Σκιά: το νέο κραγιόν!

7 κρεμώδεις σκιές που φοριούνται τόσο εύκολα όσο το κραγιόν!

Για πολλά χρόνια όλες εμείς που είχαμε μηδενικό ταλέντο σε σχέση με το μακιγιάζ επενδύαμε στα κραγιόν και όταν θέλαμε να δείχνουμε ότι κάτι έχουμε κάνει, φορούσαμε ένα ένα κόκκινο κραγιόν. Αλλά να που πλέον το κόκκινο κραγιόν δεν έχει κανέναν νόημα αν φοράς τη μάσκα (κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τι φοράς κάτω από αυτή πέρα από εσένα την ίδια) και αναπόφευκτα πλέον το focus έχει περάσει στα μάτια και τις σκιές. Και η αλλαγή αυτή έγινε τόσο απότομα ώστε δεν είχαμε αρκετό χρόνο προκειμένου να αναπτύξουμε κάποια skills σε σχέση με την εφαρμογή της σκιάς.

Το κενό αυτό έρχονται να καλύψουν οι κρεμώδεις σκιές οι οποίες απλώνονται τόσο εύκολα στο κινητό σου βλέφαρο όσο το κραγιόν στα χείλη σου. Παρακάτω επιλέξαμε τις πιο αγαπημένες μας αποχρώσεις που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα αλλά τα χρώματα είναι πιο ήπια και συμβατά με ότι έχουμε συνηθίσει αν φοράμε περισσότερο. Ή, τουλάχιστον, με ότι θα μας έκανε να νιώθουμε πιο άνετα όλες εμάς που δεν κάνουμε και πολύ μακιγιάζ στο πρόσωπό μας. Ένα step τη φορά, λοιπόν!

Ombre Premiere Laque, απόχρωση Dessert Wind, Chanel. Οι συγκεκριμένες σκιές του οίκου Chanel είναι από τις πιο αγαπημένες μας και για την ένταση του χρώματος και για την γυαλάδα που αφήνουν στο κινητό βλέφαρο. Η Lucia Picca δίνει δύο βασικές συμβουλές για τη χρήση τους: άπλωσε την σκιά με το απλικατέρ απευθείας πάνω στο κινητό βλέφαρο και έπειτα δούλεψέ την με το δάχτυλό σου ή το πινέλο. Αν θέλεις μεγαλύτερη ένταση στο αποτέλεσμα πρόσθεσε ένα δεύτερο στρώμα αφού στέγνωσει εντελώς το πρώτο.

Long-wear Cream Shadow Stick, απόχρωση Truffle Bronze, Bobbi Brown, €33.15. Με μια αγορά έχεις δύο διαφορετικές επιλογές οι οποίες είναι συμπληρωματικές μεταξύ τους: μπορείς να φορέσεις την καθεμία μόνο της (πιο απαλή ή πιο σκούρα) ανάλογα με την ένταση του αποτελέσματος που θες ή μπορείς να φορέσεις και τις δύο μαζί, την πιο ανοιχτόχρωμη στην εσωτερική, την πιο σκούρα στην εξωτερική και στο κέντρο του βλεφάρου blending.

 

Pro Longwear Pot, απόχρωση Bare Study, MAC, €26.00. Αυτή είναι μια απόχρωση που χρησιμοποιείται πολύ εντατικά στα backstage των fashion shows. Αυτή η κρεμώδης σκιά είναι ιδανική για ένα nude makeup αλλά και αν θέλεις να απορροφήσεις την λιπαρότητα από το κινητό βλέφαρο.

Caviar Stick Eye Color, απόχρωση Nude Rose, Laura Mercier, €30.15. Αυτή η κρεμώδης σκιά ματιών έχει τέτοια άκρη ώστε να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις μια μεγάλη επιφάνεια όπως το κινητό βλέφαρο ή για να υπογραμμίσεις απλά την ρίζα του κάτω βλεφάρου. Ή… και τα δύο! Γράφει τέλεια έτσι κι αλλιώς!

The Balm Lid-Quid, απόχρωση Strawberry, Make Me Up, €14.50. Το Clean beauty brand πολύ πρόσφατα δημιούργησε αυτή τη συλλογή με τις υγρές σκιές που με μια πρώτη ανάγνωση μοιάζουν με lipgloss. Και όμως, πρόκειται για σκιές σε creamy μορφή που θα βρεις σε πολλές αποχρώσεις αλλά αυτή εδώ είναι από τις αγαπημένες μας, ειδικά αν ψάχνεις κάτι που να μην είναι γήινο αλλά την ίδια στιγμή να ταιριάζει σε όλες!

 

Eye Tint Liquid Eye shadow, απόχρωση Sinenna, Armani, €31.42. Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει στις συγκεκριμένες σκιές του οίκου Armani είναι ότι ενώ γράφουν έντονα στο κινητό βλέφαρο στην πραγματικότητα αισθάνεσαι σαν να μην φοράς τίποτα στα βλέφαρά σου. Απίστευτα άνετη αίσθηση.

Volcanic Mineral Twist Eyeshadow, απόχρωση Mettalic Lilac, Korres, €10.90. Πολύ πρακτική και εύκολη στην εφαρμογή της με την πιο τέλεια λιλά απόχρωση που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Θα νιώσεις τόσο άνετα με το αποτέλεσμα που θα δεις στον καθρέφτη σου ώστε θα αισθανθείς ότι φοράς κάποιο γήινο χρώμα.

 


 

Read More

And More