Αυτά είναι τα καλύτερα gel καθαρισμού για την λιπαρή σου επιδερμίδα σου! Καθαρίζουν χωρίς να σε “τραβάνε”!

Γεννιόμαστε με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, συγκεκριμένο χρώμα μαλλιών και ματιών. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, γεννιόμαστε και με συγκεκριμένους… σμηγματογόνους αδένες που μπορεί να παράγουν κανονικό, πολύ ή λίγο σμήγμα. Άρα μπορεί να έχουμε κανονική, λιπαρή ή ξηρή επιδερμίδα. Από ότι φαίνεται οι περισσότερες Ελληνίδες γεννιόμαστε με καστανά μαλλιά, καστανά μάτια και… ζωηρούς σμηγματογόνους αδένες που σημαίνει ότι έχουμε λιπαρή επιδερμίδα.

Κάπως έτσι εξηγείται και η πιο συχνή ερώτηση (ή, έστω, μια από τις πιο συχνές!) που φτάνει εδώ: προτείνετέ μου ένα gel καθαρισμού για την λιπαρή μου επιδερμίδα. Από τα χέρια μας περνάνε και τεστάρουμε καθημερινά δεκάδες προϊόντα. ΑΡΑ ξέρουμε ποια είναι αυτά που θα καθαρίσουν το δέρμα σου αλλά πριν από αυτό, ιδού μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις όταν πλένεις το λιπαρό πρόσωπό σου:

1.Το σαπούνι που θα επιλέξεις πρέπει να καθαρίζει τους πόρους αλλά να μην έχει επιθετικά συστατικά που σου δημιουργούν αίσθηση τραβήγματος.

2.Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι περισσότερες είναι να πλένουμε για πολύ ώρα και με αρκετά ζεστό νερό το πρόσωπό μας θεωρώντας ότι έτσι καθαρίζει καλύτερα. Λάθος! Το μόνο που καταφέρνουμε σε αυτή την περίπτωση είναι το δέρμα μας να υπερπαράγει σμήγμα για να καλύψει το κενό που του δημιουργήσαμε. ΑΡΑ ένα λιπαρό δέρμα θα γίνει ακόμη πιο λιπαρό και αυτό λέγεται rebound effect.

3.Ένα άλλο λάθος που κάνουμε είναι αφού έχουμε χρησιμοποιήσει πολύ σκληρά σαπούνια για να καθαρίσουμε την λιπαρή επιδερμίδα μας, νιώθουμε το πρόσωπό μας να μας τραβάει και βάζουμε μια πολύ λιπαρή κρέμα για να το ισορροπήσουμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να σοκάρεται γιατί περνάει από μια αφυδατωμένη κατάσταση σε μια πολύ λιπαρή.

4.Μην επιχειρήσεις να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου με αυτό το σαπούνι. Κάθε φορά που το κάνεις σκέψου ότι είναι σαν να μπαίνεις για ντους με τα ρούχα σου. Πρώτα, λοιπόν, αφαίρεσε το makeup με ένα γαλάκτωμα ή νερό ντεμακιγιάζ και έπειτα καθάρισε με gel και νερό. Και αυτή είναι η λογική του double cleansing!

Τα αγαπημένα μας gel για λιπαρή επιδερμίδα!

Purifying Foaming gel, Phys-AC της Aderma, €16.11. Περιέχει φυσικά συστατικά και είναι πολύ απαλό με την επιδερμίδα ενώ την ίδια στιγμή καθαρίζει σε βάθος τους πόρους. Δύο πράγματα που αγαπάμε περισσότερο σε αυτό το προϊόν: δεν δημιουργεί καμία αίσθηση τραβήγματος και είναι κάτι περισσότερο από value for money αφού το μπουκάλι περιέχει 400ml.

Deep Pore Cleanser Zero Oil, Origins, €18.95, αποκλειστικά στα Sephora. Το βασικό συστατικό αυτού του προϊόντος είναι η μέντα η οποία αφήνει στην επιδερμίδα μια απίστευτα δροσερή αίσθηση και μια βαθιά αίσθηση καθαριότητας. Επιπλέον, το περιεχόμενο είναι αρκετά παχύρρευστο που σημαίνει πως με λίγη ποσότητα κάνεις πολύ αφρό!

Purifying Cleansing Foaming Gel, Sebium της Bioderma, €19.90. Η σειρά Sebium είναι μια από τις πιο πετυχημένες σειρές που αφορούν τις λιπαρές επιδερμίδες. Το συγκεκριμένο προϊόν στηρίζει την δράση του σε μια πατέντα που όχι μόνο αφαιρεί το σμήγμα αλλά με εντατική χρήση μειώνει και την παραγωγή του από την επιδερμίδα μας. Γιατί το δέρμα μας εκπαιδεύεται!

Purifying gel για Λιπαρές/Μικτές επιδερμίδες, Apivita, €13.60. Μια σειρά από φυσικά συστατικά φροντίζουν υπέροχα τη λιπαρή σου επιδερμίδα. Σημείωσε: Η πρόπολη προσφέρει αντισηπτική και αντιοξειδωτική δράση, το κίτρο τονώνει και δροσίζει την επιδερμίδα, ενώ το αιθέριο έλαιο αγριοκυπάρισσου αναζωογονεί και τέλος, τα αιθέρια έλαια λεμόνι και tea tree ρυθμίζουν τη λιπαρότητα και χαρίζουν ματ όψη.

Superfood Cleanser από την Youth To The People, €11.59. Αποκλειστικά στα Sephora. Αυτό το προϊόν λειτουργεί σαν… πράσινος αντιοξειδωτικός χυμός για την επιδερμίδα σου χάρη στο κάλε, το πράσινο τσάι και το σπανάκι. Καθαρίζει το πρόσωπο τροφοδοτώντας το την ίδια στιγμή με μια “βόμβα” αντιοξειδωτικής φροντίδας.

 

Read More

And More