Αγαπάμε τις εκπομπές Makeover αλλά θα θέλαμε να δούμε και λίγο… Makeunder! Τι είναι;

Ένα από τα πράγματα που έχουμε προσθέσει τελευταία στην καθημερινότητά μας είναι να βλέπουμε όλα αυτά τα show μεταμορφώσεων στην τηλεόραση. Είναι αυτή η μικρή απόλαυσή μας που μας δίνει ιδέες για το πώς θα φτιάξουμε τα μαλλιά μας, πώς θα βαφτούμε, αλλά πάνω και πέρα από όλα μας θυμίζει πόσο ωραίο είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου και πόσο υπέροχα λειτουργεί αυτό στην ψυχολογία σου. 

Αλλά να που σε κάποιες περιπτώσεις το makeover δεν είναι η λύση! Η λύση είναι το makeunder! Τι ακριβώς είναι αυτό; Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών αγαπά τα υπερβολικά makeup, τα extensions και τα πολλά μαλλιά, τις ψεύτικες βλεφαρίδες και τα ψεύτικα νύχια. Όλα αυτά μαζί συγκεντρωμένα σε ένα πρόσωπο μπορεί να κάνουν το αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να δείχνει υπερβολικό. Κάπου εδώ, λοιπόν, έρχεται το makeunder για να μας αφαιρέσει οτιδήποτε υπερβολικό και να αναδείξει τα φυσικά χαρακτηριστικά μας. 

Μάλιστα, το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές σε διάσημες που έχουν περισσότερη τάση στα… λούσα και τις μεταμορφώσεις! Και παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πέντε εκείνες φορές που μας εντυπωσίασαν. 

Lady Gaga 

 To 2018 ήταν μια καταλυτική χρονιά για την Lady Gaga αφού μπήκε στην ζωή της ο Bradley Cooper για να δημιουργήσει την νέα effortless εκδοχή της που τελικά μας άρεσε πολύ. Στο πρώτο γύρισμα που είχαν μαζί η ίδια δήλωσε πως ο Bradley πήρε ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ και άρχισε να της αφαιρεί κάθε ίχνος makeup. Τρία χρόνια και ένα beauty brand μετά (έχει τα Haus Laboratories) η Lady Gaga έχει διατηρήσει τον down to earth χαρακτήρα της και μας αρέσει πολύ!

Alicia Keys 

H Alicia Keys δεν ήταν ποτέ υπερβολική στο μακιγιάζ της. Τουλάχιστον όχι όσο κάποιες δυνάδελφοί της. Αλλά δεν γίνεται να μην μιλήσουμε για makeunder από την στιγμή που αποφάσισε να σταματήσει να κάνει μακιγιάζ. Η ανακοίνωση ήταν επίσημη και έγινε το 2016 μέσα από ένα άρθρο που έγραψε στο Lenny Letter στο οποίο είχε πει μεταξύ άλλων και τα εξής σε σχέση με το μακιγιάζ: «Κάθε φορά που έβγαινα από το σπίτι μου ανησυχούσα όταν δεν είχα φορέσει make up. Κι αν κάποιος ήθελε να τραβήξει μια φωτογραφία μου; Και αν κάποιος άλλος την πόσταρε; Αυτές ήταν όλες οι ανασφαλείς αλλά και ειλικρινείς σκέψεις που έκανα. Και κυρίως το γεγονός ότι με ένοιαζε πολύ η γνώμη των άλλων για μένα!». Και μετά από όλες αυτές τις σκέψεις πήρε την απόφαση: «Δεν θέλω να καλύπτομαι πλέον! Ούτε το πρόσωπό μου, ούτε το μυαλό μου, ούτε την ψυχή μου! Τίποτα!». Λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί χωρίς ίχνος μακιγιάζ ενώ σήμερα έχει προσθέσει κάποια λίγα στοιχεία μακιγιάζ. 

Christina Aguilera 

H Christina Aguilera κυκλοφορούσε πάντα με full makeup και οπωσδήποτε κόκκινο κραγιόν και ψεύτικες βλεφαρίδες. Μέχρι που αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα CD για τις ανάγκες του οποίου μεταμορφώθηκε εντελώς. Στο εξώφυλλό του η ίδια έχει ένα πολύ ελαφρύ μακιγιάζ που επιτρέπει στις φακίδες της να είναι ορατές και έχει αφαιρέσει και τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Λίγο πριν την κυκλοφορία του CD της είχε φωτογραφηθεί σε παρόμοιο μοτίβο για το Paper. Στην συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό η Christina Aguilera είχε πει: “Είμαι performer και είναι η φύση της δουλειάς μου να μεταμορφώνομαι. Αλλά είμαι σε μια φάση, και μουσικά, που εκτιμώ τα απλά πράγματα και εκτιμώ την… ακατέργαστη, φυσική ομορφιά!”. Σήμερα, η ίδια εξακολουθεί να αναδεικνύει κάποιες φορές τη φυσική της ομορφιά και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει πολύ! 

Pamela Anderson 

Η Pamela Anderson ήταν το απόλυτο sex icon των 90’s με τα μακριά μαλλιά της, το πλούσιο μπούστο της και το υπέροχο σώμα της. Μεγαλώνοντας επιχείρησε να διατηρήσει όλα αυτά τα στοιχεία και να προσθέσει και κάποια extensions και αρκετό makeup που, όμως, τελικά την αδικούσε. Απόδειξη; Όταν αποφάσισε να κάνει στον εαυτό της makeunder και να εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί χωρίς υπερβολικές επιλογές. 

Jessica Simpson 

H Jessica Simpson είναι μια ακόμη περίπτωση που όταν αποφάσισε να αποτινάξει τους τόνους makeup και τα extensions και να μας αποκαλύψει την φυσική της ομορφιά, γοητευτήκαμε και εντυπωσιαστήκαμε. Αφορμή για αυτό ήταν το λανσάρισμα του βιβλίου της Open Book που την έκανε να ανοίξει όλα της τα χαρτιά και να είναι real και σε σχέση με την εμφάνισή της!

Read More

And More