Φον ντε τεν με SPF: Αντικαθιστά το αντηλιακό ή όχι; Όλα όσα που πρέπει να γνωρίζεις

Mερικές μόνο μέρες μας χωρίζουν από τον Ιούνιο που σημαίνει ότι το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ. Για την αντηλιακή προστασία δεν υπάρχει λόγος να σε ενημερώσω και πάλι, γνωρίζεις τα πάντα. Κι αν δεν αποχωρίζεσαι το φον ντε τεν σου ποτέ, ακόμη κι όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή είναι η στιγμή να αποκτήσεις ένα νέο με δείκτη προστασίας ώστε να νοιώθεις σιγουριά ακόμη κι αν μένεις με τις ώρες στην παραλία. 

Αναρωτιέσαι αν αντικαθιστά την αντηλιακή σου κρέμα; 

Η απάντηση είναι όχι. Όσο υψηλός κι αν είναι ο δείκτης προστασίας του φον ντε τεν δεν συγκρίνεται με το αντηλιακό. Το ενισχύει όμως και αυτό είναι ο λόγος που το προτείνουν οι experts. Όπως θα δεις άλλωστε στη συνέχεια το SPF των φον ντε τεν δεν ξεπερνά το 20 και πρόκειται για ένα προϊόν που δεν μπορείς να ανανεώνεις μέσα στην ημέρα. Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι πρακτικό να το αφαιρείς και να το εφαρμόζεις ανά τακτά διαστήματα. 

Πώς εφαρμόζεται και με ποια σειρά

Συνήθως η υφή του φον ντε τεν με δείκτη προστασίας είναι ανάλαφρη ενώ προσφέρει μέτρια κάλυψη. Το απλώνεις μετά την ενυδατική κρέμα και το primer (αν χρησιμοποιείς) με τα δάχτυλα και συνεχίζεις με τα προϊόντα μακιγιάζ. Λόγω της σύνθεσης του είναι ιδανικό ακόμη και για την παραλία. Σε αυτή την περίπτωση φροντίζεις ώστε η αντηλιακή σου κρέμα να είναι ιδιαίτερη ρευστή και ελαφριά αλλά πάντα με SPF 30 τουλάχιστον. 

Οι νέες συνθέσεις εκτός από προστασία προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση ενώ υπάρχουν κι εκείνες με αντιοξειδωτική και αντιρυτιδική δράση. Αυτό σημαίνει ότι όποιος κι αν είναι ο τύπος δέρματος υπάρχει ένα τουλάχιστον προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες σου. 

Στη συνέχεια θα δεις τα 5 αγαπημένα μου κι εσύ απλά θα επιλέξεις εκείνο που θα πάρει την πρώτη θέση στο καλάθι αγορών όσο πιο σύντομα γίνεται. 

 

Chanel Ultra Le Teint Velvet Blurring Smooth Effect Foundation SPF 15:  Μια απαλή φόρμουλα που λειαίνει και χαρίζει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο και ματ φινίρισμα στην επιδερμίδα. 

Dior Capture Totale Super Potent Serum Foundation SPF 20: Φον ντε τεν σε μορφή ορού εμπνευσμένο από την επιστήμη των βλαστοκυττάρων και την εξειδίκευση του Dior στη διόρθωση 4 πυλώνων του δέρματος για νεανική όψη: Της σφριγηλότητας, των ρυτίδων, των σκούρων κηλίδων και της φωτεινότητας. Προσφέρει λάμψη, ενυδάτωση και ελαστικότητα στο δέρμα ενώ μένει στη θέση του για ώρες. Εμπλουτισμένο με longoza, ένα λουλούδι από τους κήπους Dior, γνωστό για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες βελτιώνει την όψη χαρίζοντας μοναδική φρεσκάδα.

Max Factor Miracle Second Skin Hybrid Foundation Hydrate Protect Renew SPF 20: Ενυδατώνει, προστατεύει και ανανεώνει την επιδερμίδα. Με γάλα και έλαια καρύδας στη σύνθεση του, φυσικά αντηλιακά SPF 20 UVA & UVB καθώς και πρεβιοτικό σύμπλεγμα που ενισχύει τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας.

 

Erre Due Neverending Foundation SPF 15: Φον ντε τεν που προσφέρει μέτρια κάλυψη και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Παραμένει σταθερό για ώρες ενώ προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία χάρη στο SPF 15. Δεν περιέχει parabens και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Rare Beauty Positive Light Tinted Moisturizer Foundation: Μια ανάλαφρη σύνθεση που επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει, διασφαλίζοντας την εύκολη εφαρμογή. Απλώνεται σαν ενυδατική κρέμα και χαρίζει ένα απαλό, ενυδατωμένο, φυσικά λαμπερό φινίρισμα. Μειώνει την όψη των πόρων και των λεπτών γραμμών ενώ χάρη στο SPF 20 και τη βιταμίνη Ε που περιέχει προσφέρει έξτρα προστασία από τον ήλιο χωρίς ίχνος λιπαρότητας, και πλούσια ενυδάτωση. 

Tips & Tricks

  • Για να απλώσεις με ευκολία το φον ντε τεν και να δείχνει σαν δεύτερη επιδερμίδα επιβάλλεται να την έχεις ενυδατώσει σωστά. 
  • Ξεκινάς την εφαρμογή του φον ντε τεν από το κέντρο του προσώπου με φορά προς τα ζυγωματικά. Συνεχίζεις στην περιοχή γύρω από τα χείλη.
  • Καλό είναι να αποφύγεις την εφαρμογή στη γέφυρα της μύτης όπως και στα σημεία που έχεις φακίδες ειδικά το καλοκαίρι.  
  • Ότι κι αν χρησιμοποιείς για να απλώσεις το φον ντε τεν , πινέλο, τα δάχτυλα ή beauty blender θα πρέπει να κάνεις καλό blending. 
  • Μην ξεχνάς τα αυτιά ειδικά αν έχεις σκοπό να μαζέψεις τα μαλλιά σου.  

 

Read More

And More