Self tan: πώς να μαυρίσεις σωστά στο μπάνιο σου πριν βγεις στην παραλία!

Όλες το έχουμε ζήσει λίγο πολύ. Και το ζούμε κάθε χρόνο. Μιλάω για αυτή την άχαρη πρώτη μέρα που θα φορέσεις μαγιό και θα πας στην παραλία με μια κατάλευκη επιδερμίδα που σου προσθέτει κάμποσα κιλά και τονίζει τις ατέλειες. Ok! Ζούμε στο 2018, οι ατέλειες είναι το “τιμή μας και καμάρι μας” χαρακτηριστικό μας, αλλά ας συμφωνήσουμε όλες ότι το μαύρισμα είναι το πιο sexy πράγμα.

Το μεγάλο task είναι πώς θα πετύχουμε το τέλειο μαύρισμα πριν βγούμε στην παραλία χρησιμοποιώντας το self tan μας σωστά ώστε να μην κάνει μπαλώματα και να μην ξυπνήσουμε την επομένη με πορτοκαλί επιδερμίδα!

Κάνε ότι είναι να κάνεις από πριν!

Self tan και αποτρίχωση: ένα tricky beauty combo! Πριν κάνεις self tan κανόνισε τα ραντεβού σου για laser αποτρίχωσης, κερί ή ξυρίσου μόνη σου. Αν τα κάνεις μετά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εξαφανίσεις το self tan σου!  Επίσης, ένα άλλο trick είναι να βάψεις τα νύχια σου! Το self tan έχει την τάση να βάφει εκτός από την επιδερμίδα και τα νύχια σου. Άρα, έχοντάς τα βαμμένα θα γλιτώσεις αυτή την άχαρη κατάσταση και ναι, το self tan δεν μένει πάνω στο βερνίκι. Πλένεις τα νύχια σου και εξαφανίζεται.

Κάνε scrub. Ό-πωσ-δή-πο-τε!

Συχνά παραπονούμαστε ότι το self tan μας κάνει μπαλώματα στην επιδερμίδα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το απλώνουμε πάνω σε μια αφυδατωμένη επιδερμίδα με στρώσεις νεκρών κυττάρων. Για να απλωθεί σωστά και ομοιόμορφα το self tan σου θα πρέπει πρώτα να έχεις κάνει ένα scrub επιμένοντας σε σημεία όπως τα γόνατα, οι αγκώνες και οι φτέρνες, σημεία, δηλαδή, που είναι πιο σκληρά και αφυδατωμένα.

1.Bath Therapy Relaxing Scrub, Biothem, €19.95

2.Scrub με άρωμα καρύδας για super λαμπερή επιδερμίδα, Frank Body, Sephora, €15.95

3.Tan preparer, Lancaster, €19.00

 

 

Ενυδατώσου!

Ένας ακόμη βασικό step για να απλωθεί το self tan σου σωστά και να μην κάνει patches είναι να έχεις ενυδατώσει πολύ καλά την επιδερμίδα σου προηγουμένως. Άρα, αφού βγεις από το μπάνιο και σκουπίσεις την επιδερμίδα σου σωστά άπλωσε ενυδατική σώματος και περίμενες να στεγνώσει. Τοποθέτησε πολύ περισσότερο προϊόν στα χέρια σου και ειδικά στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα και από τη μέσα μεριά των χεριών. Σκέψου πως όλη τη δουλειά θα την κάνεις με τα χέρια και κατά την ίδια λογική αν είναι αφυδατωμένα θα απορροφήσουν το self tan και τα χέρια σου θα μαυρίσουν και από την μεριά της παλάμης. Πράγμα παράλογο γιατί… ποιος μαυρίζει στις παλάμες; Duh!

Η ώρα της εφαρμογής!

Ξεκίνα να απλώνεις το self tan σου από τις φτέρνες σου και προς τα πάνω. Τοποθέτησε αρκετή ποσότητα αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να μην μπορείς να το διαχειριστείς. Ένα καλό tip είναι να πάρεις ένα πολύ φαρδύ πινέλο και να δουλέψεις τις λεπτομέρειες με γρήγορες κυκλικές κινήσεις! Αφού απλώσεις το self tan δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Τουλάχιστον ένα δίωρο μην κάνεις τίποτα και μην ντυθεί! Αλλά προσοχή! Μην ξαπλώσεις κιόλας! Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να απλώσουμε self tan και να πέσουμε για ύπνο. Αυτό που βλέπουμε το επόμενο πρωί στον καθρέφτη μας είναι τρομακτικό: είμαστε πορτοκαλί και έχουμε κάμποσες στάμπες που έχουν δημιουργηθεί από το σεντόνι. Α! Και το σεντόνι έχει στάμπες.

Μπες για μπάνιο (at last)

Αφού τελειώσεις τη διαδικασία και περάσουν περίπου τρεις ώρες θα δεις το αποτέλεσμα του self tan στον καθρέφτη σου. Το χρώμα βγαίνει τις περισσότερες φορές πορτοκαλί ή έστω πολύ πιο έντονο από αυτό που έχεις συνηθίσει. Για να έχεις το σωστό μαυρισμένο χρώμα και όχι πορτοκαλί μπες ξανά για ντους αλλά μην χρησιμοποιήσεις σφουγγάρι.

Πάτησε play! Αυτό είναι το τελειότερο video tutorial που ανακαλύψαμε για το self tan!

Αγαπημένα μας self tan!

1.Self Tan Body Shape, Frezyderm, €26.78

2.Self Tanning Beautyfying Jelly Natural Luminous Glow, Lancaster, €31.28

3.Delicious Self Tanning Cream, Clarins, €38.43

4.Brazilian Tan Airbrush, Rodial, €49.00

5.Moisturizing Self Tanning Lotion, Avene, €17.00

 

And More