Αυτό είναι το χτένισμα του καλοκαιριού που κάνουν οι Γαλλίδες και είναι πανεύκολο!

Έχω αυτή την εμμονή με τις Γαλλίδες: αγαπώ οτιδήποτε υπάρχει στα γαλλικά φαρμακεία, μου αρέσει το effortless στο μακιγιάζ τους, ψωνίζω με μανία ρούχα από γαλλικά eshop. Αλλά από τότε που έκοψα τα french fringe η μανία αυτή πήρε άλλες διαστάσεις.

Το τελευταίο update σε σχέση με αυτό που είναι τώρα hot στο Παρίσι (που είναι hot έτσι κι αλλιώς) είναι αυτό το half up, δηλαδή το μισό πιάσιμο το οποίο οι Γαλλίδες με έναν πολύ δικό τους ιδιαίτερο τρόπο ο οποίος είναι και πολύ εύκολος! Η Σοφία Νομικού σου δείχνει τον τρόπο παρακάτω!

PS: σετάρεται καλύτερα με φορέματα με print από μικρά λουλούδια (aka liberty).

Βήμα 1: με ένα ψαλίδι κάνε σπάσιμο στα μαλλιά σου

Ξεκίνησε από τις μπροστινές φράντζες και τύλιξέ της με τρόπο ώστε τα μαλλιά σου να έχουν φορά προς τα έξω. Διατήρησε την ίδια φορά και για τις δύο φράντζες αλλά όχι και για τα υπόλοιπα μαλλιά σου.

Βήμα 2: τύλιξε προς διαφορετικές κατευθύνσεις τα υπόλοιπα μήκη

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο σε ότι κάνουν οι Γαλλίδες είναι αυτό το effortless. Για να το πετύχεις τύλιξε τα μαλλιά σου γύρω από ένα ψαλίδι ακολουθώντας διαφορετικές κατευθύνσεις για να εξασφαλίσεις αυτό το αβίαστο αποτέλεσμα.

Βήμα 3: κάνε messy τα μαλλιά σου!

Αφού ολοκληρώσεις με το ψαλίδι πέρασε τα δάχτυλά σου πολλές φορές μέσα από τα μαλλιά σου για να ενοποιήσεις το αποτέλεσμα.

Βήμα 4: τράβηξε τα μισά μαλλιά προς τα πίσω για να κάνεις το μισό πιάσιμο

Τράβηξε προς τα πίσω τα μισά μαλλιά σου για να πετύχεις το μισό πιάσιμο. Το μυστικό εδώ είναι να κάνεις την κίνηση πολύ χαλαρά ώστε να μην βγει στιλιζαρισμένο το αποτέλεσμα.

Βήμα 5: στερέωσε με αρκετά τσιμπιδάκια

Πάρε αρκετά τσιμπιδάκια στο χρώμα των μαλλιών σου και φόρεσέ τα στα μαλλιά σου προς διαφορετικές κατευθύνσεις ώστε να εξασφαλίσεις ένα σταθερό πιάσιμο.

Βήμα 6: προχώρησε από την άλλη μεριά

Αφού έπιασες τα μισά μαλλιά σου όπως είπαμε παραπάνω, πάρε τα υπόλοιπα μαλλιά που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος και φερ’ τα από την άλλη όπως βλέπεις εδώ. Αυτή την φορά για να σταθεροποιήσεις χρησιμοποίησε τσιμπιδάκια κάθετα. Όσο πιο πολλά και όσο πιο βαριά είναι τα μαλλιά σου τόσο περισσότερα τσιμπιδάκια πρέπει να φορέσεις.

Το french twist ολοκληρώθηκε!

Voila! Αυτό είναι το τέλειο χτένισμα του καλοκαιριού. Όσο πιο effortless τόσο το καλύτερο. Ακριβώς σαν το καλοκαίρι!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Read More

And More