Μαγικό συστατικό: αλόη! 10 προϊόντα που έχεις ανάγκη το καλοκαίρι!

Υπάρχουν καλλυντικά εκεί έξω που στηρίζουν την σύνθεσή τους σε ένα βασικό φυσικό συστατικό. Το πιο διάσημο από αυτά για καλοκαίρι είναι η καρύδα. Το δεύτερο αμέσως πιο διάσημο που έχεις, όμως, πολύ περισσότερο ανάγκη από την τροπική μυρωδιά της καρύδας είναι η αλόη.

Η αλόη είναι ίσως το πιο ανακουφιστικό συστατικό που μπορεί να αγγίξει την επιδερμίδα σου τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά όταν έχεις μόλις επιστρέψει από την θάλασσα και έχεις ανάγκη κάτι να σε δροσίσει. Ιδανικά, θα ήταν να κουβαλούσες μαζί σου μια γλάστρα με αλόη, να την κόβεις και να απλώσεις το παχύρρευστο υγρό που βγαίνει από το φύλλο απευθείας στην επιδερμίδα σου. Όμως, επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, η κοσμετολογία έχει φροντίσει να καλύψει το gap κλείνοντας το μαγικό και σούπερ επουλωτικό- ενυδατικό- καταπραϋντικό συστατικό στα καλλυντικά μας. Παρακάτω σου έχουμε μια λίστα με τα δέκα αγαπημένα μας!

Spray προσώπου με αλόη, Mario Badescu, €11.75 beauty-hall.gr. Σπρέι προσώπου πλούσιο σε βιταμίνες, με βότανα και ροδόνερο που ανανεώνουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα στη στιγμή. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πάνω από την κρέμα σου, πάνω από το μακιγιάζ σου και φυσικά να το έχεις μαζί σου στην παραλία για να ανακουφίζεις την επιδερμίδα σου από το κάψιμο που προκαλεί ο ήλιος. Αγαπημένο tip: επιστρέφοντας από την παραλία τοποθέτησέ το στο ψυγείο για extra πόντους δροσιάς!

Mask sheet με αλόη, Tony Moly, €4.50, Sephora. Αγαπάμε αυτή τη μάσκα γιατί μας χαρίζει instant ενυδάτωση μετά την παραλία αλλά και όποτε η επιδερμίδα μας το έχει ανάγκη. Επίσης, την αγαπάμε γιατί κοστίζει ελάχιστα και πιάνει εξίσου ελάχιστο χώρο στις βαλίτσες μας έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις μάσκες μας από όποιο σημείο της Ελλάδας (ή και της γης) αν βρισκόμαστε!

After sun milk Tiare Spray με αλόη, Hei Poa, €13.80. Αυτό το after sun σε μορφή milk θα το αγαπήσεις γιατί συνδυάζει όλες τις ανακουφιστικές και επανορθωτικές ιδιότητες της αλόης με την υπέροχη και super τροπική μυρωδιά tiare.

Calendula & aloe soothing hydration mask, Keihl’s, €45.37. Αυτή η μάσκα είναι σε μορφή gel που σημαίνει δύο πράγματα: αν μπει στο ψυγείο γίνεται έξτρα δροσιστική και αν έχεις λιπαρή αλλά αφυδατωμένη επιδερμίδα (ειδικά τότε!) θα την λατρέψεις!

Αποσμητικό σε μορφή spray και roll-on Pear & Aloe, Dove, €4.02. Η επιδερμίδα της μασχάλης είναι αρκετά ταλαιπωρημένη κυρίως λόγω του εντατικού ξυρίσματος. Και ειδικά οι μελαχρινές ξέρουμε ότι θα χρειαστεί να το κάνουμε ακόμη και δύο φορές την ημέρα! Το συγκεκριμένο αποσμητικό περιέχει το καταπραϋντικό συστατικό αλόη αλλά και 1/4 ενυδατική κρέμα για τέλεια φροντίδα στην περιοχή!

Juliette Armand Elements 07 Aloe Vera Serum, €19.89, beauty-hall.gr. Ορός με συμπυκνωμένο εκχύλισμα πράσινης αλόης σε υψηλή περιεκτικότητα, με έντονη καλμαντική και ενυδατική δράση. Είναι ιδανικό όχι μόνο για μετά την έκθεσή σου στον ήλιο αλλά και αν η επιδερμίδα σου έχει σημάδια και ατέλειες καθώς η αλόη έχει και επανορθωτική και επουλωτική δράση.

Μάσκα χεριών- γάντια εμποτισμένα με αλόη, Sephora, €4.00. ΄Τους καλοκαιρινούς μήνες δεν αφυδατώνονται και δεν ταλαιπωρούνται μόνο το σώμα και το πρόσωπό μας από τον ήλιο. Δώσε ιδιαίτερη σημασία σε παραμελημένες ζώνες όπως τα χέρια σου. Plus: μια ωραία διαδικασία pampering που μπορείς να κάνεις στο νησί!

Aloe Multi- usage soothing gel, The Body Shop, €18.00. Θα στο πω όσο πιο απλά γίνεται: μην κλείσεις βαλίτσα για διακοπές αν δεν πάρεις μαζί σου αυτό το πολυχρηστικό gel για το πρόσωπο και το σώμα. Περιέχει 90% gel από αλόη βέρα, η οποία θρέφει, καταπραϋνει και προσφέρει μια αίσθηση φρεσκάδας, διατηρώντας όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού. Bonus: δεν περιέχει άρωμα, οινόπνευμα και χρωστικές, γι’ αυτό και είναι κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Μαντηλάκια καθαρισμού για το πρόσωπο και τα χέρια με αλόη, dr. organic, €4.45. Δεν είναι αποκλειστικά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Μπορείς να τα έχεις στην τσάντα σου και να τα χρησιμοποιείς καθόλη την διάρκεια της ημέρας για να δροσίσεις την επιδερμίδα σου, να την ανακουφίσεις και να την προστατεύσεις χάρη και στην αντιοξειδωτική δράση που έχει η αλόη!

Asap cleansing gel με αλόη, €35.00. Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες προτίμησε ένα καθαριστικό gel για το πρόσωπό σου που να περιέχει αυτό το μαγικό συστατικό. Έτσι, θα φροντίζεις την ενυδάτωση και την “ηρεμία” του προσώπου σου από το πλύσιμο κιόλας. Plus: δεν θα έχεις να αντιμετωπίσεις αυτή την δύσκολη αίσθηση τραβήγματος που ειδικά όταν το πρόσωπό σου είναι ταλαιπωρημένο από τον ήλιο, γίνεται ακόμη πιο έντονη!

Read More

And More