Καθημερινό ξύρισμα και ερεθισμένη επιδερμίδα: η πιο ενοχλητική beauty συνήθεια και τι να κάνεις!

Πολλές φορές κάνω εικόνα το εξής: να μαζευόμασταν όλα εμείς τα κορίτσια σε μια τεράστια αίθουσα και να μιλούσαμε ανοιχτά και με απόλυτη ειλικρίνεια για όλα εκείνα τα beauty θέματα που μας απασχολούν. Ποιο είναι εκείνο το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό και που το αντιμετωπίζουμε πιο έντονα όσο ανοίγει ο καιρός και η επιδερμίδα εκτίθεται σε κοινή θέα;
– Κυτταρίτιδα (χμμ! Ναι, αλλά θα το αναλύσουμε μια άλλη φορά)
– Ερεθισμένη επιδερμίδα στην περιοχή της μασχάλης (checked!)

Ο καιρός ανοίγει, τα μανίκια κονταίνουν το ξύρισμα γίνεται καθημερινό και η εφίδρωση πιο έντονη. Άρα: εσύ καθημερινά πρέπει να ξυρίζεις τις μασχάλες σου κι έπειτα να φοράς το αποσμητικό σου. Και αν σκεφτείς όλες εκείνες τις φορές που το έχεις κάνει με αυτήν ακριβώς τη σειρά θα έχεις διαπιστώσει ότι η επιδερμίδα σου ερεθίζεται και κοκκινίζει. Ο λόγος; Το ξύρισμα είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες ερεθισμού της επιδερμίδας! Εκτός αν μετά χρησιμοποιείς το κατάλληλο προϊόν!

Τι συμβαίνει όταν ξυριζόμαστε!
Θα στο εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται: η επιδερμίδα προστατεύεται από τις εξωτερικές επιθέσεις με την κεράτινη στοιβάδα (φαντάσου κάτι σαν πόρτα ασφαλείας που δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπει σπίτι σου). Όταν εσύ ξυρίζεσαι και ειδικά όταν το κάνεις καθημερινά γιατί έτσι πρέπει, περίπου έως και 36% από αυτό που αφαιρείς είναι επιδερμικά κύτταρα. Συνεπώς το συχνό ξύρισμα μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς (εδώ μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας!). Άρα, τι μπορείς να κάνεις; Να επιλέξεις ένα σωστό αποσμητικό που εκτός από προστασία από την εφίδρωση θα περιέχει και ενυδατικούς παράγοντες που θρέφουν και βοηθούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία της επιδερμίδας.

Ποιο είναι αυτό το αποσμητικό; Το Dove Original το οποίο στην σύνθεσή του περιέχει ¼ ενυδατική κρέμα και είναι αποσμητικό με τριπλή δράση: βοηθά στην επανόρθωση της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα την προστατεύει και την περιποιείται.

Δοκίμασέ το και νιώσε την διαφορά του Dove Original σε σχέση με τα απλά αποσμητικά!

And More