Γιατί το Shea Butter είναι το μαγικό συστατικό που πρέπει να έχεις στο μπάνιο σου!

Το shea butter είναι ένα μαγικό συστατικό με ενυδατικές ιδιότητες για το οποίο τα τελευταία χρόνια μιλάει όλος ο beauty κόσμος! Πολύ πριν, όμως, το shea butter (το γνωρίζεις και ως βούτυρο καριτέ) γίνει ευρέως διαδεδομένο, η The Body Shop είχε φροντίσει να το ανακαλύψει πρώτη και να το φέρει σε εμάς. Μάλιστα, οι The Body Shop addicts (είμαστε πολλές!) το γνωρίζαμε από το 1994 οπότε και η εταιρία δημιούργησε την πρώτη της σειρά και να δώσει στην αφυδατωμένη επιδερμίδα μας βαθιά και πλούσια ενυδάτωση.

Όμως, επειδή μιλάμε πάντα για την The Body Shop, το story δεν εξαντλείται σε ό,τι μπορεί να κάνει αυτό το συστατικό στην επιδερμίδα μας αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς στις γυναίκες της Αφρικής χρησιμοποιώντας το.

There is a she in every shea!

Το βούτυρο καριτέ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη Δυτική Αφρική, καθώς προσφέρει στην επιδερμίδα και τα μαλλιά εντατική θρέψη και προστασία από την ξηρότητα. Οι εκπληκτικές γυναίκες που το παράγουν αποτελούν πηγή έμπνευσης για την The Body Shop. 640 γυναίκες από την τοπική κοινότητα παράγουν το βούτυρο καριτέ της The Body Shop και την προμηθεύουν με 390 τόνους κάθε χρόνο. Η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής του χειροποίητου βουτύρου καριτέ περιλαμβάνει 18 στάδια, ενώ είναι γυναικεία υπόθεση αφού εδώ και αιώνες περνά από γενιά σε γενιά, από μητέρα σε κόρη.

Η The Body Shop γιορτάζει 25 χρόνια ενδυνάμωσης των γυναικών της Αφρικής!

Όταν η ιδρύτρια της The Body Shop, Dame Anita Roddick, επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Γκάνα το 1992 και γνώρισε τις γυναίκες που παράγουν και χρησιμοποιούν παραδοσιακά το βούτυρο καριτέ ως πολύτιμο μυστικό ομορφιάς, η επιθυμία της δεν περιορίστηκε μόνο στο να μοιραστεί με τον κόσμο τα οφέλη του. Έθεσε ως στόχο της να στηρίξει αυτές τις γυναίκες, τις οικογένειές τους και ολόκληρη την τοπική κοινότητα.

Γι’ αυτό η The Body Shop, από την αρχή της συνεργασίας της με τον Tungteiya Women’s Association (1994), εκτός από μια δίκαιη αμοιβή για το βούτυρο καριτέ που προμηθεύεται, καταβάλλει επίσης μία ειδική εισφορά που στηρίζει το κοινωνικό ταμείο του συνεταιρισμού (The Northern Ghana Community Action Fund). Το ταμείο αυτό χρηματοδοτεί κοινοτικά προγράμματα, π.χ. προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τη δημιουργία δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία ωφελούν
49.000 ανθρώπους κάθε χρόνο.

Μέσα σε 25 χρόνια, ο Tungteiya έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη και τα μέλη του, από 50 που ήταν αρχικά, ανέρχονται σήμερα στα 640 από συνολικά 11 χωριά. Η The Body Shop είναι ιδρυτικό μέλος του Global Shea Alliance (GSA) που έχει ως βασική του επιδίωξη την αειφόρο ανάπτυξη της βιομηχανίας παραγωγής βουτύρου καριτέ και στηρίζει τις συνολικά 8 εκατομμύρια γυναίκες που έχουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή του.

Το 2019, η The Body Shop θα προμηθευτεί ακόμα περισσότερο βούτυρο καριτέ για τη διεύρυνση της σειράς Shea με νέα προϊόντα, ενισχύοντας έτσι τη χρηματοδότηση των ζωτικής σημασίας κοινοτικών προγραμμάτων του Tungteiya κατά 30%. Ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να πετύχει η σημαντική αυτή συνεργασία στο μέλλον;

Καθαρό Shea Butter: το νέο προϊόν της The Body Shop που θα αγαπήσεις!

