Αφαίρεσες μόνη σου το ημιμόνιμο μανικιούρ! Ποιο είναι το επόμενο βήμα για να δυναμώσουν τα νύχια σου;

Με ένα πρόχειρο scroll down στο instagram θα διαπιστώσεις ότι όλοι έχουν βαλθεί εν μέσω καραντίνας να κάνουν κάτι νέο: να μάθουν μια ξένη γλώσσα, να κάνουν κάθε μέρα γυμναστική, να διαβάσουν 30 βιβλία σε 14 ώρες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Εμείς, αυτό που έχουμε να σου προτείνουμε είναι να κάνεις μόνο όσα απολαμβάνεις και αγαπάς χωρίς ψυχαναγκασμούς! Και αν επιμένεις στο κομμάτι του challenge, ιδού ποιο θα μπορούσε να είναι: μέχρι το τέλος της καραντίνας να έχεις αποκτήσει υγιή νύχια ξανά.

Αφού, λοιπόν, αφαίρεσες το ημιμόνιμο μανικιούρ σου μόνη σου, ιδού τι μπορείς να κάνεις τώρα. Τα tips που ακολουθούν είναι από την celebrity nail expert, Άννα Αλμπάνη.

Κόψε τα νύχια σου κοντά 

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να επανορθωθεί η φθορά των νυχιών σου είναι να αφαιρέσεις όλα τα προϊόντα και να τα κόψεις πολύ κοντά ώστε να μην υπάρχει ελεύθερο άκρο», μου εξηγεί η Άννα Αλμπάνη. Σκέψου το: το ελεύθερο άκρο είναι το σημείο από όπου ξεκινάει να σπάει το νύχι.

… Και ναι, μπορείς να τα βάφεις!

Όσο για το αν θα πρέπει/μπορείς να βάφεις τα νύχια σου η ιδιοκτήτρια του Νύχι- Νύχι λέει: «Xρησιμοποίησε οπωσδήποτε μια ενυδατική βάση. Η Rejuvination της Jessica είναι πολύ καλή και απόλυτα εξειδικευμένη για νύχια που έχουν αφυδατωθεί από τα συνεχόμενα ημιμόνιμα».

Βάλε την κρέμα νυκτός σου και στα νύχια σου!

Επίσης, ένα φοβερό tip που έμαθα από εκείνη είναι να χρησιμοποιώ μάσκα νυκτός στα… νύχια μου! «Η Jessica έχει μια ειδική μάσκα νυχιών που λέγεται Nourish αλλά μπορείς να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε ενυδατικό προϊόν βάζεις και στο πρόσωπό σου! Καν’το οπωσδήποτε πριν πέσεις για ύπνο!», μου τονίζει.

Πώς θα τα βοηθήσεις να μακρύνουν πιο γρήγορα: το tip με τo buffer

Μια άλλη συνήθεια που πρέπει να αποβάλεις: «Μην κάνεις buffer στα νύχια σου εκτός αν χρησιμοποιείς ένα γυαλιστερό buffer που προκαλεί υπεραιμία και βοηθά τα νύχια να μακρύνουν πιο γρήγορα».

Τι είναι το chemical break up

Όσο για το διάστημα που δεν πρέπει να βάφεις τα νύχια σου: «Ένας μήνας είναι ιδανικός», λέει η Άννα Αλμπάνη. Και αυτός ο μήνας μόλις απέκτησε ένα τέλειο όνομα από εκείνη: Chemical break up! Τα νύχια σου το χρειάζονται! Και ένας ακόμη όρος στον οποίο με μύησε: Το 7free και το 10free! Πιο συγκεκριμένα, για να βοηθήσεις τα νύχια σου να μεγαλώσουν και να ανακτήσουν την υγιή τους όψη, πρέπει να επιλέγεις βερνίκια που δεν έχουν αυτά τα δέκα χημικά που συναντώνται συχνότερα σε αυτά:

1.Toluene

2.Dibutyl Phthalate (DBP)

3.Formaldehyde

4.Formaldehyde Resin

5.Camphor

6.Ethyl Tosylamide

7.Xylene

8.Parabens

9.Animal by-products

10.Fragrance

Almond Manicure Set, The Body Shop, €27.00

 

Λαδάκι ενυδάτωσης για τα επωνύχια Cuticule Care Sephora Collection, €7.95

Gel effect base color, Korres

Κρέμα επανόρθωσης νυχιών, Jessica

 

Read More

And More