Cream vs Powder blush για να επιλέξεις εκείνο που θα πάρει την θέση στο νεσεσέρ σου

Το blush είναι το προϊόν μακιγιάζ που επιλέγεις με ιδιαίτερη ευκολία και χωρίς να το μελετήσεις ιδιαίτερα. Πρέπει να ομολογήσω πως οι make up artists τονίζουν πως κάνεις μεγάλο λάθος μιας και πρόκειται για τη φόρμουλα που μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρο το πρόσωπο. Τόσο η υφή του, όσο και ο τρόπος εφαρμογής, η απόχρωση αλλά και το σωστό πινέλο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MAKEUP BY MARIO (@makeupbymario)

Ακόμη κι αν δεν δημιουργείς full make up looks καθημερινά, οι experts επιμένουν πως επιβάλλεται να απλώνεις στα ζυγωματικά σου έστω και μια υποψία χρώματος ώστε η όψη σου να αποκτήσει ένα υγιές και φυσικά αναψοκοκκινισμένο φινίρισμα. Το blush μπορείς να το βρεις σε μορφή κρέμας αλλά και της κλασικής πούδρας. Το μεν το εφαρμόζεις με τα δάχτυλα και το δε με ένα μεσαίο πινέλο. Ποιο είναι όμως κατάλληλο για εσένα; 

Αυτό έχει να κάνει με τις συνήθειες αλλά και το μακιγιάζ που συνηθίσεις να υιοθετείς. Αν αγαπάς το no make up look σαφέστατα χρειάζεσαι ένα κρεμώδες προϊόν. Αν πάλι απλώνεις φον ντε τεν και φιξάρεις με πούδρα τότε απλώνεις ένα κλασικό blush με το κατάλληλο πινέλο. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Cream blush: Η πλούσια υφή του περιέχει ενυδατικά συστατικά και αυτό σημαίνει πως είναι τέλειο για ξηρές επιδερμίδες αφού χαρίζει μια διακριτική λάμψη και δροσερή όψη. Παράλληλα είναι ότι καλύτερο για τις ημέρες που το δέρμα είναι θαμπό και άτονο και θέλεις να αποφύγεις τη χρήση highlighter. Αν προτιμάς το natural ή no makeup make up look το cream blush είναι εκείνο που θα σου το χαρίσει με μια μόνο κίνηση. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jillian Dempsey (@jilliandempsey)

Powder: Τα ματ αλλά κι εκείνα που έχουν απαλό ιριδισμό είναι τέλεια για εσένα που ταλαιπωρείσαι με την λιπαρότητα, τις ανεπιθύμητες γυαλάδες και τους ανοιχτούς πόρους. Μπορείς να δοκιμάσεις την πιο τρυφερή velvet εκδοχή που απλώνεται εύκολα και χαρίζει απίθανο φινίρισμα που δεν τονίζει τις ατέλειες. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για contouring που σημαίνει πως ανάλογα με τον τρόπο εφαρμογής είναι το κατάλληλο προϊόν για να τονίσεις τις γωνίες του προσώπου και να δημιουργήσεις διαφορετικά εφέ. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adir Abergel (@hairbyadir)

Οι make up artists προτείνουν να συνδυάσεις τις δύο φόρμουλες, αν θέλεις μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια. 

Τρόπος εφαρμογής 

Αν επιλέξεις cream blush σε μορφή stick μπορείς να το απλώσεις απευθείας και στη συνέχεια να κάνεις τυχόν διορθώσεις με τα δάχτυλα ή με το ειδικό σφουγγαράκι. Σε περίπτωση έξτρα λάθους, μην το αφαιρέσεις, μπορείς να απλώσεις στο beauty blender μικρή ποσότητα φον ντε τεν και να το διορθώσεις.  Απλά φρόντισε να υπάρχει φως στο χώρο ώστε να μην το παρακάνεις με την ποσότητα.  

Στην περίπτωση το powder blush το σωστό είναι να χρησιμοποιήσεις προηγουμένως primer ώστε να παραμείνει στη θέση του μέχρι να κάνεις ντεμακιγιάζ. Καλό είναι επίσης να έχεις δύο πινέλα, ένα για την εφαρμογή και ένα για το blending στη συνέχεια. Και τα δύο πρέπει να είναι από φυσική τρίχα και πολύ απαλά. 

Pro tip: Το cream blush είναι κατάλληλο για το πρωί ενώ το powder για τις βραδινές και επίσημες εμφανίσεις. 

 

 

Read More

And More