Ελαιόλαδο: Το φυσικό ελιξίριο ομορφιάς για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά

Η beauty ρουτίνα σου τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολύ μιας και προτιμάς να χρησιμοποιείς προϊόντα με φυσικά συστατικά και οικολογικές συσκευασίες. Τόσο όσο αφορά την περιποίηση προσώπου όσο σώματος και μαλλιών. Τους τελευταίους μήνες δε, και με αφορμή την καραντίνα εκτιμήσατε τις DIY συνταγές που χάρισαν απαλότητα και φυσική λάμψη στο δέρμα σας. Τα έλαια μάλιστα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μιας και ήταν εκείνα που υπήρχαν στην κουζίνα σας ήδη. Με βασικότερο το ελαιόλαδο. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε οι ευεργετικές του ιδιότητες ακόμη και στις λιπαρές επιδερμίδες μιας και είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και δεν φράζει τους πόρους.

@iStock

Επειδή όμως γνωρίζω πως θέλεις και την άποψη των ειδικών δες στη συνέχεια τι ακριβώς υποστηρίζουν οι δερματολόγοι.

Ελαιόλαδο και επιδερμίδα

Το συγκεκριμένο έλαιο είναι πλούσιο σε σκουλένιο, ένα φυσικό συστατικό που χαρίζει έξτρα απαλότητα και λάμψη ενώ παράλληλα περιέχει αντιοξειδωτικά που αντιμετωπίζουν την ζημιά που προκαλούν οι ρύποι και οι ακτίνες του ήλιου. Παράλληλά χαρίζει πλούσια ενυδάτωση και αυτό σημαίνει πως μπορείς να το απλώσεις απευθείας στο δέρμα ή να επιλέξεις προϊόντα που το περιέχουν. Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να προσέξεις την ποσότητα μιας και επιβάλλεται να είναι ελάχιστη ακόμη κι αν το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ξηρό. Το ίδιο άλλωστε μυστικό έχει και η Jennifer Lopez η οποία έχει αποκαλύψει πως είναι το συστατικό που λατρεύει και την έχει σώσει, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το έχει συμπεριλάβει στη σύνθεση της ενυδατικής κρέμας του JLo Beauty.

@iStock

Καθαρισμός

Πρόκειται για την παλιά καλή μέθοδο ειδικά στην περιοχή των ματιών αφού απομακρύνει ακόμη και το δύσκολο, αδιάβροχο μακιγιάζ. Ενώ παράλληλα αφήνει μοναδική απαλότητα στην επιδερμίδα και ταυτόχρονα θρέφει χωρίς να ερεθίζει. Ακόμη κι αν έχεις λιπαρό δέρμα ένα προϊόν καθαρισμού με ελαιόλαδο ή στην αγνή, φυσική του μορφή είναι ότι καλύτερο αφού εξαφανίζει τόσο τους ρύπους όσο και τα νεκρά κύτταρα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το απλώσεις στο πρόσωπο και να κάνεις μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Αν ταλαιπωρείσαι από ξηρότητα η χρήση ελαιόλαδου μπορεί να αποτελεί το πρώτο βήμα της καθημερινής σου ρουτίνας περιποίησης, Η αλλαγή στην όψη της είναι άμεση και εντυπωσιακή.

Ακμή

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με σημάδια ακμής καλό είναι να αποφεύγεις τη χρήση ελαιόλαδου μιας και είναι πολύ πιθανό να αυξήσει τη λιπαρότητα και να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Το σωστό είναι να ακολουθείς πιστά τις συμβουλές του δερματολόγου που σε παρακολουθεί και να χρησιμοποιείς τα προϊόντα που σου προτείνει.

Μαλλιά

Το ελαιόλαδο είναι ένα ελιξίριο για τα μαλλιά μιας και τα θρέφει, τα ενυδατώνει σε βάθος ενώ επανορθώνει τις σπασμένες και κατεστραμμένες άκρες. Κι αν αναρωτιέσαι πως πρέπει να το χρησιμοποιείς εγώ είμαι εδώ για να σου αποκαλύψω όλες τις λεπτομέρειες.

@iStock

Αρχικά πρέπει να τονίσω πως μια κουταλιά του γλυκού είναι αρκετή όσο αφορά τις άκρες των μαλλιών. Αν πάλι η τρίχα σου παρουσιάζει ξηρότητα σε όλο το μήκος τότε θα χρειαστείς ¼ του φλιτζανιού. Απλώνεις το λάδι στα σημεία που το έχουν ανάγκη κάνοντας απαλό μασάζ. Καλύπτεις τα μαλλιά σου με ένα shower cup και το αφήνεις να δράσει για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια τα χτενίζεις καλά χρησιμοποιώντας μια χτένα με αραιά δόντια και λούζεσαι δύο φορές ώστε να απομακρύνεις την έξτρα λιπαρόπτητα. Δεν υπάρχει λόγος να απλώσεις κοντίσιονερ ή μάσκα. Το ελαιόλαδο έχει ήδη προσφέρει την υγρασία και την απαλότητα που χρειάζεται η τρίχα.

@iStock

Η συγκεκριμένη «θεραπεία» είναι κατάλληλη για ξηρά μαλλιά ή ξηρό τριχωτό της κεφαλής. Αν ταλαιπωρείσαι από λιπαρότητα καλό είναι να το αποφύγεις. Επίσης είναι ιδανικό αν έχεις ταλαιπωρήσει πολύ τα μαλλιά σου με χημικές εργασίες και ξάνοιγμα. Όπως και να’ ‘χει όμως η χρήση του ελαιόλαδου δεν κάνει θαύματα που σημαίνει πως πρέπει να επισκέπτεσαι συχνά τον κομμωτή σου ώστε να κόβει τις κατεστραμμένες άκρες.

Σώμα

Ναι, είναι εξίσου ευεργετικό και για το δέρμα του σώματος. Μπορείς να απλώσεις μικρή ποσότητα σε νωπό δέρμα μετά το ντους ώστε να προσφέρεις έξτρα υγρασία και απαλότητα. Παράλληλα επιμένεις σε σημεία που παρουσιάζουν έξτρα ξηρότητα όπως είναι οι φτέρνες, αγκώνες και γόνατα ενώ είναι καλό και για τυχόν σημάδια οι ουλές.   

@iStock

Νύχια: Εφαρμόζεις ελάχιστη ποσότητα στην περιοχή γύρω από τα νύχια ώστε να μαλακώσεις τυχόν σκληρύνσεις και να προσφέρεις ταυτόχρονα την απαραίτητη υγρασία. 

 

 

Read More

And More