Αυτά είναι τα αγαπημένα μας floral αρώματα! Γιατί είναι Πρωτομαγιά και γιατί μας λείπουν τα λουλούδια όσο ποτέ!

Παλιότερα είχα δύο signature αρώματα και πήγαινα από το ένα στο άλλο ανά εποχή: ένα άρωμα καθαριότητας για τους χειμερινούς μήνες, ένα άρωμα που μυρίζει θάλασσα και καρύδα από την πρώτη μέρα της άνοιξης. Και τα floral αρώματα πουθενά! Τα floral, αυτή η κατηγορία αρωμάτων που είτε λατρεύεις είτε δεν αντέχεις!

Φαίνεται, όμως, ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι μας έκανε να αναθεωρήσουμε πράγματα. Για μένα, ένα από τα πράγματα αυτά ήταν η αναθεώρησή μου για τα floral αρώματα. Ίσως να συνέβη και σε εσένα: ένα από τα πράγματα που μου έλειψε όλο αυτό το διάστημα ήταν τα λουλούδια μου και οι μυρωδιές του έξω κόσμου (ok, αυτό μετρά για… δύο). Μάντεψε! Το κενό το κάλυψαν τα floral αρώματα και όλα ξεκίνησαν την πρώτη μέρα που ψέκασα πάνω μου το Jasmine της The Library of Fragrance και αμέσως η διάθεσή μου βελτιώθηκε. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία! Μέχρι να βγούμε από την καραντίνα τα floral είχαν γίνει αγαπημένη μου κατηγορία αρωμάτων (αν όχι… η πιο!).

Με αφορμή την ημέρα της Πρωτομαγιάς, συγκέντρωσα παρακάτω τα πιο floral, άλλα all time classic και άλλα δικά μας αγαπημένα, λολουδάτα αρώματα. Scroll down για να τα δεις!

Marc Jacobs Daisy EDT, €65.00/50ml. Είναι ίσως το πιο κλασικό και διαχρονικό floral άρωμα. Ξεκάθαρα λουλουδάτο αφού από το μπουκάλι του ακόμη δεν μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε άλλη σκέψη για την κατηγορία στην οποία ενδεχομένως να ανήκει.

Korres White Tea Bergamot Freesia. Αυτό το eau de toilette μυρίζει δροσιά και καθαριότητα μαζί με νότες φρεσκοκομμένων λουλουδιών και εσπεριδοειδών που όταν το φοράς αισθάνεσαι σαν να γύρισες μόλις από την εξοχή!

Burberry Her Blossom edt, €65.50/50ml. Αν δεν σου λείπει απλώς ο έξω κόσμος αλλά και τα ταξίδια, αυτό το άρωμα σου προσφέρει και τα δύο. Γιατί; Αντλεί την έμπνευσή του από την μυρωδιά των πάρκων του Λονδίνου την άνοιξη ενώ πέρα από την floral μυρωδιά έχει και μια ελαφρώς musk και woody διάθεση χάρη στο σανδαλόξυλο.

The Library of Fragrance Jasmine, €23.19/30ml, www.makemeup.gr . Αν αυτές τις μέρες έκανες το βράδυ κάποια βόλτα στην πόλη, αυτή η ξεσηκωτική μυρωδιά της άνοιξης αποκλείεται να μην σε παρέσυρε. Αυτήν ακριβώς τη μυρωδιά μπορείς να την βρίσκεις ανά πάσα στιγμή χάρη σε αυτό το μπουκάλι!

Gucci Bloom Gocce di Fiori, €109/100ml.  Μετά το κλασικό Gucci Bloom, αυτό το άρωμα είναι η ακόμη πιο floral εκδοχή του. Με ζωηρές νότες γιασεμί και τουμπερόζα. 

Miu Miu eau de parfum, €70.25/50ml. Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του έγινε best seller με αποτέλεσμα σήμερα να ανήκει στην κατηγορία των κλασικών αρωμάτων που μυρίζει κρίνο, γιασεμί και τριαντάφυλλο ενώ το μπουκάλι του με αυτό το έντονο contrast χρωμάτων (το παστέλ γαλάζιο και το έντονο κόκκινο) είναι κάτι που θέλουμε να έχουμε οπωσδήποτε στο boudoir μας!

Αλήθεια, εσύ έχεις μυρίσει ή φοράς κάποιο από αυτά;

 

Read More

And More