7 super ενυδατικά λάδια σώματος που δεν αφήνουν λιπαρότητα! Και ντύνεσαι αμέσως!

Αυτό το άρθρο (όπως και τόσα άλλα!) είναι βιωματικό. Αλλά να που ξέρω πως θα ταυτιστείς! Θυμάσαι τους beauty όρκους που είχαμε ανταλλάξει εδώ στα τέλη του καλοκαιριού; Που είχαμε υποσχεθεί μεταξύ άλλων πως ό,τι, μα ό,τι και να γίνει θα εξακολουθούσαμε να ενυδατώνουμε το σώμα μας; Να που τον καταπάτησα! Γιατί κάνει κρύο και γιατί βαριέμαι να περιμένω πότε θα απορροφηθεί η κρέμα μου για να ντυθώ. Ώσπου μια μέρα που αποφάσισα να φορέσω φούστα βράδυ (χωρίς καλσόν γιατί έχω υποστεί πλύση εγκεφάλου με αυτό το θέμα από τις fashion editors του TLIFE) ανακάλυψα ότι κάτω από τα τζιν που φορούσα οοοοοοοολο αυτό το διάστημα τα πόδια μου είχαν αφυδατωθεί. Και τελικά το ίδιο βράδυ α) έβαλα καλσόν (συγνώμη κορίτσια της μόδας! Ήρθε η ώρα να το μάθετε!) και το επόμενο πρωί β) έκανα έρευνα αγοράς και εντόπισα εκείνα τα super ενυδατικά λάδια σώματος που στεγνώνουν σε dt!

Στα έχω όλα συγκεντρωμένα παρακάτω. Αλλά πριν από αυτό, να μερικά πολύ χρήσιμα πράγματα και tips που πρέπει να γνωρίζεις για την συνάρτηση λάδια σώματος και επιδερμίδα!

Τα body oils είναι στην πραγματικότητα οι… bodyguards σου!
Ήξερες ότι τα λάδια δημιουργούν ένα προστατετυτικό φιλμ που δρα με δύο τρόπους; Αφενός, “κλειδώνουν” στην επιδερμίδα την φυσική υγρασία που έχει και αφετέρου δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ από τις εξωτερικές επιθέσεις και το κρύο. Φαντάσου τα κάτι σαν bodyguards που δεν αφήνουν να περάσει η περιβαλλοντική μόλυνση, οι ρίποι κλπ. που θα έκαναν το δέρμα σου να γεράσει πιο γρήγορα και το κρύο που θα την αφυδάτωνε υπό άλλες συνθήκες.

Πότε πρέπει να τα απλώνεις
Μετά το μπάνιο όσο οι πόροι της επιδερμίδας σου είναι ανοιχτοί έτσι ώστε να περάσουν πιο εύκολα τα ευεργετικά συστατικά που έχει το λάδι και σε βρεγμένη επιδερμίδα για να απλωθεί πιο εύκολα και να χρειαστείς μικρότερη ποσότητα. Κάτι που κάνω πλέον και με βοηθάει να μην τεμπελιάζω είναι να έχω ένα λάδι σώματος μέσα στο ντους.

Γιατί να βάλεις λάδι σώματος πριν μπεις στο μπάνιο!
Αν έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα (τόσο πολύ που σε πονάει) ακολούθησε αυτό το υπερφανταστικό tip της… double ενυδάτωσης. Πριν μπεις στο μπάνιο άπλωσε στο σώμα σου λάδι. Έπειτα μπες, κάνε το ντους σου ως συνήθως και σκούπισε την επιδερμίδα σου με απαλές ταμποναριστές κινήσεις. Θα διαπιστώσεις ότι το δέρμα σου είναι πολύ απαλό και ήδη πιο ενυδατωμένο. Άπλωσε ξανά λάδι σώματος ή κρέμα. Θα δεις μεγάλη διαφορά!

Τι συστατικά πρέπει να έχει το λάδι σώματός σου ειδικά αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα!

Αναζήτησε στην συσκευασία την ένδειξη essential oils (αιθέρια έλαια) και όχι mineral oils (πετρελαιοειδή) γιατί τα δεύτερα μπορεί να φράξουν τους πόρους και να δημιουργηθούν στην επιδερμίδα σου σπυράκια. Από την άλλη, αν έχεις ήδη κάποια σπυράκια ή πολύ λιπαρή επιδερμίδα αναζήτησε ένα λάδι σώματος με λεμονόχορτο (αναζήτησε στην συσκευασία την ένδειξη lemongrass) που μειώνει τις ατέλειες. Τέλος, αν έχεις ακμή ένα λάδι με γλυκό αμύγδαλο (sweet almond) πέρα από ενυδατικές έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Scrub πριν!
Μια με δύο φορές την εβδομάδα πριν απλώσεις το λάδι σώματός σου κάνε scrub στο σώμα σου. Έτσι, θα φύγει η τραχιά και νεκρή επιδερμίδα, οι πόροι θα ανοίξουν και αφού απλώσεις και το λάδι σου θα διαπιστώσεις ότι η επιδερμίδα σου δεν είναι απλώς πιο ενυδατωμένη αλλά και πολύ λαμπερή!

Τα αγαπημένα μας λάδια σώματος!
Κάνε κλικ παρακάτω στην κάθε photo και δες τα αγαπημένα μου λάδια σώματος. Τώρα που ξέρεις θα μπορείς να επιλέξεις και το σωστό και να το απλώνεις όπως πρέπει για να έχεις τέλεια ενυδατωμένη επιδερμίδα…

And More