Chopped bob: αν ψάχνεις ένα κούρεμα που θα σου δώσει στιλ, αυτό είναι!

Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου το πιο stylish ρούχο που έχεις στην γκαρνταρόμπα σου. Λοιπόν, το καρέ φέτος την άνοιξη είναι για τα μαλλιά σου ότι το πιο στιλάτο ρούχο σου για την γκαρνταρόμπα σου. Αλλά προτού παρασυρθείς και κλείσεις ραντεβού για να κάνεις ένα οποιοδήποτε καρέ, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε και για το εξής: δεν είναι όλα τα καρέ τάση και δεν είναι όλα τα καρέ stylish.

Αυτό που θα πρέπει να ζητήσεις, λοιπόν, λέγεται chopped bob και είναι λιγότερο πολύπλοκο από ότι ακούγεται αλλά όχι και τόσο απλό! Ζητήσαμε από την hairstylist, Σοφία Νομικού, που είναι πάντα πολύ updated σε θέματα ομορφιάς να μας δώσει όλα τα info για το chopped bob, ή αλλιώς το κούρεμα που αγαπούν τα πιο stylish κορίτσια στον κόσμο του instagram: σε ποιες ταιριάζουν, τι πρέπει να προσέξεις και ένα tips για να είσαι σίγουρη ότι αφού το κάνεις δεν θα το μετανιώσεις!

Bob κούρεμα: πόσο σου πάει! 

Σε ότι έχει να κάνει με το bob κούρεμα, ή πιο απλά το καρέ, δεν υπάρχει το “δεν μου πάει”, υπάρχει το “δεν έγινε σωστά”! Η αγαπημένη μας Σοφία Νομικού το επιβεβαιώνει: “Το bob κούρεμα κολακεύει την κάθε γυναίκα ακόμα και τους άντρες, αρκεί ο κομμωτής που το επιμελείται να το ταιριάξει στο ύφος του προσώπου και στην ποιότητα της τρίχας. Για παράδειγμα εάν τα μαλλιά είναι πολύ λεπτά τότε καλό είναι στην κορυφή να γίνουν κάποια διακριτικά φιλαρίσματα έτσι ώστε να δώσει την ψευδαίσθηση ότι τα μαλλιά έχουν παραπάνω όγκο και πιο αρμονικό σχήμα. Εάν έχουμε λεπτό πρόσωπο ή μακρύ λεπτό πρόσωπο καλό είναι να κάνουμε ένα πιο κοντό και πιο καθαρό αυστηρό καρέ με ίσιες γραμμές, ενώ εάν έχουμε ένα πιο στρογγυλό πρόσωπο ένα μακρύ καρέ είναι πιο κολακευτικό! Τα σγουρά μαλλιά καλό είναι να μην κοπούν πάρα πολύ κοντά γιατί μετά οι μπούκλες θα αφεθούν ανεξέλεγκτες και θα σκεπάσουν την γοητεία του προσώπου κι επιπλέον το αποτέλεσμα δεν θα μοιάζει με bob καρέ. Παρόλα αυτά, αφού έχει οριστεί το σωστό μήκος καλό είναι να γίνουν κάποια φιλαρίσματα και αδειάσματα έτσι ώστε τα μαλλιά να στρώνουν καλύτερα”. Και κάτι πολύ σημαντικό για τις σγουρομάλλες που τονίζει η hair expert: ” Όσες έχουν σγουρά μαλλιά αυτό που τις συμβουλεύω είναι να τα αγκαλιάσουν και να τα αγαπήσουν γιατί φέτος είναι σούπερ τάση!”.

Καρέ ή αλλιώς το κούρεμα που… παντρεύεσαι!

