Site icon TLIFE

Jacob Elordi: Ο νέος ambassador του Bleu de Chanel μετά τον Timothee Chalamet

O οίκος Chanel γυρίζει σελίδα, επιλέγοντας τον Jacob Elordi ως το νέο πρόσωπο του αρώματος Chanel Bleu de Chanel, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για το εμβληματικό ανδρικό άρωμα που κυκλοφόρησε το 2010.

Από τον Gaspard Ulliel μέχρι τον Timothée Chalamet, η ιστορία του Bleu de Chanel βασιζόταν πάντα σε έναν χαρισματικό, μυστηριώδη ανδρικό χαρακτήρα, μέσα από μια κινηματογραφική και ποιητική αφήγηση που έχουν σκηνοθετήσεις κατά καιρούς ονόματα όπως οι Martin Scorsese, James Gray και Steve McQueen.

Με τον Elordi, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στην ταινία Frankenstein του Guillermo del Torο, ο τόνος φαίνεται να αλλάζει. Η νέα εποχή υπόσχεται περισσότερη δράση, περισσότερη σαγήνη και μια λιγότερο αυστηρή, πιο σύγχρονη προσέγγιση στην εικόνα του «Bleu de Chanel man». Τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, η καμπάνια του Bleu de Chanel εξερευνά μια συγκεκριμένη ιδέα ελευθερίας: την απεικόνιση ενός άνδρα σε ένα σταυροδρόμι, ο οποίος βρίσκει τη δύναμη και το θάρρος να απελευθερωθεί από τις προσδοκίες των άλλων και να χαράξει τη δική του πορεία.

Οι καμπάνιες άλλοτε είχαν πιο εκφραστικό και άλλοτε πιο εσωστρεφή χαρακτήρα, πάντα όμως γύρω από αυτή την κεντρική αφήγηση αυτοπροσδιορισμού.

«Θέλαμε να συνεχίσουμε να εξερευνούμε το ερώτημα του πώς επιλέγουμε τα πράγματα που έχουν σημασία, με έναν διαφορετικό τρόπο», επισημαίνει ο Thomas du Pré de Saint-Maur, Creative Resources Director της Chanel για τα αρώματα, την ομορφιά, τα ρολόγια και τα κοσμήματα.

Η επιλογή του Jacob Elordi αντικατοπτρίζει επίσης μια διαφορετική αντίληψη για την αρρενωπότητα. Με την επιλογή ενός ηθοποιού που έχει εξελιχθεί σε ένα απροσδόκητα γοητευτικό σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, η Chanel δείχνει να επαναπροσδιορίζει το τι σημαίνει «σύγχρονος άνδρας».

Ο Elordi διαθέτει έντονη σωματική παρουσία και αύρα, ενώ ταυτόχρονα εκπέμπει ευαισθησία και μια πιο χαλαρή, μη σοβαροφανή στάση. «Είναι λίγο σαν το αγόρι της στιγμής», σχολιάζει ο Thomas du Pré de Saint-Maur, αναφερόμενος στον ηθοποιό που πολλοί ήδη θεωρούν πιθανό επόμενο James Bond. Η επιλογή του δεν είναι τυχαία, καθώς ο Elordi δεν είναι ξένος στο σύμπαν της Chanel. Ως στενός συνεργάτης του καλλιτεχνικού διευθυντή Matthieu Blazy, έχει ήδη συνδεθεί με τον οίκο.

Είχε τραβήξει την προσοχή όταν εμφανίστηκε με γυναικείο tweed jacket της Chanel κατά την προώθηση της ταινίας Wuthering Heights, ενώ είχε πρωταγωνιστήσει και σε καμπάνια του εμβληματικού αρώματος Chanel N°5 δίπλα στη Margot Robbie, σε σκηνοθεσία του Ιταλού δημιουργού Luca Guadagnino, γνωστού από το Call Me by Your Name.

Κεντρική photo: Connor Terry / Zuma Press / Profimedia

© 2026 tlife.gr