Pinpoint powdering: η makeup artist της Hailey Bieber μόλις μας έπεισε να αγοράσουμε loose powder

Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στην λαμπερή επιδερμίδα και στην επιδερμίδα που δείχνει λιπαρή ή ιδρωμένη. Η makeup artist της Hailey Bieber, Nikki DeRoest με την πιο λαμπερή επιδερμίδα που θα βρεις στο instagram (αξίζει να την ακολουθήσεις εδώ) δεν έχει ξεπεράσει ποτέ αυτή τη λεπτή γραμμή. Και επαναλαμβάνω: η λάμψη που έχει το πρόσωπό της είναι εμφανής ακόμη και από άλλο πλανήτη. 

Το πολύ καλό νέο για όλες εμάς που θέλουμε να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα είναι ότι μόλις αποκάλυψε το μυστικό της και μάντεψε! Στις γυαλάδες όσο σημαντικό ρόλο παίζει το highlighter και οι λάμψεις που θα βάλεις, άλλο τόσο σημαντικό ρόλο παίζει και η πούδρα. Σύμφωνα με την Nikki DeRoest θα χρειαστείς οπωσδήποτε μια loose powder (είναι η πούδρα σε μορφή σκόνης και κυκλοφορεί είτε σε λευκό χρώμα αλλά βγαίνει διάφανη είτε σε κίτρινο. Λέγεται banana powder και έχει ένα πιο ζεστό αποτέλεσμα) και ένα πινέλο blending αλλά για τα μάτια (θα το αναγνωρίσεις εύκολα γιατί είναι μακρύ, τρίχινο και αρκετά fluffy). Αυτά τα δύο, λοιπόν, θα σε βοηθήσουν να υιοθετήσεις την τεχνική pinpoint powdering που, ουσιαστικά, αυτό που κάνει είναι να δίνει μια ελαφριά ματ όψη σε πολύ συγκεκριμένα σημεία, σε εκείνα που αν γυαλίζουν κινδυνεύεις να δείχνεις λιπαρή. 

Pinpoint powdering: πώς να το κάνεις βήμα- βήμα

Η συγκεκριμένη τεχνική μπαίνει ως τελευταίο step στο μακιγιάζ σου και αφού έχεις ολοκληρώσει με όλα τα υπόλοιπα, προκειμένου να οριοθετήσεις που ακριβώς θέλεις να εμφανίζονται οι γυαλάδες σου ελαχιστοποιώντας τη λάμψη στο υπόλοιπο πρόσωπο. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ότι οι γυαλάδες κολακεύουν συνήθως ψηλά στα ζυγωματικά, την κορυφή της μύτης, κάτω από τα φρύδια και πως στο κέντρο του προσώπου (ιδίως στο μέτωπο και το πηγούνι), οι γυαλάδες μας κάνουν να δείχνουν περισσότερο… λιπαρές παρά λαμπερές. 

Αυτό που κάνουμε, λοιπόν, σύμφωνα με την τεχνική της Nikki DeRoest είναι να πάρουμε μια πούδρα σε μορφή σκόνης και ένα πινέλο blending ματιών και να περάσουμε τοπικά με πούδρα πολύ συγκεκριμένα σημεία. Αυτά είναι το κέντρο του μετώπου μέχρι το μεσόφρυο, τα πλαϊνά της μύτης, οι ρινοπαριακές και το πηγούνι: “Είναι μια τεχνική που χτίζω σιγά- σιγά και επιστρέφω σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου”, λέει η Nikki DeRoest. 

Επίσης, η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι μια περιοχή που αν δείχνει πολύ λαμπερή μας κάνει να δείχνουμε κουρασμένες. Άρα, κι εδώ τοποθετούμε πούδρα αλλά, προσοχή (!), δεν βάζουμε πολύ ποσότητα παρά μόνο ότι έχει περισσέψει στο πινέλο μας καθώς, όπως λέει η makeup artist με τις τελειότερες γυαλάδες, τα προβλήματα που δημιουργούνται από το αν η περιοχή δείχνει πολύ ματ είναι μεγαλύτερα, κάτι που ισχύει για όλο το πρόσωπο. Σκέψου το: σε ένα ματ πρόσωπο οι ρυτίδες δείχνουν πολύ πιο βαθιές και το δέρμα θαμπό και αφυδατωμένο. Άρα ακόμη και αν ξεπεράσεις εκείνη τη λεπτή γραμμή που λέγαμε παραπάνω και που διαχωρίζει τη λάμψη από την λιπαρότητα, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ προτιμότερο απ’ ότι αν είχες μια απόλυτα ματ επιδερμίδα!

Δες παρακάτω την τεχνική από την Nikki DeRoest 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikki DeRoest (@nikkideroest)

Τα προϊόντα που θα χρειαστείς/Σου προτείνουμε!

Ultra HD Microfinishing Loose Powder, Male Up Forever, Sephora, €20.95

 

Nyx  Mineral Finishing Powder, €10.51

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder, Laura Mercier, €41.40

Crease Blending Brush no723, Japonesque, Make Me Up, €19.00

Eyeblender Brush Bobbi Brown, €25.90

Οβάλ πινέλο no 221 Luxe Soft Crease Zoeva, Sephora, €10.95

 

Read More

And More