Η ιστορία μιας αληθινής ομορφιάς που φροντίζει εσένα και τη φύση μαζί

Εδώ και δεκαετίες, γνωρίζουμε για την περιβαλλοντική μόλυνση και την κλιματική αλλαγή, ενώ σχετικά πιο πρόσφατα μάθαμε και για τη βιωσιμότητα. Προσπαθούμε να είμαστε συνεπής στην καθημερινότητα αλλά και στη ρουτίνα περιποίησης. Επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα, με ανακυκλώσιμες συσκευασίες και φυσικές συνθέσεις.

Σκοπός, άλλωστε, είναι να φροντίζουμε εμάς και τη φύση ταυτόχρονα. Και αυτό ακριβώς είναι το moto του Dove, το οποίο –μέσα από ουσιαστικές δράσεις– μας καλεί να εμπιστευτούμε τη φυσική μας ομορφιά, ενώ παράλληλα προστατεύει την ομορφιά της φύσης, συμβάλλοντας έτσι σε έναν θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη.

Αποστολή του Dove είναι να φροντίζει εσένα και τη φύση

Είναι αλληλένδετα, άλλωστε, και το ένα συμπληρώνει το άλλο. Αυτός είναι ο λόγος που εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες προκειμένου να υπενθυμίσει σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά τη δύναμη που κρύβει μέσα της. Και κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό: να την απελευθερώσει από τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς. Εκείνα που παρουσιάζονται καθημερινά στο feed όλων μας.

Ταυτόχρονα, δεν ξεχνά την τεράστια σημασία της βιωσιμότητας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή, με σκοπό να προστατεύσει την ομορφιά της φύσης. Πώς ακριβώς το πετυχαίνει; Το Dove εφαρμόζει πρακτικές που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, των απορριμμάτων αλλά και στην προστασία των ζώων. Και αυτό είναι ένα πλάνο που τοποθετεί τη φύση στην κορυφή.  

Πιστεύει στη χρήση της επιστήμης και όχι των ζώων

Κανόνας 1ος: Κανένα ζώο δεν επιτρέπεται να υποφέρει ή ακόμη και να πεθαίνει στο όνομα της ομορφιάς. Το Dove, για περισσότερα από 40 χρόνια, δεν χρησιμομoποεί ζώα στα πειράματα που πραγματοποιεί για την αξιολόγηση της ασφάλειας των προϊόντων και των συστατικών της. Χρησιμοποιεί εναλλακτικές πρακτικές, τις οποίες φροντίζει να προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η δύναμη της ανακύκλωσης

Στόχος του Dove είναι μέχρι το 2025 να μειώσει τη χρήσης του πλαστικού κατά 50% παγκοσμίως. Προσπαθεί να δημιουργήσει συσκευασίες 100% ανακυκλωμένες* χρησιμοποιώντας εναλλακτικά και καινοτόμα υλικά, ενώ στα αγαπημένα αφρόλουτρα (οι συσκευασίες) είναι ήδη έως και 97% βιοδιασπώμενες.

Η  αναγέννηση της ομορφιάς των φυσικών οικοσυστημάτων

Το Dove γίνεται το πρώτο brand ομορφιάς που θέτει σε ισχύ αποστολή για την προστασία και επαναφορά του οικοσυστήματος. Σε συνεργασία με τον οργανισμό Rimba Collective, οργανώνει την προστασία και αποκατάσταση περίπου 500.000 στρεμμάτων τροπικών δασών, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Με αυτό τον τρόπο δεν προστατεύει μόνο το περιβάλλον, αλλά βελτιώνει ταυτόχρονα και τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων που ζουν σε περιοχές κοντά στα συγκεκριμένα τροπικά δάση. Το Dove παραμένει πιστό στο όραμα του υποστηρίζοντας ότι αν φροντίζουμε το περιβάλλον και τους οργανισμούς που υπάρχουν σε αυτό, διατηρούμε τη φύση πλούσια, υγιή και έτοιμη να μας προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Παραμένει αφοσιωμένο στη δέσμευσή του για μια ομορφιά που φροντίζει, αγαπά και προστατεύει τη φύση και θα συνεχίσει να υιοθετεί βιώσιμες πρακτικές. Είναι ο μοναδικός τρόπος να σωθεί ο πλανήτης και να διασφαλιστεί τόσο το δικό μας μέλλον όσο και των επόμενων γενιών.

Γιατί η αληθινή ομορφιά δεν υφίσταται εάν βλάπτει τη φύση και όσα ζουν, υπάρχουν και αναπνέουν σε αυτή.

*Αφρόλουτρα: 100% ανακυκλωμένη συσκευασία, με εξαίρεση το καπάκι και την ετικέτα.

*Κρέμες σώματος: 100% ανακυκλωμένη συσκευασία, με εξαίρεση μόνο το καπάκι.