύσεις το μπάνιο σου. Τα φυτικά συστατικά τους και το υπέροχο άρωμα θα σε αναζωογονήσουν. 

Περιποίηση ποδιών: Μετά από μια κουραστική εβδομάδα και λίγο πριν τη νέα θα περιποιηθείς τα πόδια σου όπως τους αξίζουν. Τα άλατα από ευκάλυπτο και tea tree είναι ότι καλύτερο αφού δροσίζουν, θρέφουν και απαλύνουν το δέρμα. Γέμισε μια λεκάνη με χλιαρό νερό ρίξε αρκετή ποσότητα και βύθισε τα πόδια σου για μισή ώρα. Στη συνέχεια ταμπονάρισε με μια καθαρή πετσέτα και άπλωσε ενυδατική κρέμα σώματος. Καλό είναι να το κάνεις λίγο πριν πέσεις για ύπνο. 

Mask-peel: Μια φορά την εβδομάδα πρέπει να χρησιμοποιείς μια μάσκα προσώπου με απολεπιστική δράση. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζει σε βάρος, προσφέρει απαλότητα και λάμψη. 

Eye patches: Ναι, είναι η πλέον κατάλληλη ημέρα για να ξεκουράσεις την περιοχή των ματιών, να εξαφανίσεις κύκλους και πρηξίματα απλώνοντας τα αγαπημένα σου patches. ‘Αφησε τα να δράσουν για 15 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τόνωσε την περιοχή με μικρά και απαλά χτυπήματα. 

Sheet mask: Είναι η αγαπημένη σου και το γνωρίζω. Περιέχει πλούσια ενυδατικά συστατικά αλλά και αντιρυτιδικές ιδιότητες. Την εφαρμόζεις στο πρόσωπο και την αφήνει όσο διαρκεί ένα επεισόδιο της αγαπημένης σου σειρά στο Netflix. Όταν την απομακρύνεις η επιδερμίδα σου είναι πιο λαμπερή και υπέροχη. 

Hair & Scalp: Δεν υφίσταται spa στο σπίτι χωρίς να περιποιηθείς σε βάθος τα μαλλιά σου. Και δεν αναφέρομαι απλά στο λούσιμο αλλά σε μια μορφή θεραπείας που θα πετύχεις με τις κατεστραμμένες άκρες αλλά και το τριχωτό της κεφαλής που περιποιείσαι σπάνια. Ένα έλαιο μαλλιών θα σε βοηθήσει να χαρίσεις θρέψη, ενυδάτωση και λάμψη στις άκρες των μαλλιών σου ενώ ένα ειδικό scrub μαλλιών είναι ότι πρέπει για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να τους χαρίσεις την ενυδάτωση που χρειάζεται ώστε να αναπτυχθεί ευκολότερα και πιο σωστά η τρίχα. Αν δεν έχεις πρέπει να προμηθευτείς άμεσα. 

Νύχια: Άπλωσε στην περιοχή γύρω από τα νύχια μικρή ποσότητα ελαίου ή κρέμας χεριών ώστε να μαλακώσουν τυχόν σκληρύνσεις και να αποκτήσει την υγρασία που έχει ανάγκη. 

 

Read More

And More