Το καρέ είναι το πιο δεσμευτικό κούρεμα. Ok, ίσως μετά το pixie cut! “Το καρέ είναι ένα κούρεμα που παντρεύεσαι για πολύ καιρό αρκεί να σκεφτείς ότι τα μαλλιά μακραίνουν κατά μέσο όρο 1 cm  τον μήνα! Οπότε πριν κόψετε όλα αυτά τα μαλλιά αυτό που θα σας συμβούλευα είναι να πάτε σε ένα κατάστημα με περούκες και να δείτε το αποτέλεσμα πριν την οριστική απόφαση (Θα έχει πλάκα και θα ανεβάσετε φοβερά stories στο ίνσταγκραμ)! Επίσης, υπάρχουν app που σας δίνει την δυνατότητα να δείτε πως θα έδειχνε ένα καρέ πάνω σας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρέπει να το το σκεφτείτε καλά γιατί είναι μία τολμηρή κίνηση που θέλει να την υποστηρίξετε. Και εάν τελικά το κάνετε είμαι σίγουρη ότι θα γυρνάνε όλα τα κεφάλια να σας κοιτάνε διότι είναι το απόλυτο chic look!”. Και ένα τελευταίο tip από την αγαπημένη μας hair expert: “Στην επίσκεψη στο κομμωτήριο καλό είναι να πάρετε μαζί όσες περισσότερες εικόνες μπορείτε για να έχετε κάνει την σωστή συνεννόηση με τον κομμωτή σας. Το παν είναι η επικοινωνία!”.

Chopped bob: ποια είναι η διαφορά με τα καρέ που έχουμε δει; 

Χωρίς να είμαι στο μυαλό σου, είμαι σίγουρη πως η σκέψη σου είναι η εξής: “Αυτό το κούρεμα δεν έχει και κάτι καινούργιο!”. Εχμ, λάθος! Με μια δεύτερη ματιά σε όλες αυτές τις φωτό θα διαπιστώσεις ότι αυτό το κούρεμα κουβαλάει μαζί του φρεσκάδα! Αλλά, για να στο κάνουμε και σε λέξεις, ιδού τι μας είπε η Σοφία Νομικού: “Το bob καρέ δεν είναι κάτι καινούργιο! Είναι ένα πάρα πολύ παλιό, διαχρονικό και στιλάτο look αλλά κι εδώ όταν κάτι φεύγει από την μόδα και ξαναγυρνάει, γυρνάει με κάποιες αλλαγές που το κάνει φρέσκο! Έτσι, λοιπόν, τους προηγούμενους μήνες είδαμε το bob να φοριέται πολύ από τις celebrities στην long bob εκδοχή του (μακρύ καρέ που φτάνει στον ώμο ή λίγο πιο κάτω από τον ώμο). Η Emma Stone και η Hailey Baldwin Bieber είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που υιοθέτησαν αυτή την τάση. Το νέο, φρέσκο καρέ, ωστόσο, είναι το κοντό καρέ με βασικό χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν έχει φιλαρίσματα αλλά είναι σε αυστηρή γραμμή. Και αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που το κάνει να φαίνεται πολύ μοντέρνο, σαν να πήραμε το ψαλίδι και κόψαμε τα μαλλιά (chopped bob)! Επίσης, ξεκινάει από κάτω από το πηγούνι ή μπορεί να φτάσει και ακριβώς στο πηγούνι, αλλά σε καμία περίπτωση το κοντό καρέ δεν αγγίζει τους ώμους! Τέλος, είναι ένα look που έχει κλέψει τις καρδιές των διασήμων στο εξωτερικό με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την Dua Lipa, τη Mandy Moore, την Jenna Dewan και την Greek singer- my client Jo Lazopoulou!”.

Καρέ και wet: το τέλειο beauty combo! 

Ok, αποφάσισες να κάνεις καρέ! Και πώς το χτενίζεις; “Το κοντό καρέ ενώ μοιάζει να είναι ένα εύκολο look είναι και λίγο δύσκολο. Θέλει καλό πιστολάκι, εργαλεία styling, καλά προϊόντα και μαλλιά λαμπερά, άρα οπωσδήποτε πολλές και καλές μάσκες. Το πιο εύκολο styling που μπορεί να κάνει κάποια με καρέ είναι το wet look το οποίο φοριέται πάρα πολύ φέτος”. Και κάτι τελευταίο, αν αποφασίσεις να υιοθετήσεις την τάση και με δεδομένο ότι τα μαλλιά μακραίνουν ένα εκατοστό το μήνα, χρειάζεται συχνή ανανέωση ώστε το κούρεμα να φαίνεται πάντα στιλάτο και φρέσκο! Και φυσικά, μην διστάσεις να φορέσεις πάρα πολλά αξεσουάρ: καπέλα, φουλάρια, μπαρέτες και τσιμπιδάκια!

 

 

And More