Αυτά είναι τα top 10 αγαπημένα μας highlighter για να διώξουμε την μουντάδα του φθινοπώρου!

Θυμάμαι πριν πολλααααααααα χρόνια τον Δημήτρη Γιαννέτο να μου λέει “θα σου δείξω ένα κόλπο! Θα χρησιμοποιήσω lipgloss ψηλά στα ζυγωματικά για να κάνω αυτή την λάμψη που βλέπεις στις διάσημες του Hollywood!”. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά: ο Δημήτρης Γιαννέτος κάνει τις διάσημες του Hollywood και έχουν βγει εκατοντάδες προϊόντα για να πετύχεις αυτή την λάμψη. Τα προϊόντα αυτά είναι γνωστά ως highlighters ή illuminators, κυκλοφορούν σε διάφορες και διαφορετικές εκδοχές (από stick για να το απλώσεις τοπικά στα σημεία που θέλεις μέχρι υγρά για να τα κάνεις μίξη με το foundation και να πετύχεις all over glow) και παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει τα top 10 που επιστρατεύουμε κάθε φορά που θέλουμε να διώξουμε από το πρόσωπό μας αυτή την μουντάδα του φθινοπώρου!

ΥΓΡΑ HIGHLIGHTER

Είναι η αγαπημένη μας κατηγορία highlighter γιατί μας δίνει… perfect skin from within και αλλά γιατί οι τάσεις στο makeup τον τελευταίο καιρό ευνοούν τα κρεμώδη και υγρά προϊόντα. Ένας τρόπος να τα χρησιμοποιήσεις είναι να τα αναμείξεις με το foundation ή την κρέμα σου και να δώσεις λάμψη σε όλο σου το πρόσωπο. Και φυσικά, μπορείς να τα απλώσεις και τοπικά βάζοντας ελάχιστες σταγόνες (1-2) στα σημεία που θέλεις και σβήνοντας πάντα ανοδικά με τα δάχτυλά σου.

Anastasia Beverly Hills Liquid Glow Highlighter, €31.95. Η απόλυτη λάμψη για την επιδερμίδα σου με ένα touch glitter από την τελειομανή Anastasia Beverly Hills η οποία κυκλοφορεί επτά διαφορετικές αποχρώσεις για να βρεις αυτή που θέλεις. Ένα από τα πολλά πράγματα που μας αρέσουν σε σχέση με το συγκεκριμένο είναι το στόμιο από το σωληνάριο: τόσο λεπτό ώστε να βγαίνει ακριβώς η ποσότητα που χρειαζόμαστε.

Becca Shimmering Skin Perfector Liquid, €27.96 από €39.95. Αν υπάρχει ένα brand που εξειδικεύεται στα highlighter αυτό είναι το Becca! Εμπνευσμένο από τη φρεσκάδα και τη φωτεινότητα που δίνει το πρωινό φως στην επιδερμίδα δημιουργεί αυτό ακριβώς το dewy αποτέλεσμα στα πρώτα δευτερόλεπτα. Θα το βρεις σε πέντε αποχρώσεις και, το σημαντικότερο, αυτή την περίοδο υπάρχει στα Sephora με έκπτωση 30%!

Inuwet Highlighter, €14.00, αποκλειστικά από την Make Me Up. Τα Inuwet είναι ένα γαλλικό, value for money και free from brand που έφτασε στην Ελλάδα μερικούς μήνες πριν αποκλειστικά από την MakeMe Up και έχει γίνει best seller. Το συγκεκριμένο highlighter δίνει λάμψη και ένα touch ροζ χρώματος ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα ζυγωματικά, στο κινητό βλέφαρο και τα κόκαλα του λαιμού.

 

Huda Beauty All Over Highlighter N.Y.M.P.H, €46.95. Αυτό το highlighter δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπό σου αλλά και σε ολόκληρο το σώμα σου. Μπορείς να το βάλεις ως έχει ή να κάνεις μίξη και πρέπει αρχικά να επιλέξεις την σωστή για εσένα από τις τρεις αποχρώσεις: Luna με ροζ-χρυσαφί και ασημί τόνους για τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, Aphrodite σε χρυσή μπρονζέ για μέτρια ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και Aurora για τις πιο σκούρες.

