Φον ντε τεν: 5 τρόποι να δημιουργήσεις το “second skin” εφέ

Το φον ντε τεν έχει πάρει και πάλι την πρώτη θέση στο νεσεσέρ μιας και ο χειμώνας είναι πλέον εδώ και το full make up look επίσης. Πρόκειται άλλωστε για τη βάση του μακιγιάζ. Κι αν όλα πάνε καλά με την εφαρμογή του η συνέχεια είναι παιχνιδάκι. Που σημαίνει ότι αν η επιδερμίδα-καμβάς είναι άψογη όποιο προϊόν κι αν απλώσεις στη συνέχεια θα δείχνει εξίσου υπέροχο. 

Αρχικά θα πρέπει να επιλέξεις την σωστή απόχρωση και υφή. Και στη συνέχεια να μάθεις να δημιουργείς το αγαπημένο “second skin” εφέ. Εκείνο που προτείνουν οι make up artists και θέλει το φον ντε τεν να καλύπτει μεν τις ατέλειες αλλά να γίνεται ένα με την επιδερμίδα και όχι να μοιάζει με “μάσκα”. 

Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα το πετύχεις οι experts αποκαλύπτουν 5 τρόπους. Εσύ απλά κρατάς σημειώσεις και ακολουθείς πιστά τις συμβουλές τους.

1.Προετοιμάζεις το δέρμα 

Μια απόλυτα καθαρή και πλούσια ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι απαραίτητα ώστε να αποκτήσεις λεία και λαμπερή όψη. Ξεκινάς με μια ενυδατική μάσκα και συνεχίζεις με απαλό, λεμφικό μασάζ χρησιμοποιώντας το αγαπημένο roller. Οι celebrity make up artists σου ζητούν να επιλέξεις την κατάλληλη, για τον τύπο δέρματος μάσκα. Με τριαντάφυλλο αν έχεις λιπαρό, αλόη αν ταλαιπωρείσαι από την ξηρότητα και πράσινο τσάι αν έχεις πρόβλημα με ακμή και ερεθισμούς. Μετά την μάσκα απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα και κάνεις απαλό μασάζ ώστε να τονώσεις την κυκλοφορία και να μειώσεις το πρήξιμο.

2. Να απλώσεις κανείς prime ή όχι?

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι make up artists αναθεωρούν την άποψη τους όσον αφορά στη χρήση primer. Κι όμως μικρή ποσότητα τελικά είναι απαραίτητη. Αν δε, χρησιμοποιηθεί σωστά βοηθά ώστε να παραμείνει το μακιγιάζ στη θέση του για ώρες. Εφαρμόζεις μικρή ποσότητα σε σημεία που παρουσιάζουν γυαλάδες όπως το μέτωπο, τα πλαϊνά της μύτης, η φυσική γραμμή των μαλλιών, γύρω από τα χείλη ψηλά στα ζυγωματικά. Ταμποναριστά και με τα ακροδάχτυλα. 

3. Το σωστό φον ντε τεν 

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αν θέλεις φυσικό φινίρισμα θα το πετύχεις μόνο με το ρευστό φον ντε τεν. Και στη συνέχεια επιλέγεις το κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος σου. Αν έχεις λιπαρό χρειάζεσαι μια φόρμουλα που ελέγχει την έκκριση σμήγματος και χαρίζει ματ φινίρισμα. Αν πάλι έχεις ξηρό επιβάλλεται να περιέχει στη σύνθεση του ενυδατικούς παράγοντες και θρεπτικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ και εκχύλισμα νούφαρου. 

4. Εφαρμογή 

Ξεκινάς πάντα από το κέντρο του προσώπου με φορά προς τα ζυγωματικά κάνοντας καλό blending. Προσοχή σε σημεία όπως εκείνο που βρίσκεται κοντά στα αυτιά, πάνω από τα χείλη, το πηγούνι και στο μέτωπο, ανάμεσα από τα φρύδια. Επίσης μην ξεχνάς το λαιμό μιας και είναι η συνέχεια του προσώπου και συχνά δημιουργείται ανομοιόμορφος τόνος.  Καλό είναι να αποφύγεις την εφαρμογή στη γέφυρα της μύτης ειδικά αν παρουσιάζει λιπαρότητα ή έχεις φακίδες. Στην πρώτη περίπτωση θα εισχωρήσει στους πόρους και το αποτέλεσμα δεν είναι κομψό και στη δεύτερη είναι όμορφο και πολύ φυσικό να είναι ορατές. 

5. Μην το απλώνεις, ταμπονάρισε

Είναι το μικρό μεν αλλά πολύ σημαντικό μυστικό-συμβουλή των ειδικών. Όποιο εργαλείο κι αν χρησιμοποιείς για την εφαρμογή του φον ντε τεν, πινέλο ή beauty blender το απλώνεις πάντα ταμποναριστά. Διαφορετικά δεν μπορείς να ελέγξεις την ποσότητα και το πιθανότερο είναι να δημιουργήσεις ένα cakey εφέ μάσκας.  

Photos: iStock

 

Read More

And More