Το πώς και πόσο θα βαφόμαστε είναι δική μας υπόθεση (και άλλες ιστορίες makeup shaming)!

Κάνω αυτή τη δουλειά τα τελευταία 13 χρόνια. Βασικά, δεν έχω κάνει καμία άλλη δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Σε μια ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει ότι παρακολουθώ τον κόσμο της ομορφιάς στενά για 44584169 μέρες (kidding!), αλλά ναι, όλο αυτό το διάστημα έχουν περάσει μπροστά από τα μάτια μου δεκάδες τάσεις στο μακιγιάζ. Τη μια χρονιά είναι το smokey, την άλλη χρονιά οι εντάσεις στα χείλη. Τη μια χρονιά αναδεικνύεται το contouring ως η απόλυτη τεχνική που πρέπει να γνωρίζεις και την αμέσως επόμενη ανακαλύπτουμε το flawless skin και πρέπει να πετάξουμε όλες τις παλέτες contouring που τρέξαμε να αγοράσουμε γιατί να, το contouring είναι κάτι κακό τελικά και τώρα υπάρχει το anti-contouring κίνημα γιατί η Kim Kardashian είπε πως το ξεπέρασε!

Από την άλλη, αν είσαι αυτή η εθισμένη στον κόσμο της ομορφιάς και παρακολουθείς youtubers και bloggers θα ήθελα να κάνεις έναν κόπο να ρίξεις μια ματιά στα comments. Τα περισσότερα είναι τύπου “Καλά, πόσο makeup έχεις βάλει;”, “μοιάζεις με drag queen” ή “το μακιγιάζ σου είναι σα μάσκα”! Και όταν αυτά τα κορίτσια (ή/και άλλα κορίτσια βλ. Alicia Keys) παίρνουν την απόφαση να βγουν χωρίς μακιγιάζ τα comments γίνονται: “OMG! Άσχημη!”, ή “πώς αντέχεις να έχεις αυτά τα φρύδια;” ή “καλά κάνουν τα αγόρια και δεν πιστεύουν τίποτα όταν φοράμε makeup!”.

via GIPHY

Λοιπόν, κορίτσια! Πώς θα σας φαινόταν να μην είμαστε επικριτικές με τους άλλους; Επίσης, πώς θα σας φαινόταν να μην νοιαζόμαστε για το τι έχουν να πουν οι άλλοι για εμάς; Ειδικά, σε ότι αφορά το μακιγιάζ μας, αφού, αν δεν κάνω λάθος, είναι κάτι που κάνουμε στο δικό μας πρόσωπο. Σωστά; Γιατί αν επεμβαίναμε με το έτσι θέλω στο πρόσωπο της συναδέλφου από το διπλανό γραφείο τα πράγματα θα είχαν πολύ καλή κατάληξη Σωστά;

Κι ακόμη: τι θα έλεγες να δώσεις στο μακιγιάζ την διάσταση που του αξίζει; Το μακιγιάζ είναι μέσο έκφρασης και ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται ακριβώς όπως θέλει. Repeat after me: Tο μακιγιάζ δεν είναι ανάγκη, αλλά μία μορφή έκφρασης. Βάλε φαντασία, χαλάρωσε και άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να απολαύσει τη διαδικασία. Πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο brand που μας βοηθάει προς την κατεύθυνση αυτή: να απελευθερωθούμε από τα makeup δεσμά μας και να αντιμετωπίσουμε το μακιγιάζ ως τέχνη! Ο λόγος για τη νέα σειρά μακιγιάζ Mark. της Avon, που θα τη λατρέψει κάθε κοπέλα που αγαπά όχι μόνο την ομορφιά αλλά και την ελευθερία. Κάθε κορίτσι που θέλει να εκφράζεται ελεύθερα (εχμ! Όλες μας δεν το θέλουμε αυτό;).

Θα μπορούσα να σου γράφω ώρες για το κίνημα του makeup shaming, για όλο αυτό που συμβαίνει στα social αλλά και για το γεγονός ότι τα προϊόντα Mark. εκφράζουν πολλά περισσότερα από μια μάρκα μακιγιάζ. Είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης που περνά από το νεσεσέρ σου!

Ή αλλιώς, το μέσο σου για να νιώσεις τόσο υπέροχα με τον εαυτό σου ώστε να βάλεις τους makeup shamers σου στη θέση τους. Απλώς εκφράσου ελεύθερα και πέρασε από την φάση α…

via GIPHY

Στην φάση β…

via GIPHY

Νιώσε αυτοπεποίθηση για το μακιγιάζ σου και εκφράσου όπως εσύ θες! Τώρα έχεις όλα τα μέσα! Το προσωπικό μου αγαπημένο από τη συλλογή Mark. είναι το The Bold Lipstick γιατί χρωματίζει και την διάθεσή μου και γιατί… the bolder the better!

LAST CHANCE INFO: Τα προϊόντα Mark. έχουν σχεδιαστεί από την Avon και είναι διαθέσιμα προς πώληση αποκλειστικά μέσω των αντιπροσώπων της. Μάθε περισσότερα για τη σειρά ΕΔΩ
Αν δεν γνωρίζεις κάποιο αντιπρόσωπο Avon μπορείς να γίνεις εσύ μέλος στο sellavon.gr για να αγοράζεις τα προϊόντα σε απίστευτες τιμές και να έχεις πρόσβαση σε όλες τις προσφορές. Αν είσαι beauty junkie, μην ξεχάσεις να ακολουθήσεις το Avon blog (avonblog.gr).

Read More

And More