Concealer: 9 βασικοί κανόνες που κανείς δεν σου έχει πει

Προφανώς και χθες- σήμερα (ανάλογα με την ώρα που διαβάζεις αυτό το post ) ξενύχτησες. Και σήμερα ξύπνησες, κοιτάχτηκες στον καθρέφτη σου και οι μαύροι κύκλοι είναι εκεί και πολύ πιο εμφανείς από άλλες φορές. Σωστά; Από την άλλη, η άνοιξη είναι μια περίοδος που ευνοεί τις αλλεργίες οι οποίες με τη σειρά τους οπτικοποιούνται στο πρόσωπό σου με τη μορφή μαύρων κύκλων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το concealer είναι ο καλύτερος φίλος σου, ο οποίος όμως αν δεν χρησιμοποιήσεις σωστά μπορεί να αναδειχθεί και στον μεγαλύτερο εχθρό σου! Παρακάτω, σου έχουμε συγκεντρώσει τους 10 βασικούς κανόνες χρήσης concealer που δεν σου είπε ποτέ κανείς μέχρι να στους πούμε εμείς τώρα! Εφάρμοσέ τους και δες την μεγάλη διαφορά στο μακιγιάζ σου!

1.Πρώτα το concealer μετά το foundation

Στην ερώτηση “πότε πρέπει να βάλω το concealer μου, πριν ή μετά το foundation;” υπάρχει ένα ολόκληρο debate. Ωστόσο, εμείς σου προτείνουμε να το κάνεις πριν έτσι ώστε να έχεις καλύψει τους μαύρους κύκλους, η περιοχή να δείχνει πιο smooth και τελικά να χρησιμοποιήσεις λιγότερη ποσότητα foundation από τις τυχόν υπερβολές που θα έκανες αν κάτω από τα μάτια σου είχες δύο τεράστιους μαύρους κύκλους!

2.Πράσινο, κίτρινο και ροζ concealer: μάθε τι κάνουν!

Είναι γνωστοί με την άλλη τους ονομασία ως κορέκτορες και είναι απαραίτητοι στο νεσεσέρ σου προκειμένου να αποχρωματίσεις τα πιο έντονα προβλήματα σε επιμέρους περιοχές προτού προχωρήσεις στο concealer. Αλλά ποιο χρώμα κάνει τι; Το κίτρινο βοηθάει στις χρωματικές ανομοιχρωμίες και σου δίνει έναν πιο ομοιόμορφο τόνο γενικά. Ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες. Το πράσινο εξουδετερώνει τις κοκκινίλες στο πρόσωπο όπως είναι τα σημάδια και τα σπυράκια. Χρησιμοποίησέ το για να καλύψεις τοπικά την ακμή αλλά όχι για να αποχρωματίσεις τους μαύρους κύκλους σου. Τέλος, το ροζ ή/και peach είναι ιδανικό για τις περιοχές του προσώπου που είναι σκούρες μπλε ή, σωστότερα, μοβ. Αν έχεις έντονους μαύρους κύκλους αυτό το concealer θα σε βοηθήσει να τους καλύψεις σωστότερα.

3.Η τεχνική μετράει!

Εκτός από το ίδιο το προϊόν, ένα μεγάλο μέρος του αποτελέσματος θα στο εξασφαλίσει η τεχνική. Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες τεχνικές, αλλά οι δύο πιο αγαπημένες μας που έχουμε δει να έχουν θεαματικό αποτέλεσμα είναι αυτές που μας έχεις δείξει εδώ ο Τάκης Μαυριγιαννάκης.

4.Επίλεξε έναν τόνο πιο ανοιχτό

Όταν επιλέγεις concealer επίλεξε έναν τόνο πιο ανοιχτό όχι σε σχέση με την επιδερμίδα σου αλλά σε σχέση με το foundation που φοράς ώστε να δώσεις το απαραίτητο φως στην περιοχή χωρίς υπερβολές. Μιλώντας για υπερβολές, τώρα, το πολύ ανοιχτό concealer εξασφαλίζει αυτό που λέμε rakoon effect και παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες. Αν την ημέρα που θα βγεις να διαλέξεις concealer δεν είσαι μακιγιαρισμένη (που είναι το προτιμότερο) ώστε να ξέρει η expert ακριβώς ποιο να σου προτείνει, φρόντισε να έχεις μαζί σου το foundation που φοράς.

5.Κάνει και για primer

Τίποτα δεν μπορεί να κάνει την σκιά σου να παραμείνει περισσότερη ώρα στη θέση της από ένα καλό primer. Αλλά στην περίπτωση που δεν έχεις ή δεν θέλεις να κάνεις αυτά τα έξοδα, το concealer σου θα βοηθήσει πολύ. Λόγω της σύνθεσή του η σκιά “κολλάει” πάνω κι επιπλέον δημιουργεί αυτή τη φωτεινή βάση στο κινητό βλέφαρο που κάνι και την ίδια τη σκιά να “γράψει” πιο σωστά!

6.Απόφυγε το cake effect

Όσο πιο light είναι στην υφή του το concealer σου τόσο πιο smooth και λιγότερο cakey effect θα σου εξασφαλίσει. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να μην βαρύνει και σπάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι να έχεις απλώσει προηγουμένως ενυδατική. Ο αυτονότητος κανόνας είναι πως μια ενυδατωμένη επιδερμίδα σπάει πολύ πιο δύσκολα ή/και καθόλου!

7.Χρησιμοποίησέ το για να διορθώσεις τα λάθη του μακιγιάζ

Το concealer λειτουργεί σαν το τέλειο διορθωτικό. Κάτι πήγε λάθος με το περίγραμμα; Τοποθέτησε concealer περιμετρικά των χειλιών και τελειοποίησε το αποτέλεσμα! Μουντζουρώθηκες με μάσκαρα. Αφού αφαιρέσεις την ποσότητα βάλε concealer σε μια μπατονέτα και διόρθωσέ το τοπικά!

8.Ολοκλήρωσε με loose powder

Για να “κλειδώσεις” το αποτέλεσμα και το concealer σου να μείνει σταθερό όλη μέρα πέρασε από πάνω με ένα φαρδύ πινέλο λίγη loose powder ή αλλιώς πούδρα σε σκόνη. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις και την τεχνική baking που θα δεις εδώ. Έτσι, θα αποφύγεις το ενοχλητικό αποτέλεσμα του concealer που έχει μαζευτεί στο κάτω βλέφαρο!

9.Άλλο το concealer άλλο το highlighter!

Το Touche Eclat του YSL είναι ένα θρυλικό προϊόν ιδανικό για να δώσουμε φως σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου και στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν το χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους. Σκέψου το: όταν ένα φωτεινό προϊόν πέφτει πάνω στο μαύρο (σε αυτή την περίπτωση τους μαύρους κύκλους) το αποτέλεσμα είναι γκρι. Άρα: χρησιμοποίησέ το αφού έχεις κάνει την κάλυψή σου!

And More