Εσύ ξέρεις τι είναι το conscious beauty; Η Sephora μας μυεί στον πιο σημαντικό όρο της ομορφιάς τώρα!

Η εποχή που ο όρος “ομορφιά” περιορίζονταν στα τέλεια χαρακτηριστικά, στα λαμπερά μαλλιά και στις αψεγάδιαστες επιδερμίδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, η ομορφιά είναι πολλά περισσότερα: για αρχή δεν είναι… αψεγάδιαστη και δεν ενδιαφέρεται μόνο για το φαίνεσθαι! Ο νέος κόσμος της ομορφιάς εστιάζει σε ό,τι μας κάνει καλό: σε εμάς και στον πλανήτη!

Η Sephora, ο πιο αγαπημένος μας προορισμός για beauty shopping, το γνωρίζει πολύ καλά και το κάνει πράξη με κάθε δυνατό τρόπο! Μερικά παραδείγματα: στα Sephora θα βρεις brands που πρεσβεύουν το Clean Beauty με συστατικά που κάνουν μόνο καλό (στην επιδερμίδα και στο περιβάλλον μας, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο) κι ακόμη τα καταστήματα Sephora είναι το μέρος όπου μπορείς να απευθυνθείς για να ανακυκλώσεις τις συσκευασίες σου! 

GOOD FOR από τη Sephora

Σε μια προσπάθεια να προσφέρει πάντοτε στους πελάτες της τις καλύτερες και τις πιο διαφανείς υπηρεσίες, η Sephora δημιούργησε «ετικέτες» για επιλεγμένα προϊόντα, τα οποία πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια οικολογικής υπευθυνότητας.

Περισσότερο από ένα σύστημα κατηγοριοποίησης, η Sephora στοχεύει να ενημερώσει και να καθοδηγήσει τους πελάτες της, δηλαδή όλους εμάς, στην αναζήτησή τους για προϊόντα που είναι «good for you» και «good for the planet». Από τον Σεπτέμβριο του 2020, λοιπόν, η Sephora εισάγει ετικέτες στο www.sephora.gr, οι οποίες στόχο έχουν να βοηθήσουν τους επισκέπτες να βρουν τα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες τους:

  • Good for you: Συνθέσεις με minimum 90% συστατικά φυσικής προέλευσης.

  • Good for a better planet: Οικολογική συσκευασία και/ή συστατικά από βιώσιμες πηγές.

  • Good for Vegan: Προϊόντα vegan friendly, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης.

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Sephora έχει διευρύνει τη δραστηριότητά της στο να ανακαλύπτει όλες τις τελευταίες τάσεις αλλά και στο να είναι ακόμα πιο έτοιμη να ανταποκριθεί στις επιθυμίες των πελατών της. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην ευεργετική δράση των φυσικών συστατικών, το self-care και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτή η τάση δεν είναι καινούρια και η εταιρεία πάντοτε πρόσφερε μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών προϊόντων για κάθε ανάγκη. Έτσι, πολλά προϊόντα που είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στη Sephora, βασίζονται σε φυσικά συστατικά και/ή δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης, ενώ φιλοξενούνται σε οικολογικές συσκευασίες!

Κάποια από τα αποκλειστικά brands μακιγιάζ, skincare και αρωμάτων που ήδη υπάρχουν στα καταστήματα εδώ και πολλά χρόνια έχουν προϊόντα τα οποία εντάσσονται σε αυτές τις ετικέτες. Παρακάτω μερικά από τα πιο αγαπημένα μας!

On The Wild Side

Το brand On The Wild Side μας καλεί να επανασυνδεθούμε με τη φύση, ακόμα και όταν βρισκόμαστε στο μπάνιο μας, αλλά κυρίως να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας. Φυσικά συστατικά και πραγματική απόλαυση γίνονται ένα σε αυτό το ενδιαφέρον brand φροντίδας. Απλό και αποτελεσματικό. Ηθικό και ασφαλές. Ξεκάθαρο και προσιτό.

