Για όσες βλέπουμε φανατικά 13 Reasons Why! Ο λόγος που Jessica Davis άλλαξε τα μαλλιά της!

Θα μπορούσα να πω πως ανυπομονώ για εκείνη την ώρα που θα γυρίσω στο σπίτι για να βάλω 13 Reasons Why στο Netflix, αλλά να που είδα με μια ανάσα και την τρίτη σεζόν οπότε κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ανυπομονώ, όμως, για την τέταρτη σεζόν. Εγώ και όλος ο κόσμος που ξέρω!

Αν δεν έχεις παρακολουθήσει τα επεισόδια (είναι ο λόγος να βάλεις Netflix) δεν θα κάνω spoiler αλλά θα σου πω εν τάχει τα εξής: η Jessica Davis (το πραγματικό της όνομα είναι Alisha Boe), είναι το δημοφιλές κορίτσι του σχολείου το οποίο πέφτει θύμα βιασμού. Η αλλαγή στο look της και πιο συγκεκριμένα στα μαλλιά της, είναι huge από την πρώτη μέχρι την τρίτη σεζόν, στην πρώτη είναι όπως βλέπεις παρακάτω, περίπου…

Τα μαλλιά της, λοιπόν, είναι σγουρά με χωρίστρα στη μέση εκτός από εκείνο το επεισόδιο που καλείται να καταθέσει στο δικαστήριο και η μαμά της την παροτρύνει να ισιώσει τα μαλλιά της για να δείχνει πιο… σωστή! Και κάπου εδώ ξεκινά η σημειολογική προσέγγιση σε σχέση με τα μαλλιά που επιλέγουμε και τι μηνύματα μπορεί να περνούν αυτά στον έξω κόσμο.

Στην τρίτη σεζόν, όμως, τα μαλλιά της είναι εντελώς διαφορετικά: είναι σγουρά, με χωρίστρα στην άκρη και ένα fake undercut χτένισμα με hoops περασμένα μέσα στις πλεξίδες της κάποιες φορές. Ο λόγος που άλλαξε τα μαλλιά της δεν είναι τυχαίος αλλά πέρα για πέρα σημειολογικός: “Η αλλαγή που έκανε η Jessica στα μαλλιά της ήταν μια πολύ συνειδητοποιημένη αλλαγή. Η τρίτη σεζόν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Jessica να είναι survivor και αγωνίστρια και θέλαμε να το μεταφέρουμε αυτό και μέσα από τα μαλλιά της! Ο στόχος ήταν να δείξουμε στο κοινό ότι η Jessica προχωράει μπροστά, ότι παίρνει τον έλεγχο της ζωής της, ότι διηγείται την ιστορία της για να ενδυναμώσει τους συνομήλικούς της που είχαν αντίστοιχη εμπειρία. Οι χρυσοί κρίκοι που φοράει στα μαλλιά της σε κάποια επεισόδια είναι η πανοπλία της!”, είπε η Alisha Boe στην συνέντευξή της στο Refinery29.

Όσο για την τέταρτη σεζόν, το δημοφιλές κορίτσι του σχολείου προχωρά σε μια ακόμη αλλαγή αφού στο κόκκινο χαλί την είδαμε να εμφανίζεται… σχεδόν ξανθιά! Και με δεδομένο ότι αυτή την στιγμή βρίσκεται στα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν, μην απορήσεις αν δεις την Jessica Davis με αυτά τα μαλλιά!

LAST CHANCE INFO: Θέλεις το fake undercut χτένισμα της Jessica Davis στην τρίτη σεζόν; Δες εδώ μια παραλλαγή του και πώς θα το κάνεις βήμα- βήμα!

 

Read More

And More