Έχεις φυσικά σγουρά μαλλιά; 10 τρόποι να τα χτενίσεις ακόμη και στις διακοπές!

Τα σγουρά μαλλιά είναι μια υπέροχη κατηγορία μαλλιών που για χρόνια “κρύβονταν” πίσω από τα ισιωτικά μαλλιών. Από τότε, όμως, που το individuality άρχισε να κυριαρχεί ως τάση ή, καλύτερα, να γίνεται η νούμερο ένα τάση, τα πάντα πήραν και πάλι τον δρόμο τους.

Πιθανότατα, λοιπόν, εσύ που διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές να έχεις σγουρά μαλλιά που έχεις αφήσει επιτέλους να “αναπνεύσουν” και πιθανότατα (δις) να ψάχνεις ιδέες για χτενίσματα διατηρώντας την φυσική τους, σγουρή βάση. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να τα χτενίσεις!

1. Sky- high pony

Photo: @gettyimages

Γύρισε ανάποδα και πιάσε τα μαλλιά σου σε ένα ψηλό ponytail. Για να διατηρήσεις το ponytail όσο… ζωηρό το βλέπεις εδώ, βάλε τρία- τέσσερα τσιμπιδάκια κάθετα στο σημείο ακριβώς που βρίσκεται το λαστιχάκι. Όσο για τις μπούκλες, για να τις φορμάρεις ζέστανε στις παλάμες σου μικρή ποσότητα κρέμα για μπούκλες και πίεσε τις άκρες των μαλλιών σου. Voila!

2. Volumized curls

Photo: @bobbyeliot

Για να πετύχεις αυτό τον όγκο, στέγνωσε τα μαλλιά σου μέχρι ένα σημείο και έπειτα χρησιμοποίησε την φυσούνα επιμένοντας στις ρίζες. Για ακόμη περισσότερο όγκο, αφού ολοκληρώσεις κρέπαρε την κορυφή και ψέκασε τις ρίζες των μαλλιών σου με λακ από απόσταση έτσι ώστε να διατηρήσουν τον όγκο.

3.Mermaid flip

Photo: @josephmaine

Εδώ η προσοχή δίνεται στις λεπτομέρειες. Για να δώσεις στιλ στα σγουρά σου μαλλιά κάνε μια βαθιά χωρίστρα και βάλε τη μία μεριά πίσω από το αυτί. Αν θέλεις ακόμη μεγαλύτερη ένταση στη χωρίστρα σου μπορείς να την κάνεις απλώς από την αντίθετη μεριά από ότι την κάνεις συνήθως!

4.Wet hair

Photo: @gettyimages

Αν δεν θέλεις να λούσεις ψέκασε απλώς τα μαλλιά σου με γενναίες δόσεις νερού έτσι ώστε να αποκτήσουν αυτή την υγρή βάση. Έπειτα, ζέστανε ανάμεσα στις παλάμες σου αρκετή ποσότητα gel για wet look και πέρασε από τα μήκη μέχρι τις άκρες. Για την χωρίστρα μην χρησιμοποιήσεις χτένα αλλά τα δάχτυλά σου έτσι ώστε να εξασφαλίσεις ένα περισσότερο messy- περισσότερο sexy αποτέλεσμα!

5.Crunchy hair

Photo: @splash

Διατήρησε τα μαλλιά σου βρεγμένα, βάλε αρκετό τζελ για wet look όπως και παραπάνω αλλά διαφοροποίησε το χτένισμα πιάνοντας τα μαλλιά σου ψηλά σε ένα bun. Επίσης, άφησε μερικές τούφες να πέφτουν δεξιά και αριστερά από το πρόσωπό σου για να έχεις το εφέ του χτενίσματος της JLO!

6. Brushed Out Curls

Photo: @cashlawlesshair

Η πιο εύκολη κίνηση που μπορείς να κάνεις με τα σγουρά σου μαλλιά και η οποία θα δώσει αμέσως στιλ είναι να πάρεις μια μεγάλη βούρτσα και να τα χτενίσεις επιμελώς από τη ρίζα μέχρι τις άκρες τους. Όσο για το φριζάρισμα που μπορεί να δημιουργηθεί, μην το φοβηθείς αφού είναι μέρος του στιλ!

7. Crimped pony

Photo: @jesushair

Ένας άλλος ενδιαφέρον τρόπος να προσθέσεις στιλ στα σγουρά σου μαλλιά είναι να διαφοροποιήσεις τις άκρες τους. Για παράδειγμα, μπορείς να πιάσεις ένα ψηλό ponytail, να ζεστάνεις προϊόν στις παλάμες σου και να περάσεις τις άκρες των μαλλιών σου με αυτό το προϊόν.

8.Messy updo

Photo: @zendaya

Δεν χρειάζεσαι καν καθρέφτη για αυτό το χτένισμα. Απλώς πιάσε ένα ψηλό top knot και άφησε κάποιες τούφες κάτω να μπλέκονται υπέροχα με το πρόσωπό σου.

9. Pin it

Photo: @josephmaine

Τα hair accessories είναι η πιο ασφαλής οδός για να δώσεις στιλ χωρίς να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια, όπως βλέπεις εδώ. Μπορείς, για παράδειγμα, να κάνεις μια βαθιά χωρίστρα και να βάλεις από την άλλη μεριά πολλά τσιμπιδάκια που να κάνουν χρωματιστό contrast με τα μαλλιά σου. Δεν είναι απαραίτητο να είναι φούξια! Αν έχεις μαύρα μαλλιά μπορείς να βάλεις ξανθά τσιμπιδάκια και το αντίστροφο.

10.Beach waves

Photo: @theouai

Τίποτα πιο καλοκαιρινό και sexy από τα σγουρά μαλλιά που έχουν στεγνώσει μετά από μια βουτιά στη θάλασσα. Αν θέλεις, μπορείς να ενισχύσεις με λίγο salt spray αν και δεν χρειάζεται καθώς το αλάτι της θάλασσας μπορεί να κάνει από μόνο του δουλειά!

 

Read More

And More