Καλοκαιρινό, φυσικό μακιγιάζ: βήμα- βήμα πώς θα κάνεις το πιο updated makeup

Το καλοκαιρινό μακιγιάζ είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση: θέλεις να είναι fresh,ελαφρύ, χωρίς να δείχνει βαρετό. Και από την άλλη, το ίδιο μακιγιάζ θέλεις να είναι λαμπερό χωρίς να δείχνει… λιπαρό! Το καλοκαίρι ιδρώνουμε πολύ πιο εύκολα και είναι πολύ πιθανό τη λάμψη από το highlighter σου να την κλέψει η γυαλάδα από τον ιδρώτα.

Εδώ έχουμε μοιραστεί ήδη μαζί σου tips για να μην λιώνει το μακιγιάζ σου στην ζέστη και τώρα ήρθε η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σου το πιο αγαπημένο μας makeup. Κράτησε σημειώσεις και βήματα!

1.Ξεκίνησε με μια ενυδατική βάση

Το 50% ενός λαμπερού μακιγιάζ είναι το σωστό skincare. Αφού ολοκληρώσεις το skincare σου, λοιπόν, και βάλεις την αντηλιακή σου, πέρασε το πρόσωπό σου με ένα spray ενυδάτωσης και λάμψης. Τα προϊόντα που θα βάλεις μετά θα κάνουν καλύτερο blending, θα αφομοιωθούν καλύτερα και το αποτέλεσμα θα δείχνει σχεδόν υγρό, όπως είναι το ζητούμενο. Εκεί έξω θα βρεις πολλά προϊόντα αλλά ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι το Fix+ Magic Radiance της MAC (€25.50) που δίνει μια τέλεια λάμψη. Το ίδιο προϊόν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως τελευταίο step.

2.Κάνε το μισό καμουφλάρισμα με το concealer

Το full coverage που κρύβει την επιδερμίδα μας και δημιουργεί ένα ψεύτικο εφέ είναι ένα μακιγιάζ με καθόλου σύγχρονη προσέγγιση. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις το concealer κάτω από τα μάτια σου, τα πλαϊνά της μύτης και των χειλιών (ρινοπαρειακές) και ανάμαμεσα στα φρύδια. Έπειτα, σβήσε το concealer είτε με ένα πινέλο είτε με τα δάχτυλά σου. Το Brightening Concealer Άγριο Τριαντάφυλλο, Korres θα δώσει ένα ωραίο φως στο πρόσωπό σου.

3.Προτίμησε μια ελαφριά CC από ένα βαρύ foundation

Η Violette, η αγαπημένη μας Γαλλίδα makeup artist, μας έχει δώσει ένα πολύ ωραίο tip: αν θέλεις το μακιγιάζ σου να δείχνει απόλυτα φυσικό ακολούθησε το μυστικό των Γαλλίδων οι οποίες δεν βάζουν foundation στη μύτη τους έτσι ώστε να “μπερδεύουν” και να δίνουν την εντύπωση μια φυσικά λαμπερής επιδερμίδας που είναι αμακιγιάριστη. Εναλλακτικά, μπορείς να επενδύσεις σε μια λαμπερή CC cream που δίνει ένα ωραίο, ημιδιάφανο αποτέλεσμα, όπως η CC Cream της Erborian (€30.06). Για ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα, ζέστανε λίγη ποσότητα ανάμεσα στις παλάμες σου και άπλωσέ την σε όλο το πρόσωπο.

4.Βάλε το bronzer και σαν σκιά

Το καλοκαίρι και το bronzer πάνε μαζί! Για να ζεστάνεις το πρόσωπό σου, χρησιμοποίησε ένα bronzer και άπλωσέ το με τρόπο ώστε να σχηματίζονται δύο “3” από τη μια και από την άλλη μεριά του προσώπου. Χρησιμοποίησε και το ίδιο bronzer και σαν σκιά για να δώσεις ένα ωραίο βάθος στα μάτια και να είναι όσο μακιγιαρισμένη πρέπει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα κρεμώδες bronzer αλλά αυτό σε μορφή πούδρας θα σε βοηθήσει και με τη λιπαρότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Ένα bronzer- πασπαρτού που ταιριάζει στους περισσότερους τόνους είναι το διάσημο Bahama Mama της The Balm (€17.99) από την Make Me Up. Βασικό tip: μην ξεχάσεις να τινάξεις το πινέλο σου ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα.

5.Τόνισε με υγρό highlighter τα σωστά σημεία

Βάλε λίγη ποσότητα highlighter ανάμεσα στα δάχτυλά σου, ζέστανε την ποσότητα και τοποθέτησέ την στα σωστά σημεία. Αυτά είναι ψηλά στα ζυγωματικά, στο V των χειλιών, στην κορυφή της μύτης, ενώ ένα άλλο σημείο που μας αρέσει πολύ είναι και οι εσωτερικές γωνίες των ματιών. Το Ignite Liquified Light Highlighter της Becca (€41.50) είναι best seller ενώ εκτός από το πρόσωπο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στο σώμα.

7.Προτίμησε τις κρεμώδεις υφές στα ρουζ

Σε αντίθεση με την πούδρα, το ρουζ μας το προτιμάμε κρεμώδες γιατί γίνεται πιο εύκολα ένα με την επιδερμίδα και δίνει αυτό το εφέ του φυσικού αναψοκοκκινίσματος που μας αρέσει πολύ. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις εδώ είναι να χτίζεις σταδιακά το αποτέλεσμα (είναι καλύτερο να πρέπει να προσθέσεις παρά να χρειαστεί να αφαιρέσεις) κι επίσης να δουλέψεις πολύ καλά το ρουζ μέχρι να γίνει ένα με την επιδερμίδα. Ρουζ σε κρεμώδη υφή Teint Lumière Crème Rosé, Galenic, €24.40.

8. …Και τα balm με χρώμα για τα χείλη

Κινήσου στην ίδια λογική της φυσικότητας και για τα χείλη σου! Προτίμησε ένα ενυδατικό balm με χρώμα που θα τα ενυδατώσει και θα τους χαρίσει αυτή την τέλεια λάμψη και έχε το στην τσάντα σου ώστε να το ανανεώνεις με κάθε ευκαιρία. Επίσης, με ένα τέτοιο προϊόν που ταιριάζει περισσότερο στη λογική του καλοκαιριού δεν θα έχεις την έννοια να έχεις ένα προϊόν που να είναι πάντα στην εντέλεια. Το Instant Light Natural Lip Balm Perfector, απόχρωση 02 Coral της Clarins (€17.42) μας αρέσει πολύ και πρόκειται για ένα προϊόν- πασπαρτού που ταιριάζει σε όλες.

9.Το πολυχρηστικό μολύβι φρυδιών

Last but not least: τα παχιά φρύδια είναι δείγμα νεότητας. Γέμισέ τα και χτένισέ τα ανοδικά και χρησιμοποίησε το ίδιο προϊόν για να σχηματίσεις και μικρές φακίδες στο πρόσωπό σου που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη φυσική σου όψη. Για κάθε τελίτσα που σχηματίζεις μην ξεχνάς να σβήνεις με τα δάχτυλά σου. Το Brow Contour Pro 4-IN-1 Pen της Benefit (€18.50) έχει πολλές αποχρώσεις για να έχεις το φυσικό αποτέλεσμα που θες.

 

Read More

And More