Wishful

Τον Φεβρουάριο του 2020 η Huda Kattan, μία από τις μεγαλύτερες influencers του πλανήτη της ομορφιάς, λάνσαρε την πρώτη της σειρά skincare, την οποία ονόμασε Wishful. Χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης, αναπτύχθηκε για να ανταποκριθεί στους πιο απαιτητικούς τύπους επιδερμίδας. Η Wishful προσφέρει μια σειρά από βασικά και αποτελεσματικά προϊόντα για την καθημερινή ρουτίνα φροντίδας.

myClarins

Η My Clarins είναι μια σειρά skincare με απλές συνθέσεις που βασίζονται σε εκχυλίσματα φρούτων, φυτών και λουλουδιών. Τα καλύτερα συστατικά δίνουν στην επιδερμίδα ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές επιθέσεις και τη ρύπανση, κάθε μέρα.

KVD

Αφού δημιούργησε τα πρώτα υγρά κραγιόν, το 2016 το brand άλλαξε ταχύτητα και μετέτρεψε τις συνθέσεις ολόκληρης της συλλογής σε vegan, κρατώντας όμως την υψηλή απόδοση πάνω στην οποία έχτισε τη φήμη του. Αυτά τα προϊόντα απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες αλλά και σε εκείνες που ζητούν περισσότερα από το μακιγιάζ τους.

Tarte

Πρωτοπόρος στη χρήση φυσικών συστατικών υψηλής ποιότητας, η Maureen Kelly δημιούργησε μια σειρά προϊόντων που είναι εύκολα στη χρήση, αποδεδειγμένα αποτελεσματικά και σε μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, ώστε οι γυναίκες να μπορούν να τα εμπιστευτούν με κλειστά μάτια. Πλέον, οι διάσημες συνθέσεις της tarte, στις οικολογικές συσκευασίες, πωλούνται σε περίπου 200 χώρες και αποθεώνονται από beauty editors, influencers και celebrities.

SEPHORA COLLECTION

Οι ομάδες της Sephora Collection ήταν πάντοτε ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά στην ποιότητα των προϊόντων που αναπτύσσουν. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο και οι καινοτομίες στην ομορφιά, έφεραν αλλαγές και στα προϊόντα της συλλογής και τις απαιτήσεις των πελατών από κάθε άποψη: συνθέσεις, συσκευασίες και πρακτικές παραγωγής.

We Care for Good– Συνθέσεις

Πάνω από 12 χρόνια πριν, η Sephora Collection επέλεξε να πάει ένα βήμα πιο πέρα από τους διεθνείς κανονισμούς, ακολουθώντας πιστά μία λίστα με πάνω από 1400 συστατικά τα οποία το brand απαγόρευσε ή περιόρισε στις συνθέσεις του. Αυτή η λίστα σήμερα είναι μία από τις πιο αυστηρές στη βιομηχανία της ομορφιάς. Ανανεώνεται σύμφωνα με τις προτάσεις των ειδικών και τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις.

Προτεραιότητα στα φυσικά και vegan** συστατικά

Μέχρι το τέλος του 2020, τα περισσότερα από τα προϊόντα της Sephora Collection και τα νέα foundation θα βασίζονται σε περισσότερο από 90% φυσικά συστατικά.

Έμφαση δίνεται στην επιλογή των πρώτων υλών, καθώς το brand θέλει να μην υπάρχει ίχνος από συστατικά ζωικής προέλευσης σε όλα τα προϊόντα του μέχρι το 2025.

Οι συνθέσεις της σειράς skincare Good for skin.you.all, η οποία λανσαρίστηκε το 2019, είχαν περισσότερα από 90% φυσικά συστατικά και καθόλου συστατικά ζωικής προέλευσης.

