Απολέπιση φρυδιών και επτά ακόμη πράγματα που πρέπει να κάνεις για να είναι τέλεια!

Το θέμα “φρύδια” είναι αγαπημένο μας έτσι κι αλλιώς. Αλλά κάθε φορά που συγκεντρώνουμε μια ακόμη πληροφορία για το πώς θα αποκτήσουμε κι εμείς τα πλούσια, μεγάλα και καλοσχηματισμένα κορίτσια των stars αυτή η πληροφορία γίνεται η τέλεια αφορμή για ένα ακόμη άρθρο!

Το τελευταίο, λοιπόν, που μάθαμε από το αμερικάνικο allure είναι ότι πρέπει να κάνουμε απολέπιση και στα φρύδια μας. Το είπε η Kelley Baker, brow specialist της Zendaya και της Shay Mitchell (δύο στα δύο τέλεια φρύδια). Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις τον λόγο που πρέπει να κάνεις απολέπιση και 7 ακόμη tips που θα σου δώσουν κι εσένα τα φρύδια που θες!

1. Κάνε απολέπιση, λοιπόν!

Η Kelley Baker πολύ συχνά προτείνει στις πελάτισσές της οι οποίες έχουν “μαυράκια” από φρύδια που δεν μεγαλώνουν σωστά, να κάνουν απολέπισση στην περιοχή γύρω από τα φρύδια. Επίσης, η απολέπιση “καθαρίζει την περιοχή κι έτσι μπορείς να χρησιμοποιείς σωστά τα προϊόντα για τα φρύδια σου πάνω σε μια καθαρή βάση”, και φυσικά τα προϊόντα που θα βάλεις μετά και που βοηθούν τα φρύδια να μεγαλώσουν γρηγορότερα θα έχουν καλύτερη δράση αφού τα συστατικά τους θα απορροφηθούν καλύτερα από τους ανοιχτούς πόρους. Με δεδομένο, όμως, ότι μιλάμε για απολέπιση σε μια περιοχή που είναι πολύ κοντά στα μάτια σου, σου προτείνω τους δίσκους απολέπισης με γλυκολικό και υαλουρονικό οξύ από την (2) Nip+Fab (€16.10) και όχι κάποιο προϊόν με κόκκους ή σε σκόνη.

2. …Αλλά άφησε πρώτα τα φρύδια σου όλα να μεγαλώσουν!

Ακούγεται προφανές αλλά θέλει να εξοπλιστείς με υπομονή και να δώσεις μεγάλη μάχη με τον εαυτό σου για να μην πιάσεις το τσιμπιδάκι όταν μια μέρα βάφεσαι μπροστά από τον καθρέφτη σου και βλέπεις ακατάστατα τριχάκια να πετάνε δεξιά και αριστερά και να είναι… φυτρωμένα το ένα εδώ και το άλλο εκεί. Για να βγουν τα φρύδια σου όλα πρέπει να περάσει ένα διάστημα 12 εβδομάδων ώστε να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής της τρίχας. Αν, λοιπόν, είσαι αποφασισμένη να τους δώσεις το τέλειο σχήμα θα πρέπει να είσαι και αποφασισμένη για τρεις μήνες να μην πιάσεις στα χέρια σου τσιμπιδάκι. Το είχα κάνει πριν καναδυό καλοκαίρια! Δες εδώ πώς είχαν γίνει! Και συνεχίζω: για να επιταχύνεις την διαδικασία εξοπλίσου με το σωστό προϊόν όπως το (1) Full Lash Serum της Shiseido που είναι και για τα φρύδια, τα θρέφει και τα βοηθά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

3. … Και κλείσε ραντεβού με έναν expert!

