Μαυρισμένη μέχρι το βράδυ της Ανάστασης (ή και απόψε)! Πώς θα το καταφέρεις!

Αυτές τις μέρες στο μυαλό των γυναικών συμβαίνει το εξής: “Θελω να βάλω εκείνο το φόρεμα, αλλά τα πόδια μου είναι κατάλευκα. Μπα! Ας το αφήσω καλύτερα! Ή μήπως, υπάρχει τρόπος;”.

Κράτα το 2: υπάρχει τρόπος! Και σε αυτό το post δεν θα σου μιλήσω για solarium ή spray tan σε ινστιτούτα (αφενός πού να κλείνεις ραντεβού τελευταία στιγμή, αφετέρου έρχεται σύντομα ξεχωριστό άρθρο με όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τέτοιου τύπου μαύρισμα). Σε αυτό το post θα μιλήσουμε για όλα εκείνα τα μαγικά προϊόντα που μπορείς να κάνεις ένα τσακ και να τα πάρεις από το ράφι αλλά και πώς να τα χρησιμοποιήσεις σωστά για να έχεις τέλειο αποτέλεσμα μέχρι το βράδυ.

Κράτησε σημείωσεις/Διάλεξε και εφάρμοσε από τα παρακάτω βήματα!

1. Κάνε οπωσδήποτε scrub προηγουμένως!

Έχει επικρατήσει ο μύθος ότι είναι απαγορευτικό να κάνεις scrub στο σώμα σου αν θέλεις να μαυρίσεις ή αν έχεις ήδη μαυρίσει γιατί φεύγει το χρώμα. Λάθος! Αυτό που στην πραγματικότητα φεύγει είναι τα νεκρά κύτταρα για να αποκαλυφθεί από κάτω η νέα, υγιής επιδερμίδα πάνω στην οποία θα απλωθεί ομοιόμορφα και τέλεια το self tan ή το προϊόν που θα σου δώσει άμεσα ηλιοκαμμένη όψη και που φεύγει με το ντους.
Επίλεξε ένα ειδικό προϊόν scrub όπως είναι το Tan Preparer της Lancaster και καν’το τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και οπωσδήποτε οκτώ ώρες πριν απλώσεις το προϊόν. Σε κάθε περίπτωση απόφυγε τα scrub με λάδι γιατί δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ ανάμεσα στην επιδερμίδα και το προϊόν αυτομαυρίσματος με αποτέλεσμα να μην απλώνεται σωστά και να δημιουργούνται μπαλώματα.

2. Επίλεξε ανάμεσα στα παρακάτω προϊόντα και δες πώς θα τα απλώσεις σωστά

– Self tan

Self tan είναι εκείνο το προϊόν που σου χαρίζει μαύρισμα στην στιγμή και το οποίο μαύρισμα είναι ημιμόνιμο καθώς φεύγει μετά από 5-10 ντους. Άρα θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική στον τρόπο που θα απλώσεις το self tan!
Αν ανήκεις στους newbies ή έστω έχεις να βάλεις self tan στο σώμα σου από πέρυσι το καλοκαίρι αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις. Οι περισσότερες φοβούνται το self tan γι’αυτό και χρησιμοποιούν πολύ λίγη ποσότητα σε πολύ μεγάλη επιφάνεια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ραβδώσεις. Μην ανησυχείς! Δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσεις πολύ πολύ ποσότητα self tan μιας και η επιδερμίδα μπορεί να απορροφήσει μέχρι μια συγκεκριμένη ποσότητα προϊόντος, όση δηλαδή χρειάζεται. Από τα self tan που μας αρέσουν είναι το Flash Bronzer της Lancome.

– Προϊόν μαυρίσματος που φεύγει με το ντους

Σε μορφή κρέμας

Αν δεν θέλεις μόνιμο αποτέλεσμα γιατί δεν νιώθεις safe ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο επίλεξε ένα προϊόν που να χρωματίζει το σώμα και που να φεύγει με το ντους. Φέτος η Benefit λάνσαρε το Hoola Zero Tanlines, ένα προϊόν που όντως δεν δημιουργεί μπαλώματα και γραμμές και απλώνεται με σφουγγαράκι και κυκλικές κινήσεις. Το συγκεκριμένο το βρίσκεις στα Sephora και ένα σημαντικό plus είναι ότι μπορείς εσύ να “χτίσεις” το χρώμα και να το κάνεις όσο σκούρο ή ανοιχτό θες!
Κι ένα tip για τέτοιου τύπου προϊόντα: επειδή τα γόνατα, οι αγκώνες και γενικότερα οι πιο σκληρές περιοχές του σώματος έχουν την τάση να κάνουν δυσχρωμίες, πριν απλώσεις προϊόν εκεί ενυδάτωσέ την περιοχή με μια κρέμα η οποία να απορροφάται.

Σε spray

Τα προϊόντα σε μορφή sprays είναι από τα δικά μου αγαπημένα και ειδικά το Bronzing Spray της Artdecto που είναι τέ-λει-ο! Το μυστικό είναι να το απλώνεις από σταθερή απόσταση (όχι πολύ μακριά, όχι πολύ κοντά) να έχεις στρώσει πετσέτα κάτω ή να το κάνεις μέσα στην μπανιέρα σου και να μην φοβηθείς να στρώσεις το προϊόν με τις παλάμες σου. Στον μπουκάλι αναγράφει Spray on Leg Foundation αλλά έχει τέλειο αποτέλεσμα σε όλο σου το σώμα!

Σε κρέμα με λάμψη

Το Body Bling του Scott Barnes είναι best seller προϊόν και η JLO δεν βγαίνει ποτέ στην σκηνή ή στο red carpet χωρίς να το φοράει! Δίνει instant χρώμα και sexy λάμψη χάρη στους ιριδίζοντες κόκκους που περιέχει και κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές για σκούρες και πιο ανοιχτές επιδερμίδες. Δική μου συμβουλή: μην επιλέγεις βάσει του φυσικού σου τόνου αλλά βάλε κριτήριο το μέχρι πού θέλεις εσύ να φτάσεις! Στην πραγματικότητα όλες ξέρουμε πως από την στιγμή που απλώσουμε το προϊόν αυτομαυρίσματός μας θέλουμε να δούμε αποτέλεσμα στον καθρέφτη μας! Το συγκεκριμένο προϊόν μπορείς να το βρεις και να το παραγγείλεις στην Make Me Up.

3. Μην βιαστείς να ντυθείς και να φύγεις!
Για να έχεις τέλειο αποτέλεσμα τώρα που έφτασες μέχρι εδώ θα πρέπει να περάσεις εκείνη την ίδια βαρετή διαδικασία με αυτή που περιμένεις τα νύχια σου να στεγνώσουν. Είναι απαραίτητο και σκέψου πως ακόμη και παντόφλες αν αποφασίσεις να φορέσεις μπορεί να αφαιρέσεις προϊόν! Αν έκανες self tan άνοιξε ένα μπουκάλι κρασί, κατέβασε την αγαπημένη σου σειρά και δες την. Αν έκανες ένα προϊόν για instant μαύρισμα που φεύγει με το ντους μπορείς να κάνεις το μακιγιάζ, να χτενίσεις τα μαλλιά σου και αφού έχει περάσει αρκετή ώρα να ντυθείς. Ακριβώς πριν την Ανάσταση!

And More