Πριγκίπισσα Diana: Ο hairstylist Sam McKnight αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες για το κούρεμα που άλλαξε τη ζωή της

Σήμερα κάνει πρεμιέρα ο 6ος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς “The Crown” και βρισκόμαστε στο κομβικό σημείο που η Lady D χάνει τη ζωή της. Είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά, θλιβερά γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών. Ήταν άλλωστε μία από τις πιο αγαπητές και συμπαθής προσωπικότητες κι εκείνη που με τη θρυλική συνέντευξη στο BBC και στο δημοσιογράφο  Martin Bashir, αποκάλυψε όλη την αλήθεια για τη σχέση της με τον Πρίγκιπα Κάρολο. 

Ήταν εκεί που είπε την ιστορική φράση: “Ήμασταν τρεις σε αυτόν το γάμο οπότε υπήρχε συνωστισμός”. Και ανάμεσα σε αποκαλύψεις για τη βουλιμία που την ταλαιπωρούσε για χρόνια αλλά και την κατάθλιψη μίλησε και για τον άνθρωπο που της άλλαξε τη ζωή. Όχι δεν ήταν κανένας από τους συντρόφους αλλά ο προσωπικός της κομμωτής Sam McKnight. Εκείνος που δημιούργησε το iconic πλέον pixie. Θεωρείται πλέον κλασικό και συνδέεται απόλυτα με τη νέα της ζωή, την απελευθέρωση και την αυτοπεποίθηση που της είχαν στερήσει. Τη δύναμη που έκρυβε καλά μέσα της. 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ευγενική του φυσιογνωμία, όταν τον γνώρισα αρκετά χρόνια πριν στο Εδιμβούργο. Ήρεμη δύναμη, με ένα ειλικρινές χαμόγελο και μια μικρή θλίψη στα μάτια. Είχαν βέβαια σχεδόν δύο δεκαετίες από το θάνατο της Πριγκίπισσας αλλά εκείνος ανέφερε το όνομα της σε κάθε ευκαιρία. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sam McKnight MBE (@sammcknight1)

Ο Sam McKnight τη συνάντησε για πρώτη φορά το 1990 στο studio του φωτογράφου Patrick Demarchelier προκειμένου να επιμεληθεί τα μαλλιά της Diana για το εξώφυλλο της Vogue.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sam McKnight MBE (@sammcknight1)

“Δημιούργησα ένα faux pixie. Έκανα δηλαδή τα μαλλιά της να δείχνουν πιο κοντά και sleek χωρίς να της τα κόψω. Πρόκειται για τη δεκαετία που μεσουρανούσαν super models όπως η Linda Enangelista και οι εποχές με τον έξτρα όγκο σε χτενίσματα και ρούχα  αποτελούσαν παρελθόν. Ήθελα να την απομακρύνω από τα 80’s. Το νέο look τής άρεσε πολύ και με ρώτησε τη γνώμη μου, τι πρέπει να κάνει με τα μαλλιά της. Κι εγώ της απάντησα ότι θα της τα έκοβα και θα το έπαιρνα όλο πάλι από την αρχή. Μας πήρε μερικά χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αλλά τα καταφέραμε” λέει ο McKnight. 

“Ταξίδευα πολύ εκείνη την εποχή. Και κάθε φορά που επέστρεφα είχε κάνει περμανάντ. Ήταν η εύκολη λύση προκειμένου να φτιάχνει μόνη τα μαλλιά της. Κι εγώ απλά τα διόρθωνα. Δεν ήταν έτοιμη για την μεγάλη αλλαγή. Ακόμη κι όταν άλλαζε πλευρά στην χωρίστρα, ο Βρετανικός τύπος το έκανε τεράστιο θέμα κι εκείνη ήθελε να ασχολούνται μόνο για το Φιλανθρωπικό της έργο. Μου πήρε δύο χρόνια να τη πείσω να σταματήσει τις περμανάντ. Και αμέσως μετά το διαζύγιο ήταν επιτέλους έτοιμη για την μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση και τη ζωή της”. 

Ο Sam McKnigth παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές της και ο ίδιος δηλώνει συχνά ότι (μαζί με τη μητέρα του) δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει αυτές τις απώλειες. 

Κεντρική Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Read More

And More