Με τον ίδιο τρόπο που ένας colorist θα σου δώσει σκάλες τελειότερο χρώμα στα μαλλιά σου σε σχέση με το αν το έκανες μόνη σου, με ακριβώς τον ίδιο τρόπο ένας επαγγελματίας θα σου δώσει καλύτερο σχήμα στα φρύδια σου. Αν έχεις μπει στον κόπο να αφήσεις τα φρύδια σου να μεγαλώσουν κι έχεις περάσει οοοολη την άχαρη φάση no 1 κλείσε ραντεβού σε έναν επαγγελματία για να τα φτιάξεις. Τουλάχιστον την πρώτη φορά ώστε να σου δώσει το σωστό σχήμα πάνω στο οποίο θα πατάς όλες τις επόμενες φορές που θα τα βγάζεις μόνη σου. Τα ωραιότερα brow corners θα τα βρεις στην Benefit, σε επιλεγμένα καταστήματα Sephora.

4. Χρησιμοποίησε κάποιο προϊόν τριμαρίσματος

Ήξερες ότι υπάρχουν ειδικά “ξυραφάκια” για τα φρύδια; Λοιπόν, τα κορίτσια με τέλεια φρύδια το γνωρίζουν ήδη! Η τεχνική είναι χτενίζεις τα φρύδια σου ανοδικά και με ένα ειδικό ξυραφάκι φρυδιών παίρνεις τις πολλές τριχούλες που είναι πολύ πιο μακριές από τις υπόλοιπες! Στην (4) Make Me Up βρήκαμε ένα τέτοιο σετ (€10.59) από την Japonesque.

5. Βάψε τα φρύδια σου πριν τα βγάλεις! Ή μάλλον, ζήτησε να σου τα βάψουν!

Δεν μιλάμε για βαφές κομμωτηρίου αλλά για ειδικές βαφές φρυδιών που βρίσκεις σε εξειδικευμένα eyebrow corners. Και έχοντάς το κάνει πολλές φορές (βλ.. την παραπάνω photo) μπορώ να σου πω ότι αλλάζει εντελώς τον τρόπο που δείχνουν τα φρύδια σου μετά. Και όταν μιλάμε για βαφή (ή σωστότερα) tinting φρυδιών εννοούμε να τα σκουρύνεις καναδυό τόνους. Εγώ τα βάφω μαύρο σκούρο.

6. Βάλε highlighter στο κόκαλο!

Για να τονίσεις ακόμη περισσότερο τα φρύδια σου αφού ολοκληρώσεις με το γέμισμα και το ανοδικό χτένισμα πάρε ένα ειδικό προϊόν και πέρασέ το στο κόκκαλο του φρυδιού από κάτω και ακριβώς από πάνω στο τόξο. Έπειτα, σβήσε πολύ καλά με το δάχτυλό σου. Τέτοιο είναι το Brow tint dark brown που περιέχει gel και κρεμώδες highlighter από την Me Me Me και την Make Me Up (€11.78).

7. Δώσε βάση στα sprouts!

Δεν ξέρω αν υπάρχει ακριβής ελληνικός όρος. Τα sprouts, πάντως, είναι εκείνα τα τριχάκια που βρίσκονται στις εσωτερικές γωνίες των φρυδιών και που η νέα τάση θέλει να πετάνε και να μην τα κόβουμε εντελώς μιας και πρόκειται για δείγμα νεότητας. Για να τα τονίσεις επένδυσε σε μια μάσκαρα φρυδιών όπως η Gimme Brow της Benefit (€29.90).

8. Πέρασε τα φρύδια σου πάντα με λοσιόν!
Είναι γεγονός και κάθε κορίτσι εκεί έξω με τέλεια φρύδια το γνωρίζει και το εφαρμόζει: η ενυδατική, η αντηλιακή, το foundation και όποιο άλλο προϊόν ακουμπάει κατά λάθος τα φρύδια μας αλλά δεν προορίζεται γι’αυτή την χρήση φράζει τους πόρους και εμποδίζει τα φρύδια να μεγαλώσουν. Άρα κάθε βράδυ αφού ολοκληρώνεις το beauty routine σου βάλε σε ένα βαμβάκι λοσιόν και πέρασέ τα τοπικά ώστε να απομακρύνεις τυχόν προϊόν.

And More