Σκληρύνσεις στις φτέρνες; Το απόλυτο gadget για να απαλλαγείς και άλλα tips!

Υπάρχει μια ειδυλλιακή εικόνα που όλες θέλουμε να κάνουμε πράξη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού: εσύ και ο καλός σου να περπατάτε ξυπόλητοι στην παραλία πιασμένοι χέρι- χέρι. Ειδυλλιακή, όπως είπαμε, αρκεί να μην εμφανιστεί πάνω από το κεφάλι σου ένα συννεφάκι (όχι ροζ!) που αναγράφει: “Ουπς! Σκληρύνσεις στα πόδια!”. Κάποιες, μάλιστα, γυναίκες υποφέρουν από τις σκληρύνσεις όπως συνηθίζει να λέει η pedicurist μου. Είναι εκείνο το αντιαισθητικό κομμάτι σκληρού δέρματος στα πέλματα που πιθανότατα να έχεις εντοπίσει στον εαυτό σου ή σε άλλες γυναίκες που φορούν πέδιλα και ανεβαίνουν ακριβώς μπροστά σου τις σκάλες του μετρό.
Έχω πολύ καλά νέα! Μόλις δοκίμασα το τέλειο beauty dadget, πριν όμως αποκαλύψω πιο, λίγη επιστημονική ενημέρωση για το πώς δημιουργούνται οι σκληρύνσεις.

Σκληρύνσεις: από την πίεση πιάνεται στα πόδια κατεβαίνει!
Τι είναι:
Το Σκληρό Δέρμα είναι συνέπεια της εκτεταμένης εμβιομηχανικής πίεσης ή αλλιώς της τριβής που ασκείται στο δέρμα κατά το βάδισμα για μια συνεχή χρονική περίοδο. Η ανάπτυξη Σκληρού Δέρματος στα πόδια μας είναι ο προστατευτικός μηχανισμός του σώματος για να προστατεύσει τους ιστούς του ποδιού από την μεγάλη πίεση ή τριβή.
Πότε εμφανίζονται: Το Σκληρό Δέρμα εμφανίζεται όταν πραγματοποιείται αυξημένη παραγωγή κυττάρων λόγω
εκτεταμένης εμβιομηχανικής πίεσης ή τριβής, τα κύτταρα δεν έχουν το χρόνο να ωριμάσουν επαρκώς προκειμένου να απομακρυνθούν φυσικά από την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται. Καθώς το δέρμα γίνεται πυκνό λόγω συσσώρευσης ανώριμων κυττάρων στην κερατίνη στοιβάδα (την επιφάνεια του δέρματος), η περιεκτικότητα νερού στο δέρμα μειώνεται και το δέρμα γίνεται σκληρό και δύσκαμπτο δημιουργώντας δυσφορία. Αυτές, λοιπόν, είναι οι σκληρύνσεις!
Τι εντείνει τις σκληρύνσεις: Το να φοράς στενά παπούτσια (σε όλες μας έχει συμβεί να έχουμε αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια μικρότερο νούμερο γιατί απλώς μας άρεσαν πολύ!), να μην αποχωρίζεσαι τα high heels σου, να μην έχεις σωστή στάση του σώματος, είναι όλοι τους παράγοντες που επιβαρύνουν την κατάσταση και δημιουργούν περισσότερες σκληρύνσεις.

Το προϊόν- σωτήρας!

Μετά τις ράσπες η Dr Scoll δημιουργεί ένα εργονομικό gadget αφαίρεσης των σκληρύνσεων με 8 κυλινδρικές λεπίδες που αφαιρούν αποκλειστικά και μόνο το σκληρό δέρμα αφήνοντας απείραχτη την υγιή επιδερμίδα. Κοστίζει περίπου €10.00 και μπορείς να μειώσεις άνετα τις επισκέψεις σου για πεντικιούρ ή απλώς να δεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Smart tips για περιποιημένες φτέρνες
1.
Δύο φορές την εβδομάδα αφιέρωσε ελάχιστο χρόνο και τρίψε τις φτέρνες σου απαλά μετά το ντους. Θα έχουν μαλακώσει τα πέλματα με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να φύγουν ευκολότερα.
2. Μια φορά την εβδομάδα βάλε αρκετή ποσότητα ενυδατικής κρέμας ή βαζελίνης και φόρεσε βαμβακερές κάλτσες. Αν δεν αντέχεις την ζέστη λόγω καλοκαιριού τύλιξέ τα με σελοφάν.
3. Ενυδάτωσε πάντα τα πέλματά σου πριν τον ύπνο.
4. Το περπάτημα στην άμμο χωρίς παπούτσια κάνει καλό! Γυμνάζει τα πέλματα και τα πόδια. Μην φορέσεις, λοιπόν, σαγιονάρες την επόμενη φορά που θέλεις να πας από την ξαπλώστρα μέχρι την θάλασσα για να βουτήξεις.

And More