Η σειρά περιποίησης που φέρνει ισορροπία στο μικροβίωμα της επιδερμίδας σου

Ισορροπία. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη συγκεκριμένη λέξη; Σταθερότητα και αρμονία, θα πω εγώ. Κι επειδή μια beauty editor συνδέει τα πάντα με το δέρμα, η ισορροπία είναι το βασικό ζητούμενο, ειδικά αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την ξηρότητα στο σώμα. Σε αυτό ακριβώς το σημείο θα μου επιτρέψεις να σου αποκαλύψω κάποια μικρά μυστικά, μιας και η ξηρή επιδερμίδα, οι ερεθισμοί, ο κνησμός και οι κοκκινίλες τα τελευταία χρόνια μού κάνουν παρέα. Όχι καλή. Ανήκω στην κατηγορία των τυχερών όμως. Στο γραφείο, αλλά και στο μπάνιο μου, βρίσκονται προϊόντα κατάλληλα για τη δική μου περίπτωση. 

Τα δοκιμάζω ελπίζοντας πως θα βρω επιτέλους μια σειρά περιποίησης προσώπου και σώματος που θα με απαλλάξει από τα συμπτώματα που προκαλεί η ξηρότητα, χωρίς αναμονή ημερών ή και εβδομάδων αλλά άμεσα, μετά την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Με θεωρείς απαιτητική; Κι όμως, η επιμονή μού έκανε το καλύτερο δώρο και πρόκειται για τη σειρά Balance της Pharmasept. Αποτελείται από πέντε προϊόντα και θέλω να σου αποκαλύψω όλες τις λεπτομέρειες. 

Mια εξειδικευμένη σειρά υγιεινής και περιποίησης κατάλληλη για ξηρή, πολύ ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα. Η σύνθεση των προϊόντων στηρίζεται στην “Τεχνολογία Εξισορρόπησης Δέρματος” της Pharmasept, που δρα ενάντια στην ξηρότητα, αλλά και τον πρεβιοτικό παράγοντα Biolin, που καλύπτει όλες τις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος. Όλα τα προϊόντα της σειράς Balance είναι φιλικά προς το μικροβίωμα. Και πριν προλάβεις να με ρωτήσεις τι είναι το μικροβίωμα και για ποιο λόγο πρέπει να το κρατάς σε ισορροπία, θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως.

Μικροβίωμα

Πρόκειται για πολλούς μικροοργανισμούς που ζουν σε όλο μας το σώμα και το δέρμα και λειτουργούν σαν φύλακες, αφού το προστατεύουν τόσο από τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές επιθέσεις, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύουν την υγιή όψη. Όλα αυτά όμως εφόσον είναι ισορροπημένο και μόνο εμείς μπορούμε να το πετύχουμε, χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα και αποφεύγοντας τις κακές συνήθειες, όπως είναι για παράδειγμα το καυτό νερό στο ντους.

Η σειρά Balance

Αποτελείται από πέντε προϊόντα που θα γίνουν οι πιο πιστοί σου σύντροφοι. Αφρόλουτρο, κρέμα σώματος, roll on, απαλό spray, αλλά και μια σύνθεση κατάλληλη για την ευαίσθητη περιοχή, όλα με με πολύ ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και χωρίς sulfates, σιλικόνες, σαπούνι, αλουμίνιο ή οινόπνευμα. Αλλά και χωρίς ίχνος συντηρητικών. Και συνεχίζω με το καθένα ξεχωριστά. 

Balance Shower Gel

Το πρώτο βήμα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης είναι ο καθαρισμός. Μια εξαιρετικά απαλή σύνθεση, κατάλληλη τόσο για το σώμα όσο και το πρόσωπο, που σημαίνει πως κατά τη διάρκεια του καθημερινού ντους δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις δεύτερο προϊόν καθαρισμού. Χάρη στο ισχυρό μίγμα πρεβιοτικών που περιέχει, φροντίζει το μικροβίωμα και ταυτόχρονα προλαμβάνει τα συμπτώματα που προκαλεί η ξηρότητα, κρατώντας το δέρμα απαλό και υγιές.

Balance Body Cream

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό βήμα, μιας και πρόκειται για την καθημερινή συνήθεια που συμβάλlει στην πλούσια ενυδάτωση. Πρόκειται για μία κρέμα με πλούσια υφή, επίσης κατάλληλη για σώμα και πρόσωπο. Εμπλουτισμένη με φυσικούς γαλακτωματοποιητές, ενυδατικούς και καταπραϋντικούς παράγοντες και χωρίς mineral oil, PEG, σιλικόνη και αλλεργιογόνα, κρατά το δέρμα απαλό προσφέροντας θρέψη και απαλότητα, ενώ ανακουφίζει από συμπτώματα όπως είναι ο κνησμός και οι κοκκινίλες.

Balance Mild Deo Roll-on

Δεν βγαίνεις ποτέ από το σπίτι αν δεν νιώθεις ασφαλής και το πιθανότερο είναι να έχεις πάντα μαζί σου ένα roll on. Κι επειδή γνωρίζεις πόσο ευαίσθητη είναι η περιοχή της μασχάλης, το Balance Mild Deo Roll-on θα σε πείσει ότι η χρήση μετά το ντους είναι αρκετή, μιας και προσφέρει προστασία που διαρκεί 24 ώρες χωρίς να φράζει τους πόρους ή να προκαλεί ερεθισμούς, αφού στη σύνθεσή του δεν περιέχει αλουμίνιο, οινόπνευμα, σιλικόνες και τάλκ. Περιέχει όμως βιταμίνη Ε και Aloe Vera, γνωστά και τα δύο για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες και την αντιοξειδωτική τους δράση.

Balance Intim Gel

Η ευαίσθητη περιοχή χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιείς το προϊόν καθαρισμού σώματος, αλλά αυτό είναι μια συνήθεια που πρέπει να αλλάξεις, αν θες να την προστατεύσεις από τυχόν μικρόβια και να αυξήσεις παράλληλα την ανάπτυξη των ευεργετικών λακτοβάκιλλων. Το Balance Intim Gel έχει καταπραϋντική δράση, χαμηλό ph 4,8 και είναι εμπλουτισμένο με ισχυρό μίγμα πρεβιοτικών, που μειώνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς και αποτρέπει τη δημιουργία φλεγμονών. 

Balance Gentle Spray

Το star product της σειράς. Νερό σε μορφή spray που απλώνεις καθημερινά σε πρόσωπο, σώμα και ντεκολτέ. Χαρίζει έντονη αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης, χάρη στη φυσική του σύνθεση, ενώ εξισορροπεί 100% το μικροβίωμα του δέρματος.