Φθινοπωρινά αρώματα: Καλωσόρισε τον Οκτώβριο με τις ωραιότερες νέες εσάνς

Ο Οκτώβριος είναι εδώ και το φθινόπωρο επίσης. Κι αν η θερμοκρασία ακόμη θυμίζει καλοκαίρι, εσύ προετοιμάζεσαι. Έχεις ήδη αλλάξει τις make up συνήθειες υιοθετώντας γήινες αλλά και σκούρες αποχρώσεις και ήρθε η στιγμή να αποκτήσεις το νέο σου άρωμα. Εκείνο που θα σε συντροφεύσει τους επόμενους μήνες και θα αφήνει τη σφραγίδα σου στο χώρο. Τα αγαπημένα σου brands έχουν ήδη λανσάρει απίθανες εσάνς με τα λουλούδια να επικρατούν στις νότες τους αλλά και χωρίς αλκοόλ, με δροσερό νερολί αλλά και συλλεκτικές εκδόσεις εμβληματικών αρωμάτων. 

Λίγο πριν αποφασίσεις δες στη συνέχεια τα έξι αγαπημένα μου. 

Dior J’ adore Parfum d’ Eau: Ένα πολυδιάστατο άρωμα που υπόσχεται τη χαρακτηριστική έντονη οσφρητική απόλαυση του J’adore αλλά αποτελείται μόνον από νερό και λουλούδια ίχνος οινοπνεύματος. Ένα πρωτοποριακό επίτευγμα, μια αλχημεία που επιτυγχάνει το ανέφικτο, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Dior. Μια πανέμορφη αρμονία ξετυλίγεται γύρω από την κινεζική μανόλια και τους αισθησιακούς τόνους του γιασεμιού που συνδυάζονται με φιλήδονο τριαντάφυλλο και δροσερό αγιόκλημα. Χωρίς αμφιβολία, η πεμπτουσία της ομορφιάς του J’adore είναι εδώ, αποτελώντας πραγματική ωδή στα λευκά λουλούδια που αναζωογονούνται με πράσινες νότες. Μαζί με τα αγαπημένα λουλούδια, μια λαμπερή νέα νότα νερολί διαχέει την ανακουφιστική της απαλότητα.

Paco Rabanne Fame: Με οδηγό τους την πολυτέλεια και την καινοτομία, η κορυφαία ομάδα αρωματοποιών του Οίκου Paco Rabanne, συγκέντρωσε για πρώτη φορά μια σειρά κύριων συστατικών που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά. Avant- garde γιασεμί από την Grasse που αναδεικνύεται με μοναδικό τρόπο χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία, micro-liquid. Εξατομικευμένο μείγμα λιβανιού που προέρχεται από την μακρινή Σομαλιλάνδη. Συλλέγονται με το χέρι από τον γηγενή πληθυσμό της χώρας, ενώ η πιστοποίηση Responsible Sourcing το 2021, διασφαλίζει τη δέσμευση του Οίκου για βιώσιμη συλλογή των δακρύων λιβανιού, την κοινωνική ευθύνη και τις αρχές Δίκαιου Εμπορίου. Και μια πρωτοποριακή «συμφωνία» από νότες μάνγκο που προσφέρει τις φρουτώδεις αρωματικές του νότες, μέσα από μια πολυσύνθετη διαδικασία. 

Jo Malone English Pear & Freesia Cologne: Μια συλλεκτική έκδοση του διαχρονικού αρώματος που συνδυάζει την αισθησιακή φρεσκάδα του King William Pear με ένα μπουκέτο από φωτεινές, λευκές φρέζιες και καταλήγει σε ένα μοναδικό άγγιγμα. Το άρωμα ενισχύεται με ζεστές νότες από κεχριμπάρι, πατσουλί και ξύλα. “Η αισθησιακή φρεσκάδα του King William Pear, τυλίγεται σε ένα μπουκέτο από φωτεινές, λευκές φρέζιες, και καταλήγει σε ένα μοναδικό άγγιγμα. Το άρωμα ενισχύεται με ζεστές νότες από κεχριμπάρι, πατσουλί και ξύλα. όταν το μυρίζεις, μεταφέρεσαι αμέσως σε έναν πλούσιο οπωρώνα, όπου οι ζουμεροί καρποί αναμειγνύονται μοναδικά με τα ανθισμένα λουλούδια.” τονίζει η αρωματοποιός Céline Roux.  

Maison Francis Kurkdjian Pari 724 Eau de Parfum: “Υπάρχει κάτι στις μεγάλες πόλεις που σε διαπερνά, σε ηλεκτρίζει, σε απογειώνει. Μετέφρασα αυτή την επικοινωνιακή ενέργεια, αυτές τις ζωηρές δονήσεις σε ένα musky, λουλουδάτο, urban άρωμα που ονόμασα 724, για ένα ευωδιαστό 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα» λέει ο δημιουργός του.  Στις νότες κορυφής του 724 αποκαλύπτεται ένα φρέσκο, απροσδιόριστο ακόρντο. Η αίσθηση καθαρής, τονωτικής φρεσκάδας θυμίζει εκείνη που αποπνέουν τα πλυντήρια της Νέας Υόρκης το ξημέρωμα, με περγαμόντο από την Ιταλία και αλδεΰδες που χαρίζουν σοφιστικέ, ελαφρώς μεταλλικές όψεις. Στην καρδιά βρίσκεται η αέρινη αύρα ενός μπουκέτου λουλουδιών με absolute γιασεμιού από την Αίγυπτο και μοσχομπίζελο ενώ στις νότες βάσης συναντάς ένα ακόρντο από σανταλόξυλο και λευκό musk. 

Molton Brown Rose Dunes Eau de Toilette: Ο δημιουργός του Senior Perfumer, Philippe Paparella ενώνει μια επίστρωση λουλουδιών με νότες από ξύλο και κεχριμπάρι. Πρόκειται για ένα σύμβολο αφιερωμένο στο “Desert Rose” που ανθίζει στην αραβική έρημο, το οποίο προκύπτει όχι από πραγματικά άνθη αλλά από μία μοναδική σύνθεση από ορυκτούς κρυστάλλους που θυμίζουν τριαντάφυλλο. To Eau de Toilette αποτελείται από αρωματικές νότες κορυφής tart cassis, πράσινες, πικάντικες νότες από πιπέρι και γεράνι που χαρίζουν μια αίσθηση φυσικής φρεσκάδας στον floral χαρακτήρα του. Το patchouli Sulawesi και ρητινώδες κεχριμπάρι που βρίσκονται στην βάση χαρίζουν την τέλεια αντίθεση .

Acqua di Parma Magnolia Infinita: Μια εσάνς-ωδή στη μανόλια. Ένα πολυτελές λουλούδι με βελούδινα πέταλα που διευρύνονται, δίνοντας ζωή σε άπειρες νέες αρωματικές εκδοχές. Σε αυτή τη νέα, συνδυάζεται με το περγαμόντο από την Καλαβρία, το πορτοκάλι και το λεμόνι που ενισχύουν το καθαρό και διάφανο φως της μανόλιας που αντανακλά τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών και ζεσταίνει σιγά σιγά τις αισθήσεις. Στο κέντρο της αρωματικής πυραμίδας συναντά το γιασεμί sambac, το τριαντάφυλλο και το ylang-ylang. Και στο τέλος έρχονται οι νότες από πατσουλί και musk που σας τυλίγουν σε μια αισθησιακή αρμονία, επιτρέποντας στις πολύτιμες εσάνς να σας συναρπάζουν με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.

Read More

And More