Nude κραγιόν: Tips και 5 προϊόντα για να επιλέξεις

Nude lips σημαίνει “γυμνά χείλη” και είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις τα τελευταία, αρκετά, χρόνια. Πρόκειται για το απόλυτα φυσικό φινίρισμα που αγαπούν οι celebrities με πρώτη στην λίστα την Jennifer Lopez που δεν αποχωρίζονται ποτέ το nude κραγιόν ή lip gloss. 

Instagram: @jlo

Σύμφωνα με τους ειδικούς άλλωστε δύο είναι οι αποχρώσεις κραγιόν που πρέπει να υπάρχουν στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας: Το κλασικό και αιώνιο κόκκινο και το iconic nude. Εκείνο που ταιριάζει σε όλες τις ώρες της ημέρας, περιστάσεις και εποχές. Κι αν πιστεύεις ότι δεν κολακεύει τη μαυρισμένη σου όψη κάνεις λάθος. Μπορεί να μην δημιουργεί αντίθεση, χαρίζει όμως μια “ήσυχη” και κομψή πινελιά στο look σου. 

Instagram: @patrickta

Το nude κραγιόν μπορείς να το συνδυάσεις με smokey eye σε γήινες αποχρώσεις ή με το αγαπημένο no make up makeup. Αρκεί να βρεις εκείνο που ταιριάζει στον τόνο της δικής σου επιδερμίδας και να μην ξεχάσεις το περίγραμμα στα χείλη, που είναι απαραίτητο ώστε να αναδειχθεί η nude απόχρωση με τον καλύτερο τρόπο. 

Instagram: @nikkie_makeup

Πώς θα επιλέξεις τη σωστή nude απόχρωση

  • Μόνο η δοκιμή θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποιο είναι εκείνο που αποκτά τη σωστή απόχρωση στα χείλη σου. Παράλληλα όμως οι make up artists αποκαλύπτουν ένα μικρό μυστικό που θα σε βοηθήσει πολύ: Αν έχεις σκούρα επιδερμίδα καλό είναι να αποφύγεις τα παστέλ χρώματα με ροδακινί ή ροζ υποτόνους. Είναι αυτοί που ταιριάζουν περισσότερο στις ανοιχτές και μεσαίες επιδερμίδες. 

Instagram: @khloekardashian

Expert Tips

  • Το nude χρώμα στα χείλη τονίζει ακόμη και την παραμικρή ατέλεια και αυτό σημαίνει πως πρέπει να τα περιποιηθείς σωστά προηγουμένως. Η απολέπιση και η σωστή ενυδάτωση είναι τα δύο βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.
  • Μην απλώνεις φον ντε τεν ή κονσίλερ ως βάση, το μόνο που θα πετύχεις είναι να αλλοιώσεις χρώμα του κραγιόν το οποίο είναι σίγουρο πως χάρη στην τεχνολογία του δεν φεύγει εύκολα ή γρήγορα. 
  • Το nude κραγιόν με κίτρινο υποτόνο αφήνει ένα εφέ που θυμίζει κονσίλερ και δεν κολακεύει καμία γυναίκα. Σε περίπτωση που το έχεις ήδη στο νεσεσέρ σου μπορείς να το συνδυάσεις με ένα πιο έντονο χρώμα που θα εφαρμόσεις αμέσως μετά με ένα μικρό πινέλο. 
  • Αν θέλεις να δείχνει άψογο το nude χρώμα χρησιμοποίησε ένα color correct στις γωνίες των χειλιών σου. Στα σημεία που υπάρχουν τυχόν ατέλειες άπλωσε το “μαγικό” προϊόν σε πορτοκαλί ή κίτρινη απόχρωση που θα διορθώσει την περιοχή με μία μόνο κίνηση. 
  • Μικρή ποσότητα highlighter στο κέντρο ακριβώς το άνω χείλους,  θα αναδείξει το nude look με τον ωραιότερο τρόπο. Είναι το τρικ των make up artists για έξτρα λάμψη και ένα εφέ που κάνει τα χείλη να δείχνουν πιο πλούσια. 

Κι αν είσαι έτοιμη να αποκτήσεις το νέο σου nude κραγιόν, δες στη συνέχεια 5 αγαπημένα. 

Chanel Rouge Coco Flash, Boy 

Dior Dior Addict Refillable Shine Lipstick, 100 Nude Look 

Max Factor Colour Elixir Lipstick, 005 Simply Nude 

Erre Due Full Color Lipstick, 435 Lover Mugger

Charlotte Tilbury K.I.S.S.I.N.G. Satin Finish Lipstick, Yes Honey

 

Read More

And More