Ενυδατικό φον ντε τεν: Το προϊόν που χαρίζει δροσερή όψη και λαμπερό φινίρισμα

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα κι ενώ ο χειμώνας είναι και επίσημα εδώ πρέπει στο νεσεσέρ σου να πάρει θέση το σωστό φον ντε τεν που σημαίνει εκείνο που θα καλύψει τυχόν ατέλειες και ταυτόχρονα χαρίζει πλούσια ενυδάτωση αφήνοντας ένα λαμπερό φινίρισμα. Κι όμως, τα αγαπημένα beauty brands έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν φόρμουλες με τις τρεις συγκεκριμένες ιδιότητες κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το κατάλληλο και να ακολουθήσεις τις συμβουλές των ειδικών όσο αφορά στην εφαρμογή.

Όσο η θερμοκρασία κατεβαίνει το δέρμα τείνει να παρουσιάζει σημάδια ξηρότητας. Ναι μεν η ενυδατική σου κρέμα αυξάνει τα ποσοστά υγρασίας αλλά καλό είναι το αμέσως επόμενο προϊόν να μην τα αφαιρεί αλλά να τα ενισχύει ακόμη περισσότερο. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι επιβάλλεται να επιλέξεις φον ντε τεν πλούσιο σε ενυδατικούς παράγοντες που θα σου χαρίσει την πιο λαμπερή και υγιή όψη. 

Tips για σωστή εφαρμογή 

  • Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση. Αφού αφαιρέσεις κάθε ίχνος λιπαρότητας και ρύπων από το δέρμα και το ταμπονάρεις με μια καθαρή πετσέτα, απλώνεις το serum και στη συνέχεια την ενυδατική σου κρέμα. Περιμένεις μερικά λεπτά ώστε να απορροφηθούν σωστά και σειρά έχει το φον ντε τεν . Αν έχεις χρόνο στη διάθεση σου μπορείς να κάνεις απολέπιση ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα ή ακόμη καλύτερα να απλώσεις μια sheet mask που θα ανανεώσει το δέρμα σου και θα το κάνει πιο σφριγηλό.  
  • Primer: Επιβάλλεται να το εφαρμόζεις πάντα πριν από το φον ντε τεν αν θέλεις να παραμείνει στη θέση του για ώρες τόσο το προϊόν κάλυψης όσο και το υπόλοιπο μακιγιάζ. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήσεις μια ματ σύνθεση στα σημεία του προσώπου με έντονη λιπαρότητα. 
  • Όσον αφορά στην εφαρμογή ξεκινάς πάντα από το κέντρο του προσώπου με φορά προς τα έξω αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.   

Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation Hydration and Longwear: Μια ανάλαφρη φόρμουλα που χαρίζει υγιή όψη και προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και το μπλε φως. 

Dior Forever Satin Glow: Φόρμουλα εμπλουτισμένη με εκχυλίσματα ίριδας, άγριου πανσέ, τριαντάφυλλου και νεροκάρδαμου που προσφέρουν την απαραίτητη υγρασία χωρίς να κλείνουν τους πόρους.

Max Factor Radiant Lift Long Lasting Radiance All Day Hydration SPF 30:  Με υαλουρονικό οξύ που ενυδατώνει σε βάθος και βιταμίνες C και E που θρέφουν και αναζωογονούν το δέρμα. Παράλληλα προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία αφήνοντας βελούδινο φινίρισμα. 

Korres Wild Rose Brightening Second Skin Foundation: Με έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου, υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη C, προσφέρει λάμψη, ενυδάτωση μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Προσφέρει μέτρια κάλυψη και φυσικό τελείωμα.

L’ Oreal Paris True Match Nude Plumping Tinted Serum 1% Pure Hyaluronic Acid: Μια ανατρεπτική σύνθεση με 1% καθαρό υαλουρονικό οξύ που ευνδατώνει την επιδερμίδα ενώ παράλληλα εξασφαλίζει με τα luminous pigments της κάλυψη foundation και φυσική λάμψη.

Sephora Best Skin Ever Glow: Ρευστό φον ντε τεν που χαρίζει λάμψη και ενυδάτωση που διαρκεί έως και 12 ώρες. 

 

 

 

 

Read More

And More