Λεμφικό μασάζ με gua sha: Βήμα-βήμα οδηγός για φυσική αποτοξίνωση και τόνωση της επιδερμίδας

Αν αγαπάς τα self-care rituals, τότε σίγουρα έχεις ακούσει για το λεμφικό μασάζ σώματος με Gua Sha. Ίσως να το έχεις δοκιμάσει ήδη στο πρόσωπο και να απολαμβάνεις τη λάμψη που σου χαρίζει.

Ήρθε όμως η ώρα να πας ένα βήμα παραπέρα και να δώσεις και στο σώμα σου την προσοχή και τη φροντίδα που του αξίζει.

Το λεμφικό μασάζ με Gua Sha είναι ένας φυσικός τρόπος αποτοξίνωσης και ευεξίας, που βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών, την ενεργοποίηση της κυκλοφορίας και τη μείωση του πρηξίματος.

Και επειδή σίγουρα σε απασχολεί και όψη της επιδερμίδας σου, αποτελεί μια εξαιρετική μέθοδο για την τόνωση και την ανάκτηση της σφριγηλότητας.

Αν δεν έχεις ιδέα από πού να ξεκινήσεις, no worries. Ετοίμασα για σένα έναν απλό οδηγό για να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι.

Τι θα χρειαστείς;

  • Gua Sha σώματος (ιδανικά σε σχήμα με κυματιστές άκρες για μεγάλες επιφάνειες)
  • Λάδι σώματος ή ενυδατικό dry oil (ώστε να γλιστράει απαλά η πέτρα)
  • Καθαρό δέρμα
  • 10-15 λεπτά μόνο για εσένα

polina kovaleva, pexels

 

Βήμα 1: Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσεις, βεβαιώσου ότι το δέρμα σου είναι καθαρό και ενυδατωμένο. Εφάρμοσε το αγαπημένο σου λάδι σώματος. Nα θυμάσαι πως η καλύτερη στιγμή για μασάζ είναι μετά το ντους, όταν οι πόροι είναι ανοιχτοί και το σώμα ζεστό.

Βήμα 2: Ξεκίνα από τα πόδια

Πάρε το εργαλείο Gua Sha σου και ξεκίνα από τους αστραγάλους, ανεβαίνοντας προς τα πάνω με ήπιες αλλά σταθερές κινήσεις. Πίεσε απαλά αλλά σταθερά, πάντα με φορά προς την καρδιά κάνοντας 5-10 επαναλήψεις σε κάθε περιοχή. Δούλεψε από μέσα προς τα έξω και από κάτω προς τα πάνω. Το λεμφικό σύστημα δεν έχει «αντλία», οπότε χρειάζεται εσένα για να κινητοποιηθεί!

Βήμα 3: Μηροί και γλουτοί

Σε αυτά τα σημεία πρέπει να βάλεις περισσότερη δύναμη. Η περιοχή έχει πιο παχύ δέρμα, άρα μπορείς να πιέσεις ευκολότερα. Χρησιμοποίησε την κυματιστή πλευρά του Gua Sha για καλύτερη επαφή ξεκινώντας από το γόνατο και ανεβαίνοντας προς τον γλουτό.

Στην περιοχή των γλουτών συγκεκριμένα, κάνε ανοδικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Αν νιώθεις πως η περιοχή «κρατάει υγρά» ή δείχνει πιο πρησμένη, επικεντρώσου εκεί λίγο παραπάνω.

Βήμα 4: Κοιλιά και μέση

Η περιοχή της κοιλιάς είναι πιο ευαίσθητη, γι’ αυτό εδώ απαιτούνται πιο απαλές και κυκλικές κινήσεις.

Κάνε κύκλους δεξιόστροφα (σύμφωνα με την φορά του πεπτικού συστήματος). Μπορείς επίσης να κάνεις και ήπιες ανοδικές κινήσεις προς το στήθος. Αυτό το βήμα βοηθά στην πέψη και στην απομάκρυνση της κατακράτησης υγρών στην κοιλιακή χώρα για να απαλλαγείς από αυτό το ενοχλητικό φούσκωμα που σε απασχολεί.

Βήμα 5: Χέρια και μπράτσα

Τα χέρια δε λείπουν από την εξίσωση. Ξεκίνα το μασάζ από τους καρπούς και ανέβα προς τους ώμους. Κάνε κινήσεις από τον αγκώνα προς τον ώμο, πάντα με φορά προς την καρδιά. Μπορείς να δώσεις έμφαση και στο πίσω μέρος του μπράτσου, ειδικά αν νιώθεις «βαρύτητα» εκεί.

Βήμα 6: Ολοκλήρωση μασάζ και καθαρισμός

Όταν τελειώσεις με το μασάζ, καθάρισε το εργαλείο σου με ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι. Φρόντισε να το αποθηκεύεις σε καθαρό μέρος, ιδανικά σε μια θήκη. Μην ξεχάσεις να πιείς και λίγο νερό. Το λεμφικό μασάζ βοηθά στην αποτοξίνωση, οπότε ενυδάτωσε τον οργανισμό σου για καλύτερο αποτέλεσμα.

Πόσο συχνά μπορείς να το κάνεις;

Δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα είναι ιδανικές για να δεις αποτελέσματα. Αν όμως έχεις χρόνο και διάθεση, μπορείς και καθημερινά, αρκεί να ακούς το σώμα σου.

  • Λείανση της επιδερμίδας
  • Μείωση της κατακράτησης υγρών
  • Αίσθηση ευεξίας και αποσυμφόρησης
  • Ενίσχυση της λεμφικής κυκλοφορίας
  • Ανακούφιση από πρηξίματα

Το λεμφικό μασάζ με Gua Sha είναι μια ιεροτελεστία φροντίδας που ενώνει σώμα και πνεύμα. Και το καλύτερο; Είναι εύκολο, οικονομικό και μπορείς να το κάνεις όπου κι αν βρίσκεσαι. Οπότε, βάλε λίγη μουσική, άναψε ένα κεράκι και αφιέρωσε λίγα λεπτά στον εαυτό σου.

Φωτογραφίες, @istock.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164