Η beauty editor λέει πως αυτά τα salt spray σου κάνουν τέλεια beach waves!

Είμαι αυτό το κορίτσι που έχω ολόισια μαλλιά στα οποία κάνω… σχεδόν τίποτα! Μέχρι που κάμποσες μέρες πριν μια μαγική beauty δύναμη με οδήγησε να αγοράσω το πρώτο μου θερμαντικό εργαλείο styling: έναν κώνο.

Να συστηθώ: είμαι beauty editor που σημαίνει ότι τα περισσότερα πράγματα φτάνουν στην πόρτα του σπιτιού μου χωρίς να κάνω τίποτα γι’αυτό. Από οοοοοοολα αυτά, όμως, που έχουν φτάσει κατά καιρούς στην πόρτα του σπιτιού μου (βλ. ψαλίδια, ισιωτικές κλπ) κανένα δεν με βόλευε. Ο κώνος είναι το πιο απλό πράγμα γιατί απλώς τυλίγεις τα μαλλιά σου σε τυφλό σύστημα γύρω από αυτά, τα κρατάς για λίγο και τα αφήνεις. Ένα tip: με βοηθάει να μετράω μέχρι το οκτώ (έχω διαπιστώσει ότι κάνουν την τέλεια μπούκλα όταν τα αφήσω χωρίς να καούν).

Κι επειδή, όπως είναι γνωστό, ότι κάνεις και δεν το ανεβάσεις στο instagram είναι σαν να μην το έκανες ποτέ, μετά την πρώτη μου μόλις (!) προσπάθεια, τράβηξα μια selfie και την πόσταρα. Τα

https://www.instagram.com/p/Bwj4lMZhQ98/

Κάτω από αυτή τη φωτό υπήρξαν 25 comments από κορίτσια που ήθελαν να μάθουν τα πάντα για το πώς να κάνουν τα τέλεια beach waves πράγμα που οδήγησε σε αυτό το άρθρο: για να σου δώσω τα φώτα μου μιας και το ζήτησες, εγώ- ο άνθρωπος που ανήκει στην δεν-πιάνουν-τα-χέρια-της κατηγορία!

Πώς να κάνεις beach waves με έναν κώνο

Όπως σου είπα, ο κώνος είναι για μένα το πιο βολικό πράγμα γιατί απλώς τυλίγεις άτακτα τα μαλλιά σου γύρω από αυτόν. Αυτός που αγόρασα εγώ θα τον βρεις ως REMINGTON CI96W1 Silk Ceramic Slim Styling Wand και ιδού καναδυό μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις: τυλίγεις πάντα τα μαλλιά σου ενώ είναι κατά 80% στεγνά και ποτέ εντελώς νωπά γιατί τότε θα φέρεις τα μαλλιά σου σε απευθείας επαφή με ένα θερμαντικό εργαλείο πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη φθορά για τα μαλλιά. Άρα, βήμα ένα τα στεγνώνεις με πιστολάκι και βήμα δύο τυλίγεις τούφες μεσαίου μεγέθους γύρω από τον κώνο. Σημαντική σημείωση: τον κώνο τον κρατάς κάθετα και τυλίγεις προς διαφορετικές κατευθύνσεις κάθε φορά για να βγει το αποτέλεσμα περισσότερο messy- λιγότερο στιλιζαρισμένο. Πριν ξεκινήσεις την διαδικασία φροντίζεις πάντα να έχεις βάλει στα μαλλιά σου ένα προϊόν θερμοπροστασίας και αφού ολοκληρώσεις ψεκάζεις με salt spray και ανοίγεις με τα δάχτυλά σου.

Πώς να κάνεις beach waves χωρίς θερμαντικό εργαλείο

Αν δεν θέλεις να μπλέξεις με όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος. Βεβαίως, εδώ το αποτέλεσμα δεν θα μείνει για πολύ αν έχεις ίσια μαλλιά σαν τα δικά μου. Αλλά τουλάχιστον γίνονται όσο εσύ κοιμάσαι. Τι κάνεις; Πριν πέσεις για ύπνο λούσου και στέγνωσε τα μαλλιά σου σε ποσοστό 80% και πάλι. Έπειτα, ψέκασέ τα με αρκετό salt spray και κάνε 4-5 σφιχτές πλεξίδες ανάλογα και με τον όγκο των μαλλιών σου. Το επόμενο πρωί που θα λύσεις τα μαλλιά σου θα έχουν το τέλειο beachy αποτέλεσμα. Σαν να ξύπνησες μετά από… μια βουτιά στη θάλασσα!

Salt spray: το προϊόν που θα σου χρειαστεί!

Σε κάθε περίπτωση, είτε χρησιμοποιήσεις θερμαντικό εργαλείο είτε κοιμηθείς και ξυπνήσεις με αυτά τα μαλλιά, θα σου χρειαστεί οπωσδήποτε ένα salt spray που θα σου δώσει αυτή την ελαφρώς crunchie υφή που αποκτάς μετά από μια βουτιά στη θάλασσα. Παρακάτω αυτά που έχουν περάσει το test από την πόρτα του σπιτιού μου στο boudoir μου!

Bumble and Bumble Surf Spray, Sephora, €22.36. Είναι το πρώτο προϊόν για beach waves που άνοιξε τον δρόμο για όλα τα υπόλοιπα! Χαρίζει την τέλεια υφή στα μαλλιά σου και περιέχει θαλασσινό αλάτι. Άρα, σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη θάλασσα!

 

IGK Beach Club Volumizing Texture Spray, Sephora, €12.76. Αυτό το salt spray είναι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα αφού έχει σύνθεση από αερόλυμα. Πριν ανοίξεις το google, να σου πω ότι ψεκάζεται περισσότερο σαν λακ και λιγότερο σαν spray εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη διάχυση. Εκτός από beachy υφή χαρίζει και όγκο.

Schwarzkopf Professional OSiS+ Session Label Salt Spray, από €23.50, €11.67. Με ελάχιστο προϊόν έχεις εξασφαλίσει στα μαλλιά σου το αποτέλεσμα που θέλεις. Bonus info: η έκπτωση είναι πάντα ένας πολύ καλός λόγος να επενδύσεις σε ένα προϊόν που ξέρεις ότι κάνει δουλειά!

Eimi Ocean Spritz Spray, Wella. Εκτός του ότι χαρίζει ακριβώς το beachy αποτέλεσμα που θέλεις στα μαλλιά σου, τα προστατεύει και από την ηλιακή ακτινοβολία.

Mermaid Hair No1 Sea Spray, €35.00. Αυτό το προϊόν κλείνει μέσα του την πιο ξεσηκωτική- sexy- τροπική μυρωδιά του καλοκαιριού. Αυτό που αγαπώ περισσότερο κάθε φορά που το φοράω είναι τα κομπλιμέντα που παίρνω για το πόσο υπέροχα μυρίζουν τα μαλλιά μου. Και η αναπόφευκτη ερώτηση που ακολουθεί πάντα: τι είναι!

 

Read More

And More