Λίγες ώρες πριν έφτασε στο γραφείο η ανανεωμένη σειρά Shea Butter της The Body Shop και ένα ολοκαίνουργιο προϊόν το οποίο ήδη έχω σκεφτεί εκείνους τους 189 διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα το χρησιμοποιήσω! Το συγκεκριμένο προϊόν είναι καθαρό shea butter που προέρχεται από 192 καρπούς shea ανά συσκευασία ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην επιδερμίδα σου και στα μαλλιά σου και να εξασφαλίσεις βαθιά ενυδάτωση. Επίσης, το χρησιμοποιείς είτε αυτούσιο είτε κάνοντάς το μίξη με μερικά άλλα προϊόντα. Παρακάτω, τρεις από τις αγαπημένες μου συνταγές για χείλη, σώμα και μαλλιά!

Συνταγή #1: Lip balm & scrub

Τι θα χρειαστώ: το νέο shea butter- ζάχαρη- μια απαλή οδοντόβουρτσα

Με μια απαλή οδοντόβουρτσα ή με το Super Soft Cleansing Brush της The Body Shop κάνε ήπια απολέπιση στα χείλη. Μην ξεχνάς να βουρτσίζεις απαλά και το περίγραμμα των χειλιών. Στη συνέχεια, άπλωσε λίγο Shea Butter στα χείλη σας κάνοντας ήπιες κυκλικές κινήσεις. Επανάλαβε όσο συχνά χρειάζεται. Είναι τέλειο για τα ξηρά χείλη. Εναλλακτικά, για την απολέπιση χειλιών χρησιμοποίησε το παρακάτω μείγμα. Ανάμειξε μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη με μία κουταλιά του γλυκού Shea Butter και ανακάτεψε ώσπου να αποκτήσει
μια ομοιόμορφη κρεμώδη υφή. Κάνεήπια απολέπιση στα χείλη και το περίγραμμα των χειλιών. Τέλος, άπλωσε στα χείλη το Shea Butter.

Συνταγή #2: Απολεπιστικό σώματος για το ντους

Τι θα χρειαστώ: το νέo Shea Butter- Bath Gloves

Πριν το ντους, ζέστανε με τα χέρια σου το Shea Butter ώστε να μαλακώσει, κάνοντας ήπιες μαλάξεις στο προϊόν μέσα στο σακουλάκι του για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μία κουταλιά του γλυκού
Shea Butter και μοίρασε την ποσότητα στο εσωτερικό των Bath Gloves. Κατά τη διάρκεια του ντους, κάνε ήπιο μασάζ σε ολόκληρο το σώμα, εστιάζοντας στους αγκώνες, τα γόνατα, τις φτέρνες και τις παρανυχίδες. Ολοκλήρωσε το ντους ως συνήθως χρησιμοποιώντας αφρόλουτρο. Λατρεύω το Almond Milk & Honey Shower Cream και το Wild Argan Oil για σούπερ ενυδάτωση.  Με την απολέπιση απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και έτσι το Shea Butter θρέφει αποτελεσματικά την ανανεωμένη επιδερμίδα. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποίησε το 2-5 φορές την εβδομάδα.

Συνταγή #3: Εντατική θρέψη για τα μαλλιά

Τι θα χρειαστώ: το νέο Shea Butter- Coconut Oil Brilliantly- Nourishing Pre-Shampoo Hair Oil

Ανάμειξε ένα μέρος Shea Butter με τρία μέρη Coconut Oil Brilliantly Nourishing Pre-Shampoo Hair Oil της The Body Shop και άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά. Χρησιμοποίησε το είτε καθημερινά για προστασία της τρίχας από το styling και επανόρθωση από τη φθορά είτε μία φορά την εβδομάδα ως βραδινή αγωγή θρέψης.
Για τη βραδινή αγωγή εντατικής θρέψης, ΄άπλωσε μία μικρή ποσότητα από το παραπάνω μίγμα κατά μήκος των μαλλιών ή μόνο στις άκρες τους. Τύλιξέ τα σε μια πετσέτα ή φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου και άφησε το να δράσει όλη νύχτα. Θα προσφέρει βαθιά θρέψη στα ξηρά, ταλαιπωρημένα ή κατεστραμμένα μαλλιά, αφήνοντάς τα πιο απαλά.

Shea butter: ανακάλυψε την ολοκληρωμένη σειρά!

Εκτός από το καθαρό βούτυρο καριτέ (το νέο λανσάρισμα που αγάπησα!), στην The Body Shop θα βρεις την ολοκληρωμένη σειρά με προϊόντα τόσο για το σώμα όσο και για τα μαλλιά. Ανακάλυψέ την και η ξηρή σου επιδερμίδα θα σε ευγνωμονεί!

Ανακάλυψε περισσότερα στο www.thebodyshop.gr

Read More

And More