Δοκίμασα θεραπεία με βιταμίνη C στα μαλλιά μου και δες τι έγινε!

Λόγω δουλειάς φτάνουν στα αυτιά μου πράγματα για την ομορφιά αφενός με τεράστια ταχύτητα, αφετέρου με πολύ μεγάλη συχνότητα. Για την νέα σεζόν πολλά από αυτά τα πράγματα αποφάσισα να τα δοκιμάζω και μετά να σου γράφω γι’αυτά. Γιατί στην ομορφιά πρέπει να είμαστε real.

Δοκιμή no 1 για τη νέα σεζόν: βιταμίνη C στα μαλλιά.

Με τα μαλλιά μου δεν κάνω και πολλά πράγματα: δεν τα βάφω, δεν κάνω καν πιστολάκι, έχω στην χωρίστρα ακριβώς κάμποσες άσπρες τρίχες αλλά μέχρι να δοκιμάσω όλους τους πιθανούς συνδυασμούς σε χωρίστρα δεν πρόκειται να τα βάψω. Μακάρι να γίνω μια από εκείνες τις ξένες που κυκλοφορούν με γκρίζα μαλλιά και περισσεύματα αυτοπεποίθησης που θα έφταναν να καλύψουν κάθε μου ανασφάλεια.

Εκεί που θέλω να καταλήξω, εν ολίγοις: στα μαλλιά μου μου αρέσει η φυσικότητα και θεωρητικά είναι τα πιο υγιή μαλλιά του κόσμου. Τότε, γιατί έχασαν τη λάμψη τους; Κάτι που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι ακόμη και το νερό με το οποίο λουζόμαστε κάνει κακό στα μαλλιά μας. Αυτός είναι και ο λόγος που αντιδρούν διαφορετικά κάθε φορά που αλλάζεις νησί, χώρα, περιοχή, ό,τι! Το νερό περιέχει μεταλλικά άλατα τα οποία με τα χρόνια επικάθονται στην επιφάνεια της τρίχας και την κάνουν να δείχνει θαμπή.

Πρόσφατα, λοιπόν, σε ένα από αυτά τα beauty ρεπορτάζ (yes, there is such a thing!), που παίρνω κάποιον expert για να μου πει τη γνώμη του, με θέμα το glass hair trend για το οποίο μπορείς να διαβάσεις εδώ, έμαθα για την θεραπεία με βιταμίνη C στα μαλλιά που ανάλογα με την εταιρία μπορεί να έχει και άλλο όνομα. Όπως βιταμίνη C, αντιοξειδωτική θεραπεία μαλλιών ή makeover. Στο beauty ρεπορτάζ αυτό, λοιπόν, ο Πάνος Μαυραγάννης, expert με τον οποίο μίλησα μου πρότεινε να την δοκιμάσω. Done and done!

Βιταμίνη C στα μαλλιά: το beauty report μου

Η διαδικασία είναι κάπως χρονοβόρα αλλά αν σκεφτείς ότι το κάνεις μια φορά ανά τέσσερις περίπου μήνες είναι κάτι που μπορείς να αντέξεις. Επίσης, αν βάφεις συχνά τα μαλλιά σου θα είσαι συνηθισμένη σε αυτή την αναμονή κομμωτηρίου οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Η θεραπεία, λοιπόν, διαρκεί δυόμιση ώρες περίπου και είναι η εξής: περνάς στο λουτήρα όπου σου λούζουν τα μαλλιά με ένα προϊόν για βαθύ καθαρισμό το οποίο είναι vegan, τα μαλλιά καθαρίζουν από τους ρίπους και στην πορεία ο expert περνάει ένα μείγμα βιταμίνης C με νερό ανακατεμένο. Το μείγμα μένει στα μαλλιά για μισή ώρα στα μήκη και τις άκρες με μηχάνημα κλιμαζόν. Έπειτα, γίνεται καθαρισμός και ο expert περνάει τα μαλλιά με conditioner reconstructor. Όλη αυτή η διαδικασία αφαιρεί το χλώριο και τα άλατα και τα μαλλιά γίνονται πολύ λαμπερά. Επίσης, αν έχεις κάνει πολλές βαφές, τα μαλλιά καθαρίζουν από όλες αυτές τις χημικές ουσίες. Τα υπόλοιπα σε εικόνες παρακάτω…

ΠΡΙΝ…

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ…

ΜΕΤΑ…

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ…

Το επόμενο πρωί, λοιπόν, είδα το αποτέλεσμα που αυτή η θεραπεία υπόσχεται, εκεί στο φως του ήλιου που δημιουργούσε τις τέλειες αντανακλάσεις και τα μαλλιά μου είχαν γίνει πιο λαμπερά. Plus: είχα αυτή την αίσθηση ότι το χρώμα τους ξάνοιξε κιόλας (ανταύγειες χωρίς ανταύγειες! Not bad!). Η βιταμίνη C στο πρόσωπο έχει λευκαντικές ιδιότητες οπότε γιατί να μην κάνει το αντίστοιχο και στα μαλλιά σου; Επιπλέον, το σελοφάν με το οποίο ήταν τυλιγμένα τα μαλλιά μου είχε γίνει μοβ που σημαίνει πως πράγματι υπήρχαν σοβαρές πιθανότητες τα μαλλιά μου να είχαν ανοίξει και να μην ήταν ιδέα μου.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΩΙ…

Τα μαλλιά μου ήταν το ίδιο λαμπερά, υγιή και (surprise! Surprise!) δεν είχαν μπερδευτεί στον ύπνο μου. Ο expert, Πάνος Μαυραγάννης, μου ζήτησε να μην λουστώ για τρεις μέρες αλλά οι πιθανότητες να μην το έκανα ήταν ελάχιστες. Τα μαλλιά μου είναι πολύ λιπαρά και δυστυχώς αυτή η θεραπεία ήταν κάτι που δεν έλυσε. Ίσως να είναι το επόμενο challenge μου. Εν τω μεταξύ, ναι, αυτή η θεραπεία άξιζε τον κόπο με δεδομένο ότι δεν κοστίζει και μια περιουσία. 30-45 είναι η τιμή της ανάλογα και με το μήκος των μαλλιών. Και αν έπρεπε να το κλείσω όλο σε μια πρόταση: είναι κάτι σαν την αποτοξίνωση με χυμούς που κάνεις μια στο τόσο, αλλά για τα μαλλιά!

And More