Πώς να μεγαλώσεις τα χείλη σου μόνο με το μακιγιάζ!

Πριν από λίγες μέρες η Chiara Ferragni ανέβασε στο instagram της μια φωτογραφία στην οποία τα χείλη της φαίνονταν εμφανώς πιο μεγάλα. Κάτω από αυτή την photo έγραψε: “Νυσταγμένο πρόσωπο και smudged χείλη”. Και αυτή η λήψη ήταν η τέλεια αφορμή για να κάνουμε αυτό το θέμα, πώς να μεγαλώσουμε τα χείλη μας μόνο με το μακιγιάζ. Γιατί αυτά τα tricks είναι τέλεια αν νιώθεις την ανάγκη να ανανεωθείς για κάποιο zoom meeting και γιατί αυτό το διάστημα έχεις αρκετό χρόνο για να πειραματιστείς. Σωστά; 

First things first: κάνε απολέπιση στα χείλη σου!

Ακριβώς όπως και η επιδερμίδα μας έτσι και τα χείλη μας χρειάζονται απολέπιση για να διώξουμε τα νεκρά κύτταρα και να είναι πιο απαλά έτσι ώστε τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις μετά να μπορούν να απλωθούν πολύ πιο εύκολα. Για να απολεπίσεις τα χείλη σου υπάρχουν δύο τρόποι: ο ένας είναι με ένα εξειδικευμένο προϊόν όπως είναι το best seller Lip Scrub από French Girl (στην Ελλάδα θα το βρεις στο In Beauty Pharma και κοστίζει €18.00). 

 

 

 

 

Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την οδοντόβουρτσά σου πάνω σε βρεγμένα χείλη. Εδώ υπάρχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα: οι μικρές κυκλικές κινήσεις που θα κάνεις θα διεγείρουν την μικροκυκλοφορία και τα χείλη σου θα αποκτήσουν ένα ροδαλό χρώμα σαν να είναι φρεσκοφιλημένα ενώ επιπλέον θα αποκτήσουν και μεγαλύτερο όγκο. 

 

 

Ενυδάτωσέ τα γιατί τα ενυδατωμένα χείλη είναι πάντα πιο γεμάτα χείλη!

Μοιάζει αυτονόητο αλλά θα εκπλαγείς από το πόσο πιο γεμάτα και υγιή θα δείχνουν τα χείλη σου όταν απλώσεις πάνω τους ένα ενυδατικό lip balm πριν προχωρήσεις σε οποιοδήποτε άλλο βήμα. Το Lip Repair από Skouras Med (κοστίζει €20.00 και θα το βρεις εδώ) περιέχει όλα εκείνα τα συστατικά που θα ενυδατώσουν και θα θρέψουν τα χείλη σου όπως shea butter και υαλουρονικό οξύ.  

 

Αποχρωμάτισέ τα για να δημιουργήσεις έναν νέο καμβά 

Με τα παραπάνω βήματα έχεις δημιουργήσει τον τέλειο καμβά για να προχωρήσεις! Ένα μυστικό που κάνουν οι makeup artist είναι να αποχρωματίζουν τα χείλη απλώνοντας με το δάχτυλο ή ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια των χειλιών foundation ή concealer. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείς έναν καμβά και μπορείς πλέον να δώσεις όποιο σχήμα θέλεις εσύ! Χρησιμοποίησε το foundation που χρησιμοποιείς έτσι κι αλλιώς. Για εμάς αυτό είναι το Korres Wild Rose Brightening Second Skin. 

Βάλε highlighter στο cupid bow 

Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει cupid bow ήρθε η ώρα να συστηθείτε! Πρόκειται για το “V” των χειλιών και με αυτό το trick θα τα κάνεις να δείχνουν πολύ μεγαλύτερα και juicy. Πάρε με το δάχτυλό σου λίγη shimmering powder και τοποθέτησέ την ταμποναριστά σε αυτό ακριβώς το σημείο. Το Shimmering Skin Perfector Pressed Highlighter (€20.95) είναι από τα πιο διάστημα και best selling highlighter. Θα το βρεις στα Sephora. 

 

Σχημάτισε το περίγραμμα ξεφεύγοντας ελάχιστα από το φυσικό σχήμα 

Ένα ακόμη κοινό μυστικό και trick των makeup artists: πάρε ένα μολύβι χειλιών και σχημάτισε το περίγραμμά τους ξεφεύγοντας από το φυσικό τους περίγραμμα ώστε να δώσεις εκ νέου το σχήμα που θες και έπειτα γέμισε και την επιφάνειά τους. Χρησιμοποίησε κατά προτίμηση ένα μολύβι ένα- δύο τόνους πιο σκούρο από το φυσικό σου χρώμα. Ένα ακόμη tip για να μοιάζει το αποτέλεσμα φυσικό! Το Cafe Au Lait της Beauty is Life είναι μια τέτοια απόχρωση! Κοστίζει €14.11 και θα το βρεις στο www.makemeup.gr 

Προτίμησε φυσικά χρώματα

Αν θέλεις να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν φυσικά μεγαλύτερα απόφυγε τα σκούρα και ματ χρώματα και κινήσου σε πιο neutral επιλογές. Αφού απλώσεις το κραγιόν σου μπορείς με το δάχτυλό σου να κάνεις ένα πέρασμα απαλά από πάνω έτσι ώστε να εξασφαλίσεις το blur effect για το οποίο μιλάει εδώ η Chiara Ferragni. H τέλεια απόχρωση που αγαπάμε είναι η Love U Back από την MAC (€22.00).

Ολοκλήρωσε με lip plumper 

Και ένα τελευταίο trick που θα απογειώσει το αποτέλεσμα: Άπλωσε lipgloss μόνο στο κέντρο των χειλιών σου. Καθώς το φως θα πέφτει πάνω στα χείλη σου αυτό το trick θα δημιουργεί ένα τρισδιάστατο εφέ. Αν, μάλιστα, επιλέξεις και ένα lip plumper, ένα gloss, δηλαδή, με συστατικά που μεγαλώνουν τα χείλη όπως, για παράδειγμα, η πιπερόριζα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο έντονο! Το Lip Injection Extreme της Too Faced (€28.85) έχει πολύ έντονο αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη απόχρωση είναι η Bubblegum Yum και αυτή αλλά και πολλές περισσότερες θα βρεις στο Sephora. 

 

 

 

 

 

Read More

And More