Nars Liquid Highlighter Orgasm Blush, €33.50. Ένα από τα πράγματα που μας αρέσουν πολύ σε σχέση με αυτό το highlighter είναι η πολύ λεπτόρρευστη υφή του που είναι σαν να μην φοράς τίποτα στην επιδερμίδα σου. Όσο για το ροζ του χρώμα, μην το φοβηθείς! Οφείλεται στο αντιοξειδωτικό εκχύλισμα ροδιού που περιέχει και δεν “γράφει” στην επιδερμίδα ροζ με αποτέλεσμα να ταιριάζει σε κάθε τόνο. Είτε ανοιχτό, είτε σκούρο.

HIGHLIGHTER ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥΔΡΑΣ

Τα highlighter σε μορφή πούδρας είναι η πιο κλασική μορφή highlighter και κυκλοφόρησαν πρώτα. Αν σου αρέσουν τα προϊόντα σε πούδρα γενικά, go for it! Επίσης, είναι μια πολύ καλή επιλογή αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα και δεν αντέχεις τίποτα υγρό ή κρεμώδες γιατί φοβάσαι ότι θα αλλοιωθεί κατά την διάρκεια της ημέρας. Ιδανικό για να τοποθετείς στοχευμένα στα σημεία που θέλεις.

Fenty Beauty by Rihanna Killawatt Highlighter Duo, €34.50. Αυτό το highlighter έχει το πιο έξυπνο concept, ιδανικό για όλες εμάς που έχουμε σκεφτεί πως ίσως η λάμψη που φοράμε να είναι πολύ έντονη για τη μέρα. Κάθε duo, λοιπόν, διαθέτει μια διακριτική λάμψη στα αριστερά (τέλειο για την ημέρα) και έντονη λάμψη στα δεξιά (εκθαμβωτικό για τη νύχτα).

The Balm Mary-Lou Manizer, €21.02, αποκλειστικά από την Make Me Up. Αυτό το highlighter είναι παγκόσμιο best seller για πολλούς λόγους. Οι δύο κυριότεροι; Έχει τέλεια απόδοση λάμψης με ένα πέρασμα και δεν χρειάζεται να διαλέξεις ποια απόχρωση είναι η σωστή για σένα γιατί, πολύ απλά, αυτή η απόχρωση ταιριάζει σε όλες!

HIGHLIGHTER ΣΕ STICK

Τα highlighter σε μορφή stick είναι τέλεια για ανανέωση on the go ή… on the glow! Τα χρησιμοποιήσεις απευθείας πάνω στο πρόσωπό σου στα σημεία που θέλεις και σβήνεις ανοδικά με τα δάχτυλά σου. Σετάρονται τέλεια με πιο ξηρές επιδερμίδες ή αν αγαπάς τα προϊόντα που αφήνουν μια πιο dewy αίσθηση στην επιδερμίδα.

Chanel Baume Essentiel Transparent Stick. Αυτό το highlighter σε μορφή στικ είναι επίσης αγαπημένο των makeup artist. Έχει υφή που λιώνει πάνω στην επιδερμίδα και αντανακλά τέλεια στο φως χωρίς να έχει ίχνος glitter.

Milk Makeup Highlighter, €23.00. Είμαι τεράστια fan των Milk Makeup και ο ενθουσιασμός μου που τα Sephora τα έφεραν αποκλειστικά στην Ελλάδα είναι τε-ρά-στι-ος! Το συγκεκριμένο highlighter σε μορφή στικ ώστε να μην ξεφεύγει από την βασική φιλοσοφία του brand (τα περισσότερα προϊόντα, ακόμη και τα skincare, είναι σε stick) κάνει εκτός από τέλεια λάμψη και ενυδάτωση αφού περιέχει έλαιο καρύδας, βούτυρο μάνγκο και έλαιο αβοκάντο.

 

Benefit Watt’s Up! soft focus highlighter for face, €34.95. Ένα από τα πράγματα που αγαπάμε σε αυτό το κλασικό highlighter είναι το super cute packaging (όπως σε όλα τα προϊόντα Benefit!) αλλά και το γεγονός ότι στο άλλο άκρο του έχει σφουγγαράκι για να σβήνεις τέλεια το προϊόν και να μην χρησιμοποιείς καθόλου τα χέρια σου. Ακόμη και όταν είσαι on the go, λοιπόν, δεν έχεις το άγχος των καθαρών χεριών!

Read More

And More