Ένα καλό παράδειγμα είναι η νέα σειρά Colorful Skincare, η φυσική, healthy σειρά φροντίδας με λιγότερο από 10 ευρώ! Με minimum 90% φυσικά συστατικά και βασισμένη στις εκπληκτικές ιδιότητες πάνω από 20 διαφορετικών φρούτων και βοτάνων, επιλεγμένων ώστε να είναι πλούσια σε βιταμίνες, λιπαρά οξέα και μεταλλικά στοιχεία –ΧΩΡΙΣ συστατικά ζωικής προέλευσης– τα προϊόντα της σειράς περιποιούνται μοναδικά την επιδερμίδα και αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά και τη λάμψη της!

Ανακαλύψτε ξανά τις αγαπημένες σας υφασμάτινες μάσκες προσώπου με φυτικές ίνες από ευκάλυπτο, μπανανόδεντρα ή κοκοφοίνικες, ακόμα και άλγη. Και μην ξεχνάτε τα μαντηλάκια προσώπου (επίσης από φυτικές ίνες), τα lip balm και τα scrub που περιέχουν 100% φυτικά κεριά ή τα solid προϊόντα καθαρισμού για το πρόσωπο και το σώμα, με μόνο 12% νερό!

Επίσης, η Sephora Collection λανσάρει μια νέα σειρά που ονομάζεται CARE, με allinone προϊόντα μακιγιάζ και φροντίδας. Το foundation είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες καινοτομίες της σειράς: Care Natural Glow+ 10hr Hydration Foundation. Με 97% φυσικά συστατικά, αυτό το καινούριο foundation δίνει φυσική λάμψη και ενυδάτωση διαρκείας, καθώς και ενεργά συστατικά από τσάι matcha και βιταμίνη C που περιποιούνται την επιδερμίδα σας. Αυτή η επαναστατική υβριδική σειρά ήδη συζητιέται πολύ στην beauty κοινότητα.

Good for recycling

Κάθε νέα μέρα φέρνει μαζί της και νέες πρωτοβουλίες, πρωτοβουλίες όπως η εξέλιξη του προγράμματος ανακύκλωσης της Sephora, Good for recycling. Από το 2010 η Sephora δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επιστρέψουν στα καταστήματα τα άδεια μπουκάλια των αρωμάτων τους. Τα μπουκάλια ανακυκλώνονται, κυρίως μέσα από μια μακροχρόνια συνεργασία με την CEDRE (Group Nord Dechets). Πρωτοπόρα στο είδος της, αυτή η πρωτοβουλία οδήγησε στην ανακύκλωση σχεδόν 5 εκατομμυρίων μπουκαλιών από το 2014. Αλλά η Sephora πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα προσφέροντας στους πελάτες της τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα νέο, μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στα καταστήματά σύντομα. Από το Σεπτέμβριο του 2020, οι πελάτες της Ευρώπης θα μπορούν να επιστρέφουν τις άδειες συσκευασίες από τα προϊόντα skincare για ανακύκλωση. Οι άδειες συσκευασίες των προϊόντων μακιγιάζ μπορούν επίσης να επιστραφούν στα καταστήματα για να μετατραπούν σε ενέργεια. Στην Ελλάδα μπορούμε να ανακυκλώνουμε από τον Οκτώβριο σε όλα τα Καταστήματα Sephora! σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.

Good for you: Συνθέσεις με minimum 90% συστατικά φυσικής προέλευσης.

Goof for a better planet: Οικολογική συσκευασία και/ή συστατικά από βιώσιμες πηγές

Good for vegan: Προϊόντα vegan friendly, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης.

Good for recycling: Εδώ ανακυκλώνουμε.

Τέσσερις τρόποι να κάνεις καλό σε εσένα και στο περιβάλλον βρίσκονται σε όλα τα Καταστήματα Sephorasephora.gr mob app Sephora Greece. Κάνε το βήμα για ένα καλύτερο αύριο!