Φοράς γυαλιά; Αυτά είναι τα μυστικά των make up artists που θα σε σώσουν

Τα γυαλιά είναι αξεσουάρ και δεν έχεις σκοπό να τα αντικαταστήσεις με φακούς επαφής ή να μπεις στη διαδικασία της επέμβασης. Εγώ είμαι 100% μαζί σου. Η αλήθεια είναι όμως ότι όσο εντυπωσιακό μακιγιάζ κι αν κάνεις στα μάτια κάτι δεν πάει καλά.

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχονται οι make up artists με τις πολύτιμες συμβουλές τους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις σημειώσεις. 

Σκιές οι απαραίτητες 

Καταλαβαίνεις ότι τα γυαλιά δημιουργούν μεν μια κορνίζα στο βλέμμα αλλά παράλληλα κάνουν τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα ή μικρότερα ανάλογα με τους βαθμούς μυωπίας, υπερμετρωπίας ή πρεσβυωπίας που έχεις. Όταν τα μάτια σου μεγεθύνονται λοιπόν κάθε λεπτομέρεια είναι απολύτως ορατή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτική τόσο την εφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ όσο και το blending. Επιβάλλεται να σκεφτείς πώς ακριβώς θα δείχνουν το σχήμα και το μέγεθος των ματιών μέσα από τους φακούς . Αν φαίνονται μεγαλύτερα επιλέγεις σκούρες αποχρώσεις σκιάς και περίγραμμα με μαύρο eyeliner. Κι αν πάλι δείχνουν μικρότερα επιλέγεις ανοιχτόχρωμους τόνους ή λευκό μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. 

@bellahadid

Less is more όσον αφορά στις βλεφαρίδες 

Όσο περίεργο κι αν σου φανεί οι πολύ μακριές βλεφαρίδες που χτυπούν συνεχώς τους φακούς των γυαλιών μπορεί να είναι ενοχλητικές. Αποφεύγεις λοιπόν να εφαρμόζεις μάσκαρα που χαρίζει έξτρα μήκος και επιλέγεις μία που “ανοίγει” οριζόντια τις βλεφαρίδες. Επιλέγεις μια μάσκαρα που  διαχωρίζει τις βλεφαρίδες. Εάν θέλεις να την παραλείψεις (είναι τάση άλλωστε) τη μάσκαρα στις επάνω βλεφαρίδες σας μπορείς να την εφαρμόσεις μόνο σε εκείνες του κάτω βλεφάρου. Χαρίζει ένα όμορφο εφέ κάνοντας τα μάτια να φαίνονται ανοιχτά και υπέροχα. 

Φον ντε τεν ή όχι?

Αν φοράς τα γυαλιά σου όλη την ημέρα είσαι προφανώς εξοικειωμένη με τα μπαλώματα που δημιουργούνται κάτω από το σκελετό μιας και το φον τεν εξαφανίζεται λίγη ώρα μετά την εφαρμογή του. Καθώς επίσης και τα σημάδια στα πλαϊνά και στη γέφυρα της μύτης. Το πρώτο πράγμα που προτείνουν οι make up artists είναι να μην απλώσεις μεγάλη ποσότητα φον ντε τεν στα συγκεκριμένα σημεία. Αν παρ’ όλα αυτά έχεις ανάγκη την πλήρη κάλυψη μπορείς να εφαρμόσεις κονσίλερ γύρω από την περιοχή που ακουμπά ο σκελετός των γυαλιών σου και στη συνέχεις να ταμπονάρεις καλά με με έανα flat πινέλο. Το prime και το setting spray είναι επίσης δύο προϊόντα που θα βοηθήσουν να μείνει η βάση στη θέση της όπως επίσης και η πούδρα που θα εφαρμόσεις με το πινέλο δημιουργώντας ένα ανάλαφρο αποτέλεσμα. 

@kyliejenner

Κάνε focus στα χείλη 

Εάν το έντονο μακιγιάζ ματιών δεν είναι το δυνατό σου σημείο τα dramatic lips θα σε σώσουν. Δεν μπορείς να κάνεις λάθος με ένα όμορφο βελούδινο, και τολμηρό χρώμα στα χείλη. Όποιο κι αν είναι το χρώμα που θα επιλέξεις κρατάς την επιδερμίδα δροσερή και το βλέμμα λαμπερό απλώνοντας μια άχρωμη με περλέ φινίρισμα σκιά. Ολοκληρώνεις το look με άψογο σχήμα και ένταση στα φρύδια τα οποία πρέπει να είναι πάντα περιποιημένα.  

Η σωστή εφαρμογή του blush 

Είναι το προϊόν που χαρίζει ένταση και δροσερό εφέ σε όλο το πρόσωπο. Όταν φοράς όμως γυαλιά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο που το εφαρμόζεις. Αν ο σκελετός των γυαλιών σου είναι σχετικά μικρό μπορείς να απλώσεις το blush παραδοσιακά στα “μήλα”. Αν πάλι είναι πιο εντυπωσιακός και μεγάλος δημιουργείς με το πινέλο ένα απαλό «C» ξεκινώντας από τα ζυγωματικά και φτάνοντας μέχρι τους κροτάφους. Καλό είναι να επιλέγεις blush σε μορφή πούδρας που παραμένουν στη θέση τους για ώρες σε αντίθεση με τα κρεμώδη που αλλοιώνονται ευκολότερα. Σε περίπτωση που προτιμάς τα δεύτερα το setting spray είναι απαραίτητο.

 

Read More

And More